foçadan farklı zamanlarda av resimlerim

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mirzakaan tarafından paylaşıldı.

1. mirzakaan

mirzakaan levent koç

Favori Kamış:
    QUANTUM BLUERUNNER ÇIKRIK MAKİNA ÇELİK SARGI KAMIŞ
    En İyi Avı:
    1,75 kg çipura 103 cm turna
    foça da farklı zamanlarda avladığımız balıklar kimi tekneyle sırtıda kimi kıyıdan yakalandı

2. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    güzel avlarmış tbler.

işte gerçek egenin deniz çuprası en baştaki resimde mevcuttur, özellıkleri gayet açık, bılmeyen arkadaşlar dikkat ederse farkı görebılır.

3. ImpheatuS

ImpheatuS Oğulcan YILMAZ

Favori Makine:
    Kasnak
    En İyi Avı:
    1 kilo 450 gram Mercan
    tebrıkler guzel av hastayım cupranın yanagının pembesıne Saygılarımla...

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Emin selam,

Sen İzmir'li olduğun için çipuradan iyi anlarsın heralde. Ben de birkaç kez Ege'de bu balığı yakalama ve yeme şansı buldum. Zıpkınla vurdum. Gerçekten çok güzel ve çok lezzetli bir balık. Deniz çipurası ile çiftlik çipurasını da ayırabildiğimi düşünürdüm.

Geçen gün balık pazarında, söylemesi ayıp kilosu 35 liraya deniz çipurası gördüm. 1 kilo 400 gram geliyordu. Rengi güneş gibi parlıyordu, diğer yetiştirme balıklara göre daha daha inceydi ve yanakları kırmızıydı. Deniz balığı olduğuna emindim. Alıp eve götürdüm. Taptaze bir balıktı. İyice temizledim. Yaka kısmını buğlama için ayırdım. Kuyruk kısmını da fileto kesip ızgara yaptım. Balığın tadı oldukça yavandı. Bugüne kadar yediğim çiftlik çipuraları bile çok daha güzeldi. 1-2 gün sonra dondurmuş olduğum balığın yaka ve kafa kısmını da ikiye bölüp buğulama yaptım. Heralde bu daha iyi olur diye düşünüyordum. Ne varki tadı adeta saman gibiydi. Zor zar bitirebildik, adeta insanın boğazından geçmiyordu.

Bu balık ne balığıydı acaba veya biz neyi yanlış yaptık?

Son düzenleme: 16 Kasım 2009
  5. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Levent kardeşim önce izmitten selamlarımı iletiyorum.Mustafa beyin misafiri olarak gelmiştik. iki yıl kadar önce. Arasırada olsa raporlarını okuyorum.Tekneyi değiştirdinizmi. Fotolardan öyle gördüm sanki. Bu günlerde çupra durumu nasıl.Tam zamanı değilmi şimdi. bilgi verebilirsen sevinirim

6. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    tebrikler çipuralar kayda değer büyüklükte..havaların soğuması çipuraların uyanarak oltaya gelmesine vesile oluyor.lezzetli olsa gerekler..yanlız tavsiyem çipurayı farklı balıkla tüketmeyin eğer yediğiniz balık çipuradan lezzetliyse adeta çipuranın tadı samana dönüşüyor bizzat yaşadım..avınız daim olsun.

7. mirzakaan

mirzakaan levent koç

Favori Kamış:
    QUANTUM BLUERUNNER ÇIKRIK MAKİNA ÇELİK SARGI KAMIŞ
    En İyi Avı:
    1,75 kg çipura 103 cm turna
    ]merhabalar
    bahsettiğin balık göçmen çipura anladığım kadarıyla o balığın bu kadar büyüğü pek makbul değil buralarda (foçada ) çünkü çok yorgun ve gezgin bir balık yumurtasındanda bahsetmediğine göre yumurtayı da atmış anlaşılan yumurtlamak bu balıkları oldukça yıpratıyor zaten uzun yoldan geliyor hayvan vucudundaki tüm protein ve minerali yumurtaya aktarıyor sanırım
    bizde yakaladığımız balıkların hangisi yerli hangisi gezgin renk tonundan anlıyoruz yerli çipuranın kafa ve kafa arkası sırt bölgesi daha siyah tonlarda yanak pembeliği daha dağınık ve koyu bazı yakaladığımız iri yerli çipuralarda burnu yosun tutanını bile gördüm
    benim tavsiyem deniz çipurasında eğer gümüş gibi parlıyorsa 350 grmı geçme
    ve eğer tadı biraz yavan geliyorsa özellikle ızgarasında ve az yağlı tavasında üzerine biraz gerçek zeytinyağ gezdir lezzetini tamamlamış olursun [/I][/B]

8. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    bende askerliğimi foçada yapmıştım resimleri görünce arka tarafınızda bulunan liman çevresini görünce eski günler aklıma geldi iyiki paylaşmışsınız teşekkür ederim balıklarda güzel tebrikler

9. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Güzel balıklar kimisi yanağındaki kırmızıya kimisi yanak etine hasta ben ikisinede:D

10. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Levent foça gibi kaliteli balığın bol olduğu bir merada avlandığın için şanslısın
    bu güzel avlarını devamını dilerim rastgele