fransanın nice şehrine okumaya giden bir arkadaşım bol vakti olduğu ve balık tutmayı sevdiği için bu işe reeling kolları sıvamaya karar vermiş... bölgeyi bilenleriniz varsa her bilgi önemli şu anda. nerelerde tutulur? hangi ekipmana ihtiyaç var? izin gerekli mi? hangi yemleri kullanması lazım? yörede çıkan balıklar nelerdir? yenilebilirler mi? v.b soruların cevaplarını arıyoruz. ben de forumdaki abilerimin bilgilerine güvendiğim için kendisine yardımcı olmaya çalışacağımı araştıracağımı söyledim... en ufak bi bilgisi olanlar dahi varsa çok makbule geçer.. şimdiden teşekkürler tüm cevaplar için... :thumb:
bir surf bir spin takim alsin. sadce denzide tuzlusuda avlanacaksa permis de pêche gerekmez. dechatlon'dan veya bir av marketten gros bibi veya ver marine arènicola alsin. 3lü dip takima çupra levrek avlayabilir. spin takimla silikon veya sahte ile en basta levrek olmak üzere her türlü avi yapabilir. bölgesini bulabilirse ince çapari ile istavrit bile avlandigi oluyor.
çok ama çok teşekkür ederim. bu permis de pêche sanırım izin belgesi oluyor. öğrenci sonuçta okulu yanmasın diye bu kadar ince araştırıyoruz... spin takımını tercih eder mi bilmiyorum izmir'den dip oltasına alışık... tekrar teşekkürler bilgiler için...
Forumumuzun Fransa temsilcisi Roy kardesimiz gerekli bilgiyi vermis. Belki kucuk bir katkimiz olablilir. Nice Akdeniz kiyisinda malum. Arkadasiniz da oraya Izmir'den gitmis anlasilan. Yani balikcilik anlaminda yabancilik cekmez. Cipura, mirmir, karagoz icin her turlu yemli dip takimi orada da is gorur. Roy'un da dedigi gibi levrek, iskarmoz icin silikon, sahte ile hafif spin takimla at-cek icin uygun kirma tasli, kaya-kum karisik zeminli, dalgali bolgeleri deneyebilir bence. Levrek Akdeniz'in her tarafinda vardir, karambolcu ve avci bir baliktir, dalganin kirildigi, suyun bulandigi, goruntunun azaldigi noktalarda dolasir, karambolde avlanir. Kefal yavrusu gorunumlu bir silikon oyle bir ortamda levregin atlayacagi bir hedef olacaktir. Arkadasiniz iri bir levrek avlarsa sizden de resmini ve hikayesini paylasmanizi bekleriz. Rastgele...
selam youtube a bakmanızı tavsiye ederim. france- nice- fishingvb. tarzı aranabilir. güzel şeyler olabilir.