FORUMLARDAKİ TARTIŞMALAR

Konu, 'Genel Konular' kısmında can akgün tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Herkezin affına sığınarak soruyorum tüm forumlarda (balıkavı,teknoloji,elektronik,araba v.s)insanların birbirine karşı olan saygısı ve sevgisi nerede?Herkez sanki birbirini hırpalamak,üzmek ve kırma peşinde gibi.Hiç bir zaman kimseyle tartışmadım tartışmam kalbini kırmam.Fakat malesef küçükler küçüklüğünü büyüklerde büyüklüğünü göstermeli bence.

Arkadaşın birisi balık yakalamış ,paylaşmış kimisi limit altı der saldırır,kimisi çok yakalamışsın günlük sınırı aşmışsın der saldırır ve akla gelebilecek bir sürü cevaplarla o arkadaşı vatan haini durumuna düşürmek neden?Neden o arkadaşa herşeyi tam olarak izah etmiyoruz.Daha yapıcı kelimelerle onu uyarmak ve bilinçledirerek kazanmayı denemiyoruz?Bilgisayarın başına geçip klavyenin tuşlarına biraz daha fazla basıp izahatla insanları kazanmıyoruz.Direk saldırgan tavrımızın sebepleri nedir acaba?Çok düşündüm malesef şu sonuç çıktı.SEVGİSİZLİK.

Arkadaşın birisi balık yakaladığı takımlarını anlatır.İğnesi,misinesi,sahtesi,kurşunu vesaire diğer bir arkadaş ukala bir uslupla onun dediğine tam zıt görüş içerisinde.Görüşünü paylaş tabiki en doğal hakkın ama karşındaki insanı rencide etme,kırma .Sen öyle biliyorsundur,diğer arkadaş başka şekilde biliyordur.Malesef bu şekilde en ufacık şeylerden birbirimizi kırmak niye?Alıp veremediğimiz şey nedir?Çok düşündüm malesef şu sonuç çıktı.SEVGİSİZLİK.

Ben bu forumun sayesinde çok güzel insanlarla tanışıp dostluklar kurdum.Ta buralardan kalkıp ülkenin diğer taraflarında insanlarla tanışma fırsatı yakaladım.Ve bu şekilde çok dostluğun kurulduğunuda görüyorum.Bunlar beni mutlu ediyor.Fakat lütfen birbirimize olan SEVGİMİZİ kaybetmeyelim.Sevginin olmadığı yerde zaten saygıyı beklemek hayaldir bence.Kusura bakmayın kafanızı ağrıttım ama LÜTFEN birbirimizi kardeşimiz gibi abimiz gibi sevelim.Gerisi gelecektir zaten...

2. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Duygularınızı çok güzel anltmışsınız Can Bey..Ancak ben bu forumda anlattığınız şeylere pek rastlamadım...Ama sosyal ortamlarda başka platformlarda bu tür olaylarla karşılaştım...Üzücü bir durum..Yine de forum sitelerinde çok çok şey öğrenmiş birisi olarak gelişmesi ve yayılmasının amatör avcılık için çok yarrlı olcağını düşnüyorum...Duyarlılığınız için teşekkürler..

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Malesef bende çok şahit oldum, hatta kavga için adresler bile verilmişti.Sayısız konu kitlendi bu yüzden, görmemenize çok şaşırdım:rolleyes:

Duyarlılığın ve hassasiyetin için teşekkürler Can, kesinlikle sana katılıyorum:thumb:

4. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    haklısınız ne yazık ki bazen bu tarz tartışmalar bu forumlarda oluyor. çok faydalı br konu açmışsınız ,dilerm ki herkes birbirine daha toleranslı olur , sonuçta burası güncel ve yeni düşüncelerin,fikirlerin paylaşıldığı faydalı bir site. yeri geliyor biz amatorler ustalarımızdan bir şeyler öğreniyoruz, yeri geliyor ustalarımız bizlerden birşeyler öğreniyor. kimimiz bilmediğmizden limitlerin altında kalabiliyoruz ,yada uygun olmayan şekilde avlanıyoruz, ancak buradaki bilgi paylaşımı ve uyarılar sayesinde bilinçleniyoruz. ancak nadirde olsa usluplar bazen sertleşebiliyor ,biraz daha bibirimize karşı daha anlayışlı olursak daha da güzel olacak.

5. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

En iyisi bu tartışmalara hiç girmemek. Ben bazen bakıyorum konulara cevaplar hakikaten çok ters ve zıt hele hele şu küçükler küçük dediğime bakmayın benim yaş emsallerimden bahsediyorum. Ben böyle durumlarda hiç cevap yazmıyorum sadece okuyorum yanlış yapıyosam affola. Ama Can abi iyi konuya değinmiş seni tebrik ediyorum abi. Teşekkürler forumu aydınlattığın için.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Dediğinde baştan sona kadar haklısın Can kardeşim.:thumb: :thumb:

Ben bunu genelde, gül bahçesinde gezinmeye benzetirim. :confused: :confused: Bu güzellikler ve mis gibi kokular içerisinde mutlu mutlu geinirken, kendini ne kadar sakınsan da bir iki dikene mutlak takılır ve canının acıdığını hissedersin.:p :p Hoş görecek, takılmayacak ve kendini belli mesafede tutacaksın.

Her şey gönlünün zenginliğiyle dolu dolu olsun der sevgiler iletirim.

7. RainboW

RainboW Sertan

Forumlar bilgi paylaşımı, çeşitli konularda fikir alış verişi ve tartışmak için varlar. Tabi ki saygı ve sevgi çerçevesinde... Eleştiriler dozajında, karşımızdakini rencide etmeyecek şekilde ve yapıcı eleştiriler olmalı.
    Hatırlattığınız için teşekkürler.

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Tevf,k bey kardeşim, ben de aynı Can gibi düşünüyorum ve dediğin gibi baştan sona kadar haklı.
    Her zaman tazıyorum sevgi, saygı ve hoş görü olmayan yerde paylaşım olmaz.
    Fakat son zamanlarda bu şekilde sataşmaların çok azaldığını görmekteyiz, hatta bunlardan rahatsız olan arkadaşlarımızın da tekrar siteye geri döndüğüne şahit oluyoruz.
    En güzeli birbirlerimizi, sevmek, saymak, kalıcı dostluklar elde etmek. Sevgiler, saygılar hoşça kalın.:) :) :)

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sanırım bu konunun açılma nedeni birazda benim. sanki bir anda günah keçisi konumuna geldim. neden mi..?

yaşı benden büyük yada küçük olması önemli değil, ben bu platformda kimseye hakaret küfür veya saygısızca yaklaşmadım. kaldı ki saygı hak edilen bir şeydir. 30 35 yaşında benim avcılık konusunda bildiğimin onda birini bilmemesine rağmen derin bir saygı duyduğum insanlar var.

aylardır avrupa yakası raporlarına bakıyorum, devamlı yok istavritler şöyle yok bilmem neler böyle... şimdide üç beş palamut için ticari tebliğ gösteriliyor. bu durum karşısında bıkkınlığımı açık açık gösterdim diye ben saygısız oluyorsam aylardır yapılan avlara sürekli eleştri getirenlerin hiç mi suçu yoktur. tekrar söylüyorum bir hakaret veya küfür vs. içermeyen sadece bıkkınlığımı açık ve net bir şekilde ifade ettiğim bir mesaj... ve evet eğer eğer bu mesaj karşımdakinin yaşı büyüdükçe saygısızlığa dönüyorsa ben saygısız biri olduğumu kabul ederim.

çevremde ne yaparsam yapayım asla memnun olmayan insanların sayısı o kadar fazla ki belki de bu duruma tahammül sınırımın daralmasının nedeni budur bilemiyorum.

ben buradaki benden büyük herkesi abim, küçükleri kardeşim olarak görüyorum. sevgililer gününde kız arkadaşımı nereye götürsem diye bile sizlere sordum, samimiyetinize inandığımdan. ama hala benim saygısız, kendini bilmez biri olduğumu düşünüyorsanız ben üyeliğimin silinmesini sağlayabilirim...

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    jokereight
    arkadaşımızdan ÖZÜR DİLİYORUM. kendisini gören ve duyan varsa sölesin.
    biraz arkadaşça yaklaşmak istedim ama daha ilk mesajında dozu kaçırmışım, ilk defa foruma giren birine sölenmeyecek seler sölemisim, lütfen kendisini tanıyan varsa söyleyin, tekrar ÖZÜR DİLİYORUM

11. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    güzel bir konu başlığı

tartışmak yada karşı görüş bildirmek eger medeni kurallar içerisinde ise pek sorun olmaz insanlar tartışabilir .ama öyle şeyler görüyoruzki forumda el kadar aynalı sazanları yakalayıp resimleyip foruma asan arkadaşlarımız var .. şimdi benim herzaman aklıma gelir eger bu foruma üye isen zaten amatör bir balıkçı oldugun bellidir .amatör balıkçı ilk önce kuralları bilmeli dogaya saygısı olması gerekir.hangi avı yapacaksa o avın limitini boy ölçüsünü bilmesi gerekir özellikle avcılık et için yapılmamalıdır eline iki olta alan kova kova balıkları almamalıdır ..kısacası bilinçsiz acvılık avcılık değildir eger bilinçsiz avcılık yapıyorsan zaten avcı değilsindir avcı dedigin gittigi doğa ortamında ilk önce etrafındaki poşet vb gibi çöpleri toplayıp orasını kendi dogal ortamına geri iade etmesidir bir çok resimler görüyoruz forumda balık tutan arkadaşlarımızın ortamını görüyorum ve üzülüyorum etrafında poşetler çöpler yani dogaya saygımız yok kendimize nasıl olsun..birde lütfen el kadar sazanları buraya rapor olarak koymayın lütfen onları dogasına iade edin 40cm sazan yumurta vermez bir sazan boyutuna göre 250 bin ile 500 bin arası yumurta veriyor ona göre düşünün ve limit altı bir balık aldıgınız zaman 300 bin sazanı katlettiginizi unutmayın

12. king_barracuda

king_barracuda

merhaba değinilen nokta çok güzel.
    eskiler bilir kökümüzde kökenimizde hoşgörü esasdır. alttan almak . güleryüz. karşındaki hata yaparsa yaşı ufaksa küçüklüğüne vermek bunu büyükülüğne yakışır şekilde yapmak .

hatayı yapan büyüksede bir küçük olarak onun yaşamışlığına saygı duyarak abilerimize dalga geçer gibi cvp vermemek güzeldir.özeldir.

ancak şimdilerde ise alttan almak ses çıkarmamak sanki güçsüzlükmüş pısırıklıkmış gibi algılandığından herkes konuşken kendi sölediği şeyde doğruluk payı çıkartmaya çalışıyor.

kimsenin gözünde acemi balıkçı gözükmeyim. kimsenin gözünde tecrübesiz gözükmiyim diye . ilerde msj yazarım kimse takmaz diye kırmak pahasına üstünlükler kurulmaya çalışılıyor.

mevcut durum b.çekmecede benimde başımdan geçti. benden heveslenip bir arkadaşımda balık işine merak sardı oda 30 lu yaşlarda aancak ilk kez olta atacak sayılır el oltasıyla gümüş yakalamak tek tecrübesi .

ben dükkan dışında kepçelere bakarken arkadaşım bir heves içeri dalıp binbirçeşit olta kamış şamaşndra görünce çocuk gibi hevesli hevesli "abi levrek tutucam şu nu alıyımı abi izmarit hangi balık bu iğne olurmu" diye sormaya başlamış.
    içeri girdiğimde dükkan sahibi ve arkadaşı hem akşam çıkacakları ava hazırlanıyolar takım yapılyolar hemde arkadaşımla kaba bir şekilde dalga geçiyorlar..

tabi arkadaş tecrübesiz ve bilgisiz olduğundan ve benim anlattıklarım tanıştırdıklarım kişileri referans alarak her olta balıkçısını babacan sevimli tecrübeli öğretmen insanı doğayı sever sanıyor ve farkına varamıyor durumun .
    nihayetinde 30 yaşında adamı karşılarında deyim yerindeyse MAL yerine koyup keyif yapıyorlar ..

bu durumu görünce çok içerlemiştim 50-60 yaşında aadmların tavrını görünce insan bilmeyebilir . ama bu hobiyi kimlerle paylaştığımı o sahilde aynı havayı kimlerle soluduğumu görünce içerlemiştim.

yani durum sadece forumda değil malzeme satan bazı dükkanlardada aynıdır..

bazı kendini bilmezler sürekli gelen müdavimlerine güleryüz gösterirken ..sanki o dükkana her giren balık avının a dan z ye bilmek zorundaymış gibi acemilerle dalga geçmektedirler.

