Galata Köprüründe Kısıtlama

Konu, 'Genel Konular' kısmında Suatreis tarafından paylaşıldı.

1. Suatreis

Suatreis

Köprünün ortasındaki teknelerin geçiş yaptığı alanda balık avcılğının yasaklamış olduğunu gördüm. Yaklaşık 3 hafta önce çektiğim bu fotoğrafları ancak ekleyebiliyorum.

Bilhassa hafta sonları çöp, pislik, saçma sapan avların yaşandığı, geçerken her an bir iğneye hedef olma stresinin belirdiği bu rezilliğin tüm köprüde sona erdirilmesini diliyorum. Buna bir Nostalji yada İstabul un simgesi diyerek savunma getirmek doğru değil. Neticede balık-ekmekçiler de kaldırıldı. Ama kendilerine gösterilen yerde gayet güzel şekilde çalışıyorlar. Hiçbirisi balık kokusu çıksın diye ızgaranın üzerina yağ döküp milleti dumanları ile boğmuyorlar. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    hayırlısı olsun

3. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    doğrusöze nedenir:rolleyes:

4. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    Köprünün ortasındaki vapurların, teknelerin geçtiği yerde yasaklamaları doğru ama köprünün tümünde yasaklanmış olsaydı doğru olmazdı bence. Galatada binlerce kişi balık tutuyor ve galatada tutmak bir ayrıcalıktır yani değişik bir keyfi vardır. Galatada balıkçılar olmasaydı galata, yaprakları olmayan bir gül'e benzerdi :) bence.

Son düzenleme: 1 Temmuz 2008
  5. Suatreis

Suatreis

Galata köprüsünde en son ne zaman avlandınız, hava karardıktan sonra tırıvırıcıları gördünüz mü, sabahın 3 ünde gidip parsellenmiş ticari maksatlı sözde amatörleri gördünüzmü, pazar sabahı o çöplük benzeri kaldırımdan yürüdünüzmü, serçe parmak kadar istavritleri beyaz köpük kasalarda kilosu bilmamkaç liraya satılırken farkettinizmi, tedirgin olmadan sol yada sağa yanaşmadan yürüyebildinizmi, Malzeme satan kaçak satıcıların tokluktan kaynaklanan terbiyesizliğine denk geldiniz mi, Galata köprüsünde balık tutmanın nasıl bir ayrıcalığı vardır bana bir izzah edermisiniz lütfen.

Fikir sizin fikriniz saygı duyarım....:)

6. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    Orta alanın yasaklanması iyi haber ve doğru karar..Çünkü bazı balıkçılar tekneler takımlarını kopardı diye adamların kafaya yabancı maddeler atıyorlarmış :mad: ....Birde diğer kısımlara bir intizam getirilse süper olur...

7. göhan

göhan Gökhan Demirtas

Favori Kamış:
    banax sx 4000 ve diğerleri
    tüm köprüde yasak olmasını da isterim o sözde yüzlerce amatörler orda trol etkisi yapıyorlar yok 25li çapari yok tırıvırı yasak iyidir
    hayırlı olsun
    saygılar
    gökhan

8. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    Yazdıklarınızda çok haklısınız doğru. Ama bu oradaki insanların terbiyesizliği herkez doğru düzgün, adam gibi çevreye de zarar vermeden yapsalar bu işi, benim dediğim gibi olur ama şu anki durum sizin dediğiniz gibi haklısınız bu oradaki insanlardan kaynaklanıyor insanların değişmesi özenli olmaları bu sorunu halleder.
    Köprüde tutmayı yasaklasalar kurunun yanında yaşa da yazık olur.

Aslında bu kuruları bi kurutsalar, yaksalar en iyisi olur :) :) :))

Son düzenleme: 1 Temmuz 2008
  9. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    benim duyduğum,tamamında yasaklanacak...

10. Halilibrahim ERDEM

Halilibrahim ERDEM Halilibrahim ERDEM

Favori Kamış:
    D-A-M, SX2000
    En İyi Avı:
    Bir teneke dolusu izmarit
    Yasaklar çözüm değilki. Yetkililer görevlerini yerine getirsinler.Suçlular cezalarını çeksin. Sizlerde sporunuzu yapın.
    Rast gele ! A.T.K

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Her ne kadar Galata köprüsünde balık tutmak boğazda balık lokantasında balık yemek gibi bir biri ile özdeşleşmiş ise de bu işi yaparken çevreye ve bir takım kurallara uyulmuyorsa hangi konuda olursa olsun yasaklanması gerekiyor.Yasakçılık demokrasi ile bağdaşmasa da bildiğiniz gibi toplumumuz ne kadar antidemokratik,başkalarının hak ve hukukuna saygısız ise o kadar da yasaklamalarla karşılaşıyor.Kişinin kendine yaptığını başkası yapmazmış.

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kırmızı ışıkta kimse durmuyor diyede bütün araçlara trafiğe çıkmayı yasaklayalımmı

13. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Suat hocam bir yere kadar sana katılıyorum.Galata köprüsü bir çok av tecrübesi yapabileceğimiz bir yer.Eşkinesinden,levreğine,dil balığından,lüferine,palamutuna varana kadar.Bu kadar çeşitlilikde avları hangi avlakda yapabiliyoruz.Veya 4-5 kiloluk levreğin İstanbul'da kıyıdan tutulabildiği başka yer varmı?Ben bilmiyorum açıkcası.
    O ticari ahlaksızlar yüzünden ve kıraça katliyamından dolayı ben gitmiyorum uzun zamandır.Ama orada gece yaptığım bir çok avı tadı hala damağımda.
    Çöp konusuna gelince oranın kirliliği sadece balık tutmaya gelenlerden kaynaklanmıyor.Satıcılardanda çok kaynaklanıyor.Yoldan geçen vatandaşdanda.15 m. ötede çöp bidonu duruken kalkıp direğin dibine çöp atan vatandaşlarımızda çoğunlukda.