Fotoğrafsız rapor

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında gönen başer tarafından paylaşıldı.

1. gönen başer

gönen başer gönen başer

Değerli arkadaşlar
    Üniversite yıllarımda büyük bir başarı ile uyguladığım olta balıkçılığına uzun süre ara verdim. Hem zaman yetersizliği, hem de zıpkın avcılığını daha çekici bulmam, son 8 yıl içerisinde neredeyse sadece zıpkıncılık yapmama neden oldu. Ancak yaşımızın yavaş yavaş ilerlemesi, bu kışın gerçekten soğuk geçmesi ve ayrıca bırakın balık vurmayı balık görmememize neden olacak kadar balık sayısındaki azalma bu sene biraz daha olta avına yönelmeme sebep oldu. Zıpkıncı olarak genelde yiyeceğim balığı vururum. Genellikle yarım kilo altı balıklara atış yapmam.Ancak bu bağlamda son zamanlarda çokça denizden boş çıktığım olmaktaydı.
    Ancak gelin görün ki, son birkaç seferdir gittiğim oltada da denizin hali içler acısı. Dün koca denizde 4 vuruş, 4 küçük mercan, bolca sopa, yorgunluk ve masraf herhalde olta işinden de vazgeçmeme neden olacak. Yani inanılır gibi değil. Dün olta attığım yerlerden birinde DEMİR TARAMAMAMA rağmen olta aşağı eğimli iniyordu. Yani dip akıntısı olan boğaz çıkışı bir yerdi ki, böyle yerlerde balık olmaması mümkün değildir. Böyle bir yeri karaburunda bilirim. Burada hiç hazarafat balık olmaz. 10-15 dk.da bir vuruş olur, gelen balık yarım kilo üstü mercan, kiloluk fangri, dülger vs. balıklardır. Bu yerde bile bir tane 150 gr.lık mercan, başka vuruş yok. Onu bırakın gopez, izmarit, istavrit bile yok.Onu da bırakın hanos ve hatta hepimizin nefret ettiği köstekbüken bile yok.
    Şimdi soracaklarım,
    1) Bu durum sıklıkla herkesde böyle mi?
    2) Taş bildiğim yerler taş mı değil? Ama bunun pek mümkün olacağını sanmam çünkü neticede 1-2 adet de olsa mercan aldım.
    3) Bu gopez, izmarit yokluğu nedendir?

Eğer herkesde böyleyse durum vahim demektir. Avlandığım Çeşme'nin kuzey tarafı bol adalı, boğazlı, rüzgarlı bir mevkidir. Bunun yanında etrafta birsürü balık çiftliği de mevcuttur. Mevsim derseniz, eskiden mevsim sadece özel avlar için vardı. 5-6 parçası 1 kilo gelen mercan zaten rutin idi. Yorumlarınızı bekliyorum,
    Herkese sevgiler...

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Biz balığa diye aslında deniz kenarında sohbet etme, çay içme ve temiz hava alma amacıyla gidiyoruz. Şimdi soruyorum sana 3 arkadaş bi kafeteryada 2-3 bardak çay içse kaç TL öder? Eee biz o masrafı deniz kenarında yapıyoruz. Balık misafir olursa cabası oluyor. Oltacı olacaksan bu zamanda böyle düşünmelisin. Ya da yakında böyle düşünmeye başlarsın. Üzgünüm ama durum bu...!

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Durum pek parlak değil ve hergeçen gün kötüye gidiyor maalesef.

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Başer, Tam olarak olmasa da yer neresi ? kaç metre derinlik , bölge felan belirtsen ?, bu aralar balık 50-60 metrelerde (arkadaşlarımdan gelen bilgilerde)

Acaba , taradığın bölgelerde dip su soğuk olabilir ! etkiler,

Predatörler in geçiş zamanı olabilir , köpekbalıgı dolanıyordur !

Akıntı varsa su dipte ani değişkliğe ugramıştır..

illaki balıgı etkileyen bişi vardır..(aynı yerde daha önce verimli balık deneyimin varsa) :)

6. gönen başer

gönen başer gönen başer

Derinlik 50-80 metreler arası. Yem taze hamsi. Jig dahil her yol denendi. Bedenler seaguar fc. BU arada bu fc beden hikayesi de ayrı bir konu. Biraz hızlı çekip salınca lüle lüle oluyor. Eskiden mis gibi bayerin krokodilin misinaları vardı. Yap yap boz. Talebelik harçlığı yetiyordu. Şimdi bir dünya para ödüyoruz. Bir daha pahalı misina almayacağım.

7. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Maalesef Bodrumdada durum ayni.iki hafta once guzel bir av yapmistim guzel bir cipura ve mirmir.Heralde ondan sonra 5-6 kere baliga gittim bir tek bugun 300 gr lik bir cipura aldim o kadar.Zaten arkadasinda dedigi gibi artik baliga degil muhabbete ve hava almaya gidiyoruz.Gercektende hava aliyoruz:D

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu ay sonuna ortam kendini toparlar..
    gopez ve izmarit şuan havyarlı,daha yumurtalarını dökmediler,kıyıda deyiller o balıklar..

9. academisyum

academisyum taner kozdağkardeşler

Favori Kamış:
    okuma salina surf kamış
    Favori Makine:
    okuma power liner pl860
    En İyi Avı:
    mırmır 600 gr
    cuma gecesi kıyıdan mırmır avı için gümüldür bölgesine gittim 1 sargoz 1 çipura 7 tane mırmır yakaladım bu mevsimde bu kadar çok balık alacağımı düşünmemiştim bu durum beni diğer aylar için umutlandırdı. genelde bu bölgeden avlandığım için diğer yerler hakkında bir bilgim yok.

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bence kıyı balıkcılığı,orta su balıkcılığı cançekişmekte sevgili Gönen.

Biz 100 metre üstü sularda avlandığımızda mercan bulabiliyor olsakta boy olarak tatmin etmemekte çoğu zaman.Tek çare açık su,çok açık su.

Oralara erme imkanı ise maalesef kısıtlı.

Mayıs gibi sarıkuyruklar dolanacaktır etrafta.Geçmiş senelerin artık pek tutmayan istatisliklerine göre ise Sinagritin jiglere falan hışımla atlaması gerekmekte.Trançada öyle.Ben gelecek haftadan itibaren,artık yeter diyerekten avlarıma başlayacağım.

Sanırım bu hafta birkaç trofe ile huzurlarınızda olurum.

Sevgiler

11. gönen başer

gönen başer gönen başer

Valla Vedat Abi, yem olarak aldığım hamsilerin (yaklaşık bir kilo) 3/4 ünü eve getirip temizledim. Hamsilerin istisnasız TÜMÜ ya havyarlı, ya da sütlüydü. Bana öyle geliyor ki trolcülere devlet zoru ile gemi aldırıp okyanusa yollamz isek bu iç denizlerde artık balık hayal olacak. Av yasağı yok ama hamsiler havyarlı...

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Neyse birkaç gün içinde troller yasağa girecekler.Son günlerde ise avlanamamaktalar hava çok bozuk.

Bizim buralarıda hamsi bastı.Sanki Karadeniz hamsisi gibi,irilerde,ancak lezzet bakımından hayli geridedirler sanmaktayım.

Kimi zaman benimde moralim bu bakımdan çok bozuluyor.Allahtan tatlısu alternatifim var.

Sizlerde bu avı denemelisiniz bence.

Sevgiler