öncelikle geçtiğimiz yıllara oranla çok daha başarılı bir fuar olmuş, teknelerin başında sorularınıza cevap verebilen donanımlı firma yetkililerinin bulunması yerinde bir çalışmaydı zira geçtiğimiz yıllarda hiçbir sorunuza cevap veremeyen hostes kızcağızlar bu görevi üstlenmekteydi genellikle. tekneler gerçekten mükemmel ötesi idi, 30 ft lik olanlarında bile ailece yaz-kış yaşanacak potansiyel var, akılcı tutumlu bir yerleşim sayesinde dünyaları sığdırmışlar teknelere. lakin en önemli sorun her zamanki gibi maddiyat, mesela ilgi alanım olan 30-35 ft arası yelkenliler 100000 euro civarında seyrediyo yani kolay biriktirilebilecek rakamlar diil. genede dizayn konusunda epeyce fikir edindim, buda bir kazanım sayılır. gelelim fuarın bizler açısından faydalı olabileceğine inandığım kısmına, iki olay dikkatimi çekti, biri klasik kürek vede yelkenle yol alan nostaljik bir tekne idi. yanıda oğlumda olduğundan vede rahat durmadığından tanıtım yazılarını okuyamadım ancak tarihi canlandırma amaçlı uzunca bir turdalar. teknenin benim açımdan en önemli özelliği ise meşe omurga üzerine çam ağacından yapılmış olması vede sadece altta zift, üsttede kalafatla desteklenmesi....evet ne boya nede vernik yada epoksi....bu vaziyette yaklaşık üç yıldır denizde bu tekne vede gram su yapmamış....bu sene kalafatları yenilenecekmiş sadece...karadenizde kabuk halindeki ahşap yatların ne kadar ucuza yapıldığı aklıma gelince içimde bir umut ışığı belirdi...gerçekten düşünülebilir bir seçenek gibi aklımın bir köşesine yazdım diğer önemli olabilecek konu ise ipragaz ın marinegaz ı....dıştan takma (ama 4 zamanlı olması gerekiyormuş) motorlara uygulanabiliyor vede yakıt tasarrufu sağlıyor...3 ayrı boy tüpü var vede tüplere istediğiniz ipragaz bayidsinden ulaşabiliyorsunuz...dolumu ise ev tüpü ile aynı fiyat.. evet bugün fuarın son günü, gitmeyenlere hararetle öneririm.... tabii hazır tekneler denizdeyken dayanamayan arkadaşlar kendilerinede güveniyorlarsa ipleri çözüp tekneyle ordan kaçabilirler
Değerli küçük bilgiler için teşekkür ederim İstanbuldaki arkadaşalar gayet çanslı ama ben ankarada yaşadığım için ufak tefek fotoğraflar ve anatımlarla fuarı aktara bilirseniz çok sevinirim
maalesef ve maalesef makinam arızalı olduğundan fotoğraf çekemedim ama merak ettiğiniz her konuyu nacizane cevaplamaya hazırım. bu fuar avrasya boat show kadar büyük bir fuar diil zaten, en büyük esprisi tekneleri sudada görebilme imkanı, birde ikinci el teknelerin daha fazla bulunması. sitede genel ilgi alanı olan botlar vede dıştan takma motorlarda çok azdı, motor olarak sadece selva, hidea vede tohatsuyu görebildim mesela. bot olarakta west marin vede birkaç büyük fiber tabanlı üreticiye rastladım. genel konsept olarak yat ağırlıklı bir fuardı. şimdilik aklıma gelenler bunlar arzettiğim gibi her aklınıza takılan başka konu varsa cevaplamaktan mutluluk duyarım
Bu tip fuarların belli bir zümreye hitap etmesi dışında bizim fazla ilgimizi çekmiyor...Zira halkını daha 4 metrelik bir tekneyle buluşturamamış bir ülkeyiz...Ben yeşilköyde yapılan bot shov fuarında daha canlı bir performans gördüm..Çünkü ürünler ufak ve herkese hitap edebilecek düzeyde.....selamlar
hakan abi fuarda motor varmıydı? 10 hp nin altındaki motorların fiyatları nasıl? yani demem o ki 800 liraya motor bulabilirmiydik?
motor bakımından çok fakir bir fuardı. bot vede motor için diğer fuarı beklemek gerek. ancak hernekadar bize hitap etmeyen, oldukça maliyetli lüks teknelerin ağırlıklı olduğu bir fuar olsada organizsyon olarak mükemmel bir fuar olduğunu söylemeliyim....görevlilerin insan ilişkileri vede donanımları gerçekten çok üstündü. gösterilen ilgi vede ikram edilen alkolün verdiği keyifle ayrıldım fuardan )