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Çok güzel bir konuya değinmişsiniz ama durum maalesef sadece forumlarda değil, sosyal olarak insanların bir şeyler paylaştıkları çoğu toplulukta yaşanılan bir sorun. 3000-4000 belki daha fazla kişinin üye olduğu forumlarda da elbet bu tarz şeyleri yaşatabilecek kişiler çıkabiliyor. Bazen her şey maksadını aşabiliyor. Forumda çok uzun bir üyeliğim olduğu söylenemez ama defalarca bu tarz şeylere şahit oldum. Raporlarda avcılığa, yada bu hobiye dair hiç bir şey bilmeyen, öğrenmek, kendini geliştirmek için üye olan ve bütün hevesiyle raporunu sunan bir arkadaşa yersiz ve sebebsiz üsluplerle uyaran, eleştiren arkadaşlarımız var. İşin garip tarafı bu tarz konularda moderatörlerin yada sayfa sahiplerinin uyarılarına baktığımızda gayet yerli açıklamaları ile ve yumuşak bir üslupla uyardıklarını görüyorum. Forumlarda üyelik tarihinin ne kadar eski olduğu yada mesaj sayısının çokluğu arkasından çok nadirde olsa bazen farklı şeyleride getirebiliyor. Dahada acı tarafı bu tarz davranan bazı abilerimizin diğer insanlara azarlar şekilde davranıp, kendilerinde bu tarz şeyler yaşandığında ben her şeyi bilirim edasıyla kabullenilmemesi. Sadece biraz sağduyunun, kibirsizliğin her şeyi çözeceğine inanıyorum...

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Furkan kardeşim konuyu neden hemen üzerine almış ,alınmışsın anlamadım.Kendi adıma üzüldüm.Yazdıklarım genel olarak yazılmış şeyler ben kimseyi eleştirmek için yazmadım.Sadece tartışmaların forumlarda nerdeyse kavgaya gidecek kadar sert ve acımasız olduğu hissedip daha duyarlı davranmaya çağırdım herkezi.Kavgacı olmak değil yapıcı olmak için bir çağrıydı bu.İnsanları kazanmak çok zor ama kırıp,incitmek ve kaybetmek o kadar kolayki.
    Bu arada tecrübe konusunda yazdığın cümle konusunda sana canı gönülden katılıyorum.Tecrübe kazanmak yaş ile olmaz zaten.
    Benden yaşça küçük o kadar deneyimli arkadaşlarımız varki ben bunu açıkçada söyleyebilirim.Tecrübe deneye yanıla öğrenilir.Forumdan silinmen konusuna gelince senin delikanlılığına veriyorum:thumb:
    Selamlar sevgiler...

15. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Can Kardeş :)

İlk cümlen herşeyin cevabı aslın da '' Sormak '',kimseyi kırmadan,kimseyi incitmeden herşeyin başlangıcı ve herşeyin bitişidir '' Sormak ''

Sormuyoruz,sormadan yorum yapıp,sormadan hüküm veriyoruz ve arkasına hoş olmayan şeyler.

Tevfik Abim de çok güzel özetlemiş.

Rastgelsin.

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    komşu yemek yapmış çağırıyor ee buyrun sofraya diyor:) yemeğe bakıp duruyor oysa sevdiği yemekhihi

şifreyi çözünüz haydihihi

17. İftardan sonra belki:confused: :rolleyes:

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sanal ortamdaki tartışmaların çıkmasında sebep sadece üyelerle ilişkili değildir, o ortamı yönetenlerinde hatası vardır, lafım meclisten dışarı , aktif üyenin üçte biri sayısı kadar denetimci si olan ortamlarda var , ama sınıfta kalır.. :)

Üye ve hareket peşinde olan ortamda , doğru dahi söylesen seni barındırmaz..menfaatlerin odağı olmuş ortamda huzur olmaz, tartışma çıkmaya müsaittir , bu tür ortamlar......

İnsan eşitliğinin olduğu ,
    Tebliğ e uygun görüntülerin oldugu ,
    Büyüklere saygının olduğu ,
    Küçüklere sevginin olduğu,
    Sadece balık değilde başka degerleri de sayfada görmek isteyenlerin olduğu ,
    Balıga et olarak değil canlı olarak bakılan ortamlarda,
    Siyaset-din-futbol reklamının yapılmadıgı ortamlarda,

Tartışma olmaz, huzur olur.. :)

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi şifre forum ile alakalı:)

demek stediğim açılan konulara daha fazla iştirak etmeleri üyelerin:)
    örneğin 4 5 6 yıllık üye ama daha çok forumu okumakla göz geçirmekle meşgul oluyorlar:)
    okumak kadar yazmakda önemli diye düşünüyorum:)

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Müthiş bir benzetme, aynen katılıyorum...

Foruma sürekli katkıda bulunan arkadaşların sayısı oldukça az, sadece rapor, takım ve mekan peşinde olanlar oldukça fazla, bazen iş muhabbete dönünce de, burası sohbet yerimi bırakın bu geyikleri diye yazmayıda biliyorlar:p