güzel avlarmış tbler. işte gerçek egenin deniz çuprası en baştaki resimde mevcuttur, özellıkleri gayet açık, bılmeyen arkadaşlar dikkat ederse farkı görebılır.
Emin selam, Sen İzmir'li olduğun için çipuradan iyi anlarsın heralde. Ben de birkaç kez Ege'de bu balığı yakalama ve yeme şansı buldum. Zıpkınla vurdum. Gerçekten çok güzel ve çok lezzetli bir balık. Deniz çipurası ile çiftlik çipurasını da ayırabildiğimi düşünürdüm. Geçen gün balık pazarında, söylemesi ayıp kilosu 35 liraya deniz çipurası gördüm. 1 kilo 400 gram geliyordu. Rengi güneş gibi parlıyordu, diğer yetiştirme balıklara göre daha daha inceydi ve yanakları kırmızıydı. Deniz balığı olduğuna emindim. Alıp eve götürdüm. Taptaze bir balıktı. İyice temizledim. Yaka kısmını buğlama için ayırdım. Kuyruk kısmını da fileto kesip ızgara yaptım. Balığın tadı oldukça yavandı. Bugüne kadar yediğim çiftlik çipuraları bile çok daha güzeldi. 1-2 gün sonra dondurmuş olduğum balığın yaka ve kafa kısmını da ikiye bölüp buğulama yaptım. Heralde bu daha iyi olur diye düşünüyordum. Ne varki tadı adeta saman gibiydi. Zor zar bitirebildik, adeta insanın boğazından geçmiyordu. Bu balık ne balığıydı acaba veya biz neyi yanlış yaptık?
Levent kardeşim önce izmitten selamlarımı iletiyorum.Mustafa beyin misafiri olarak gelmiştik. iki yıl kadar önce. Arasırada olsa raporlarını okuyorum.Tekneyi değiştirdinizmi. Fotolardan öyle gördüm sanki. Bu günlerde çupra durumu nasıl.Tam zamanı değilmi şimdi. bilgi verebilirsen sevinirim
tebrikler çipuralar kayda değer büyüklükte..havaların soğuması çipuraların uyanarak oltaya gelmesine vesile oluyor.lezzetli olsa gerekler..yanlız tavsiyem çipurayı farklı balıkla tüketmeyin eğer yediğiniz balık çipuradan lezzetliyse adeta çipuranın tadı samana dönüşüyor bizzat yaşadım..avınız daim olsun.
]merhabalar bahsettiğin balık göçmen çipura anladığım kadarıyla o balığın bu kadar büyüğü pek makbul değil buralarda (foçada ) çünkü çok yorgun ve gezgin bir balık yumurtasındanda bahsetmediğine göre yumurtayı da atmış anlaşılan yumurtlamak bu balıkları oldukça yıpratıyor zaten uzun yoldan geliyor hayvan vucudundaki tüm protein ve minerali yumurtaya aktarıyor sanırım bizde yakaladığımız balıkların hangisi yerli hangisi gezgin renk tonundan anlıyoruz yerli çipuranın kafa ve kafa arkası sırt bölgesi daha siyah tonlarda yanak pembeliği daha dağınık ve koyu bazı yakaladığımız iri yerli çipuralarda burnu yosun tutanını bile gördüm benim tavsiyem deniz çipurasında eğer gümüş gibi parlıyorsa 350 grmı geçme ve eğer tadı biraz yavan geliyorsa özellikle ızgarasında ve az yağlı tavasında üzerine biraz gerçek zeytinyağ gezdir lezzetini tamamlamış olursun [/I][/B]
bende askerliğimi foçada yapmıştım resimleri görünce arka tarafınızda bulunan liman çevresini görünce eski günler aklıma geldi iyiki paylaşmışsınız teşekkür ederim balıklarda güzel tebrikler
Levent foça gibi kaliteli balığın bol olduğu bir merada avlandığın için şanslısın bu güzel avlarını devamını dilerim rastgele