Galata ile ilgili Birkaç soru

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Onur2876 tarafından paylaşıldı.

1. Onur2876

Onur2876 Onur Yılmaz

Herkeze iyi forumlar..Cuma günü okul çıkışı saat 5 gibi 3 kişi galataya gidicez fakat aksam hiç gitmediğim için bilmiyorum.Rapor verebilecek olan varsa cok sevınırım.Sorular;

1-) Benim bildiğim akşam güneş battıgında balık uste cıkar yemlenmek ıcın şamandıralı takım atsak verimli olurmu?

2-) Kaçlık kurşun atmak gerekir?

3-) Hazır satılan 10 lu çapari atıcaz bunlara yem taksak olurmu ? takarsak ne tür yem kullanmamız gerekir ?

2. omefas

omefas mustafa

forum ölmüş ...cevap yazan yok !

3. Onur2876

Onur2876 Onur Yılmaz

valla hiç kimse acemiye yardım etmek istemiyo

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Değilde, pek Galata köprüsüne giden kalmadı buralarda.

Öncelikle, vakit istavrit vakti değil. Yani çapari pek iş görmez.

Orada millet çinekopa atıyor olacak. Sizin çapari başınıza büyük ihtimalle dert açar, heleki acemiyseniz.

Size gereken orada kullanılan, 2-3 köstekli çinekop takımları. Mümkün olduğu kadar ince takım seçmelisiniz. Sonra, Karaköy ayağının haliç tarafında hal vardır, oradaki ilk tezgahdan, taze hamsi alın biraz, yem için.

Asıl sorun bir yer bulmak olacaktır. Yerinizi bulunca, sağınızda solunzda millet kaç gr kurşun atıyor, nasıl atıyor vs. bakın, sorun, onlara uymaya çalışın.

5. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Onur kardeşim, çapariyle uğraşmanı tavsiye etmem çünkü çapariyle Galata'da adam akıllı balık alınamıyor hedef istavrit ve sardalyaysa. Eğer ki sarıkanat çaparisi yapacaksan Galata'da; 5-6 numara iğne, turuncu veya yeşil organze ile yapılmış 7'li çapari deneyebilirsin. Beden 0.25, köstek 0.20 sağlam bir misina yeterli olacaktır zannımca. İlla yemli av yapacağım dersen, haliçte(özellikle köprülerde) lüfer ailesi iyi avlar vermekte. Yem olarak taze hamsi bulabilirsen güzel bir av günü olur diye düşünüyorum. Takım olarak da klasik köstekli hırsızlı takım kullanabilirsin. Açmak gerekirse, misinaya çift iğne bağlıyoruz(hırsızı ile birlikte) ve yeterli boyda(25_30 cm. uygun olabilir, takımın çok karışmaması adına) kesiyoruz. Bunun gibi iki köstek daha yapıyoruz ve bu üç kösteği bedene diziyoruz. Hamsiden keskin bir bıçakla veya falçatayla düzgün bir yaprak fileto çıkarıyoruz ve iğnelerimize takıyoruz. Sonrası malum; ''Attım ağzına girsin boğazına :) ''

6. Onur2876

Onur2876 Onur Yılmaz

Valla Usta İğne bağlamayı felan bilmiyorum hırsızlı takımıda bılmıyorum ben senın soyledığın takımları satıcıya soylesem bana o takımları verebilirmi ?

7. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Benim elimde yaptığım bir çok takım var, surf avına bir süre ara vermeyi düşünüyorum spin at-çek tarzında avlanmayı deneyeceğim. Elimdeki takımları sana verebilirim istersen. Müsait olduğun zaman bana haber verebilirsen Galata'da veya herhangi bir yerde teslim edebilirim sana. Bir de köprü üzerindeki satıcılara tamamen karşıyım, tezgah bir kere resmi değil; bunun yanında uçuk fiyatlarla pazarlıyorlar malları. Bir keresinde oldukça acemi bir adam satıcıdan izmarit takımı istedi, adam iki metre misinaya iki köstek bağladı verdi. Bunun karşılığında 2.5 TL para istedi. Parasını verdi vermesine de, herkes balık alırken abiye gelen giden yok. Cüzdanımda hep hazır bulundurduğum üç köstekli takımı verdim beyefendiye, patır patır almaya başlamıştı. Demek istediğim şu ki iğne bağlama, takım yapma vs. işleri öğrenirsen hem maddi yönden olumlu etkileri var, hem de kendi yaptığın takımla balık tutmanın verdiği manevi his var:)

8. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Bugun ( 07 Kasım) saat kaçta geliceksin Emınonu tarafına?

Birde Beden ve köstler kaç mm misina? Galata ve Unkapanı için...

9. Onur2876

Onur2876 Onur Yılmaz

Abi yetkim felanmı ne yokmus o yuzden sana ozel mesaj atamıyorum eger tel verebılırsen whatsapp dan konusabılırmıyız ?

10. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Üstadım bugün cenazemiz vardı 2-2.30 arasında biraz köprüde biraz da Karaköy Rıhtım'da oyalanabildim balık çıkıyor mu diye bakmak için. Köprüde çok kalın misina kullanmıyorlar çapari için 0.20 mm. civarı köstek kullanıyorlar. Yemli için de Bu sayılara +0.05-0.10 mm. eklenebilir köstek ve beden değerleri için. Kösteği kalın FC misinadan yapıp uzun tutulursa(yani yem bedenden ne kadar uzak tutulursa) bedeni kalınlaştırmak takımın güven vermesi açısından daha mantıklı olacaktır zannımca:rolleyes:

11. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Buyur kardeşim: 0545 976 3402. Eğer herhangi bir zaman Whatsapptan ulaşamazsan çaldır kapat ben sana geri dönüş yaparım:)