Herkese merhaba ben bodensee almanyadan .Avusturya bregenz den bir kac arkadasin yazilarini okudum bende ilk defa denemek istiyorum bulundugumuz gölde balik tutmayi onun icin 2 aylik balik tutma izni aldim bregenz civarinda avlanmak icin.Türkiyeden biraz bilgim var ama burdaki avlanma sartlari cok farkli, bana verilen balik tutma planina göz attim havalarin sicak oldu günlerde ve hafta sonlari balik tutmak icin sansin yok gibi insanlar kiyi seridini plaj tutmuslar cok fazla insan var yanliz aksam ve sabah erken saatlerde biraz deneyebilirim saniyorum ögrendigim kadari ile sazan baligi icin misir takmak yasakmis biraz bilgi edinmek istiyorum avusturya bregenz deki arkadaslardan nasil bir olta kullanmam lazim yem cesitleri ve nerede daha iyi olta atabilirim elimdeki plana göre serbest olan yerler GRENZE Leiblach baslayip grenze wocherhafen e kadar olan kisim.Bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim..
selam hakan kardesim. sizin oralara cok geldim ama balik mintikalarini fazla bilmiyorum olta hakkinda bilgi vere bilirim. sazan icin ideal kamis 3,60 kursunuda 60 ila 80 gram arasinda kullaniyoruz birde misir yasak demisin hayir yasak deyil misir sadece cok fazla misirla futter yaparsan o yasak olabilir yani 30 +40 kilo misirla yemleme yapmak yasak olabilir burada da söylüyolar ama biz yinede atiyoruz bu aylarda en verimli mantarli oltalar olur 9 ve 10 aylardan sonrada dip ata bilirsin. mantarliyi kücük igneyle iki veya üc misir takip bir kac tanede kücük kurt takarsan verimli olur ayrica almanyadan bizim buraya gelen cok var tages kart alip tuta bilirsin burada yer sorun olmuyor cok sakin yerleri var baska takildigin yer olursa elimden geldigince yardimci olurum selamlar
Mehmet abi tessekürederim cevap yazdigin icin 60.80 gr kursun takiyorum bu tamam fakat mantar kullanmami önermissin peki ne kadar uzaga atmam gerekir mantar oldugu icin yada mantari takip etmem gerekiyormu birde kullanmam gereken misine ne kadar kalin olabilir sizce birden fazla igne kullanmak dahami avantajli..simdiden tessekürediyorum...
selam hakan kardesim simdi anlatayim mantarliyi genelde hafenlere atacan ve 5 veya 10 m etre yeterli mantari takip etmek sart balik batirdigi zaman cekmessen geri atabilir yemi. misinayida 30 luk kullaniyorum ben kalin oldugu zaman atarken rahat olmuyor[ ignede tek yeterli] buraya kadar tamam simdi isin püf noktasi surda geseften [polenta ]alacaksin bir iki poset yani misir unu bunun hepsini bir kapta kaynat kaynamaya basladimi karistirarak 5+6 dakika kaynasin sonra icinede bir iki kilo un veya bayat ekmek karistir biraz sert ce söyle suya atinca dagilacak sekilde mantarli atacagin bir yer tesbit et ve yaptigin yemi elinle serpistir yem olarakta kücük igneye misir tak iki veya üc tane eger o gün balik gelmesse ertesi gün baksen baliga dene ve ALLAHIN Izniyle doyarsin baliga selamlar
selamlar arkadaslar bende bodensee de bu sene basladim balik isine daha öncede konularda belirtigim gibi benimde baliktan yana sansim bende acemi oldugum icin bregenz bölgesindeki en iyi avlak mekani neresi bilmiyorum ama neuamerica da gidiyorum geceleri ve yilan baligindan baska bir sey dek gelmiyor sazan icin gittim bir kac kez misirla ekmekle bolili ile denedim yok bi kere dokunmadi bile bende yilan baligi istemiyorum baska ne olursa olsun diyorum olmuyo genelde bende dip oltasi seklinde solucanla deniyorum ve yilan baligi geliyo oda geceleri bi kac seferde rotfeder dek geldi yine solucana avci usta senin tavsiyen nedir hemso bu sazan icin ne kullanmaliyim ne ile tutmaliyim ve senin bildigin bi yer varmi sazan icin bregenz bölgesinde neuamerica ve hafenin oralarda balik tutma saatleri 20:00 ile sabah 10:00 arasi ama gece birde kontrolcüler geliyo ve gece 1 e kadar diyip gönderiyorlar bizi ordan yani balik icin sadece 5 saatimiz var orda o yüzden o mekani degistirmek istiyorum ama baska nerde güzel bi mekan bulurum bilmyiorum tskler
Mehmet abi hemen bu hafta sonu deniyorum bu söyledigini insallah yakalarim birseyler tessekkürederim verdigin bilgiler icin görüsmek üzere..hoscakal
Bu hafta sonu avusturya bregenz de balik denedim aksam üstü saat 6 ile 9.30 mehmet abinin vermis oldugu yemleme teknigini ile ve mükemmel sonuc büyük balik yakalayamadim fakat 2-3 kilo civarinda kizil kanat yakaladim ertesi gün tekrar gittim ayni sonucu yine aldim ..Eger demek isteyen olursa sabahtan daha iyi olacagini saniyorum cünkü tam zevk almaya basliyorsun hava karariyor büyük balik beklemek ise bana sIkIcI geliyor.