Selamlar balık tutkunları İstanbul'da yaşıyorum ve bir süredir boğazda balık tutma merakı ile hangi takımı alayım nasıl bir set kurayım diye araştırıyordum. 2 hafta sonra Çanakklae Küçükkuyu'ya tatile gideceğim hem bu vesile balık da avlarım diye düşündüm. Tavsiye üzerine Lineaeffe Turnafresh 3.90 ve Okuma AV65 ile aranıza katıldım reeling Kamış ve makinayı aldığım yerde takım çantası ve birkaç iğne vs aldım. Ürünleri veren arkadaş takımları çantaya koyarken anlattı fakat hızlıca anlattığı için ve birkaç takım olduğu için kafam karıştı size sorayım dedim. Aşağıdaki fotoğrafta farklı iğneler, yemler vs var. Bu takımların hangisi ile hangi balık tutmalıyım ve hangi yemi kullanmalıyım bilmiyorum. Bir tek çapariyi tanıyorum o kadar İlk macera Çanakkale'den başlayacağı için buradaki balıklar ve bendeki iğnelerle neler yapabilirim yardımınızı istiyorum.
en üsttek mavi strafora sarılı olan simli çaparidir istavrit avında, altındaki silindir mantar ve çok iğne kefal kıbrısı oltasıdır sagdaki kurşunlu kalın nalon sıyırtmadır kaşık ve uzak atışta kullanılır çinekopta altındaki sahte balık kıyıdan veya tekneden levrek -lüfer için onun altındaki holohram takım istavriyi veya izmariti yapyak yem yapıp bu iğnelere takarsan kyıdan beklemeli lüfer sarıkanat avı alta sıralı iğneli takımlar yemli dip balık avları için.. kolay gelsin
Muvaffak Bey, Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Çapari için ve sanırım diğer dip balık iğneleri için kurşun kullanmak gerekiyor. Peki mantar takım, sahte balık ve hologram takım için de kurşun kullanılıyor mu yoksa sadece kendi ağırlıkları ile mi atılıyor? Teşekkür ederim.
Kefal,levrek,lüfer,çupra,mırmır vs. Bi çok balığı avlayabilecek takımlar. Ortadaki mantara sarılı olan kıbrıs oltası dediğimiz olta düzeneği ekmek takılarak kefal sarpa gibi balıklar yakalamaya olanak sağlar. Yandaki mantarlı hırsızlı takım yalnış hatırlamıyorsam çinekop avında kullanılan takım İstanbullu balıkçılar daha iyi bilir elbette Sahte balık ile kıyıdan levrek gibi avcı balıkları at-çek(spining) yöntemiyle yakalamaya yarayan kandırıcıdır.Ayrıca tekne arkasından su üstü veya üzerine kurşun bağlayarak daha dipten çekilerek bir çok farklı tür avcı balık yakalamak mümkün. Diğer üç iğneli(köstekli) takımlar ise çupra mırmır avında kullanılan ve çeşitli dip balıkları yakalamaya elverişli takımlardır.Kurşun vasıtasıyla kullanılır kıyıdan avlanılabileceği gibi tekneden de sarkıtma yapılarak avlanılabilir.
anlatımla biraz zor olur bunları avcıların elinde bire bir gördüğünde daha kolay uygulayacaksın... yemli takımların bir ucunda kurşun kasası tabir edilen bir kısım vardır çift dugumlu ıkı parçalı kısım oraya kurşun takılır.. diger uçta kamıştan gelen firdöndüye baglanır.. bunları bir avcıdan görerek öğrenmen daha güzel olacak..
Belli mi olur bir buluşma düzenlenir sizinle bir araya geliriz böylece Alt kat komşum beni bu hobiye sürükledi. Arkadaşlarıyla toplanıp balığa gidiyorlar. Ondan öğrenirim sanırım.
bu takımlardan 3er 5er stokta bulundurmak lazım her daim kullandıgınız takım koptumuydu toplanıp geri dönmek zorunda kalmayın
@roy Hocam birer örnek koydum fotoğrafa. Yoksa hepsinden birkaç tane verdi balıkçı Dediğin gibi yoksa geri dönmek veya çevfrede malzemeci bulmak gerek
Evet üstad hazır takım aldığım için henüz bilmiyorum takım oluşturmayı, iğne bağlamayı. Zamanla olur dediğiniz gibi