Merhaba Edirne'de oturuyorum. Babamın doğum günümde aldığı olta ile balık avına heves ettim, fırsat buldukça denemek için Meriç ve Tunca nehrine gidiyorum. Daha zevkli bulduğum için suni yemler kullanmak istedim ve bu doğrultuda yemler aldım ancak haftalarca denememe rağmen nehirlerden odun haricinde bir şey tutamadım, tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Öncelikle hoşgeldiniz... Hedef balığınızı söylerseniz, ve yemlerinizin resminizi koyabilirseniz daha faydalı bilgiler edinebileceğinize eminim. Saygılar...
Burak hoşgeldin Öncelikle, forumda tatlı su balıkçılığı ile ilgili bilgileri oku gerekli olanları bulursun. Rastgelsin..reeling
Tatlı su balıkçılığı oldukça dikkat gerektiren bir balıkçılık çeşitidir. Doğal ortamlarında yaşayan balıklar o kadar uyanık olurlar ki onları yakalamak sabır ve marifet gerektirir. Özellikle güneşli havalarda suya gölge vermemek çok önemlidir. Ayrıca avlanırken sessiz olmak çok önemlidir. Ürkek balıklar herhangi bir seste hemen senden uzaklaşırlar. Tatlı su avcılığında eğer avlak dere türüyse kamış boyu kısa olmalı baraj türü bir yerse esnek atarı yüksek kamışlar tercih edilmelidir. Sahte olarak tutacağımız balığın cinsine göre tercihler yapılabilir. Tatlı suların beyi alabalık ve paşası turnadır. Alabalık için derelerde 2 numara kelebek renkli kaşıklar güzel iş yaparlar. Barajlarda 3 ve 4 numara eğer turna da var ise güzel iş yapar. Renk olarak güneşin durumuna göre tercihler yapılmalıdır. Sabah saatlerinde fosforlu yeşil ve turuncu göz alıcı renkler iyi iş çıkarırken öğlen güneşin çıkmasıyla gümüşi renkler kendini hemen gösterecektir. Turnada ise beyaz sahte silikon klasik olarak her zaman iş yapar. Ama mesela ben rapala aksiyonu görmek istediğim için beyazla tutacağımı bilsemde rapala ile oynamak ve o aksiyonu görmek beni heyecanlandırır. Bu bilgiler ışığında tavsiye edeceğim en önemli şey sabırdır. Amatör balıkçı sabırlı olmalıdır, amacı et yemek olmadığı için o gün tutabileceği bir balık onu adrenaline boğar zaten. Amaç sportif balıkçılıktan zevk almak ise tutamayınca moral bozmak yerine gidilen ortamın doğasından zevk almaya çalışmak ve dinlendiğini, rahatladığını hissetmek çok daha faydalı olacaktır.
Meriç ve Tunca'da hangi balıklar mevcut bilmiyorum ancak babamla beraber gittiğimiz bir gölette kırmızı üzerine siyah benekli bir dönerkaşık kullanıp, yaptığım araştırmalara göre tatlı su levreği(yerel adı aklıma gelmedi.) yakaladım.