Ustalarım yeni takım topladım istavrit için kendi çaparilerimi yapmaya başladım fakat galatada yemli takımıda iri istavrit geldiğini biliyorum siz ustalarımdan yardım almak istiyorum galata için istavrit yemli takımı nasıl yaparım.Hangi kalınlıkta misina beden ve köstekler kaç numara misina kullanım ve kösteklerin uzunluğu ve bedendeki aralıkları kaç köstek bağlım bedene gibi detaylı bi bilgi verirseniz sevinirim veya çizersenizde iyi olur diğer bilmeyen arkadaşlarda faydalanır.
kösteklerin aralarında en az 2 karış boşluk olsun,norveç iğne kullanırsan istavrit vurduğunda ufak tasmayla rahat alırsın.köstek en fazla 14mm beden 20mm olsun bunu kendin de ayarlayabilirsin.
kösteklerin arası 2 karış olsun iğne ne kullandığın pek bir önemi yok her yerde bulabileceğin mustad iğneler işini görür,karides tavuk göğsü iş yapar rast gele.
Geçen sene Galatada oranın üstadı bir arkadaşla muhabbet etme şansım olmuştu. Çaparide olsun yemlide olsun 0,14 köstek,0,14 beden kulandığını iğne olarak mustad 10 numara kulandığını iletti. Hem karışmanın kösteklerde az olduğunu iletti. Gördüğüm kadarı ile köstek boyları 14 cm civarı ve aralıklarıda bir boş bir dolu olacak şekildeydi. Beden uzun oluyor 10'lu takımda ama avcı bir takım oluyor.Bu şekilde yaparsan boş dönmezsin. Dip ve orta suda gezen balıkları avlama şansın fazla olur.
T.ederim verdiğiniz bilgiler için bir iki de yemli takım yapıp gidicem galataya çapari iş görmezse yemli denicem.
iğnen koyu renk 9-12 aralığında çapraz olursa yemlide şansın artar. yem olarakta karides e para verme boşuna. 2 liralık tavuk göğsü al yarım zar şeklinde tak. Yani tavla zarının yarısı.. 10 iğneye gerek yok . yemlide ne kadar iğne o kadar balık demek değil 6 yı geçmem ben. rastgele
Unutmadan ; beden ne kadar uzun olursa o kadar karışır olta.. yakalanan iri istavrit olursa tüm takımı ya çöpe atarsın yada yarım saat uğraşırsın.
Yemlide çok ince olmasına gerek yok. beden .25 köstekler .15 -.18 iş görür. Hatta bildiğin çaparinin üstüne de yem takabilirsin. Ben ilk denediğimde 20 yıllık köprücüler gülmüştü. Şu an çoğu aynı şeyi yapıyor