Çektiğimiz fotoğraflar boyut olarak günden güne büyüyor. Bu fotoğrafları internet ortamına yüklemek ve görüntülemek de haliyle zorlaşıyor. Son günlerde özellikle birden fazla fotoğraf içeren mesajları açmakta zorlanıyorum. Bahsedeceğim uygulama fotoğraf yüklemeden önce yapılırsa hem yükleyen hem de görüntüleyen için kolaylık ve zamandan tasarruf olacaktır. Daha önce bahsi geçmiş ise affola. Forumda bulamadım. İlk önce buraya tıklayıp Microsoft sayfasından ImageResizer.exe programını (521 KB) indirip kurun. Sonrasında bilgisayarınızdaki herhangi bir fotoğrafın üzerine farenin sağ tuşu ile tıkladığınızda seçeneklerin arasında "Resize Pictures" seçeneği çıkacaktır. Artık sadece 2-3 tıklama ile fotoğraflarınızı kolayca yeniden boyutlandırabilirsiniz. Artıları; 1- Görüntü kalitesinden fazlaca ödün verilmez. 2- Farklı boyutlardaki fotolar bile istenilen boyuta geleceğinden mesajlardaki görüntü kirliliği azalır. 3- Birden fazla foto Ctrl tuşu yardımıyla aynı anda seçilerek boyutlandırılabilir. 4- Siz istemediğiniz sürece orijinal fotoğraflarınız zarar görmez, sadece yeni bir kopyası oluşturulur. 5- Fotoğraflar birkaç MB olsa bile yeniden boyutlandırma sonrası 100 - 200 KB ineceğiden internet ortamına çok daha hızlı yüklenir / görüntülenir. Konuyla ilgili resimli anlatımı ise burada bulabilirsiniz. Örnek fotoğrafların yükleme sürelerine bakarak ne demek istediğim daha net anlaşılabilir.... Orijinal foto (3648x2736 4,15 MB) Uploaded with ImageShack.us 640x480 yeniden boyutlandırılmış ve sadece 52.2 KB. Uploaded with ImageShack.us
ben aynı işlem için ücretsiz olan ve ciddi bir format içeriği olan IrfanView adlı programı kullanıyorum ve çok memnunum
Teşekkürler Mehmet. Fotosizer kullanıyorum. Türkçe ve gayet pratik. Sıraladığın avantajlar konusunda hemfikirim. Yalnız; bilmiyorum hepsi aynı mı, boyutu küçültülen resimler yeniden büyütülmek istenirse çözünürlüğü orijinal kalitesinde olmuyor.
Resim büyütüldüğünde asla aynı kalitede olamaz. Küçültme sonrasında 4.5 MB'dan 52 KB düşüyorsa epey birşey eksilmiş demektir. Bu tip küçültmede amaç webde çok sayıda fotoyu hızlı bir biçimde görüntüleyebilmektir. Daha önce hazırladığım web sayfalarının fotoğraf galerilerinde çok yararını gördüm.