Merhaba Arkadaslarım ve Abilerim pazar günü 2 arkadasımın yogun ıstegı uzerıne galatada avlanmaya gidicez.Biliorum Yer bulamazsınız vs diyeceginizi kesinlikle haklısınız ama kısmetımız neyse sansımız varsa bizimde bi balık tutcamıza inanıyorum.Öncelikle sorum bu 2 aradasımda daha yenı basladı oltaları bile yok onlara bu isi yavas yavas sevdiriorum.Bana dedikleri tek şey bi kac balık tutabılırsem hobi gibi bende balık tutmak istiyorum ve olta bile alırım diyorlar.İstavrit,sardalya çapari balıklarıyla pek ilgilenmicem.Yemlı ne cıkıo galatadan şu günlerde takım vs, önerileriniz nelerdir?Ne yemler almalıyım yanımda?Simdiden çok teşekkür ederim.Ayrıca kefal tutmaya hiç gönüllü deilim.Gördüğüm kadarıyla ordan çıkan kefaller biraz boyca küçük gibi geliyor bana..Herkeze iyi günler ve avlarreeling
Slm,öncelik Ile Balik Zamani Olmadiği Için şu An Balik Yok Daha Dün Ordan Geçtim çok Sicak Ve Balik Yok Herkes Olta Atmiş Ama Ne Gelen Var Nede Giden Ufak Ufak Sardalya Tutanlar Var Ama Onlarda Ufak Değmez Yani,istavrit Yok Gibi Bir şey,köprüde Kefal Yok Denecek Kadar Az Gördüm,bence Siz Bu Işi Erteleyin Arkadaşlarinda Soğmasin Bu Işten Verimli Bir Dönemi Bekle Derim Ben,kolay Gelsin.
sabah erken saatlerden öglen 1e kadar mezgit çıkıyo köprüden ondan sonra tek tük baslıo .... yem olarak kurt yada tavuk gögsü kullanıolar.. aman dikkat et av süresini kısa tut mezgit bu sıcakta cok cabuk bozuluyo .. ben gittim 2 gün öne fln 1.5kg yakın mezgit aldım ilk defa mezgit tuttugum için hepsi bozulmustu paramparça olmustu yazık oldu balıklara hepsi cöpe gitti o yüzden iyice bi araştır eger bişiler ögrenirsen banada yazarsın : ))) sırf bozuluolar die balıga gitmeye ara verdim ... ögrendigin bilgileri bide av raporunu yazarsan buraya sevinirim .... Benden bir iki tavsiye bende arastırdıktan sonra falan ögrendim , mezgitin suyunu sık sık değiştir (15-20dakkada bir ) yanında buz getir suya buz at balıkları gölgeye koy bu sıcakta cok cabuk bozuluyolar .. bide ölen balıkları temizle orda .. cabuk bozulmazlarmış öyle okudum organlarınıda yem olarak kullanırsın .. Ben okudugumu ve bildiklerimi yazdım. Hiçbirini uygulamadım hepsini usta dediğim kişilerden ögrendim o balıklar ziyan olduktan sonra sen dediklerimi yap uygula eger balık bozulmazsa bende giderim sana rastgelsin bol keyifli avlar . Aman sıcaga dikkat şapkasız gitme
Eser Abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Pazar şansımı denemeyi düşünüorum.İnşallah bir kaç mezgit tutarımda arkadaşlarım işin zevkini çıkarırlar
Dursun kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Mezgit daha önce avlamadım.Sen geçer sefer ne yem kullandın kaç köstekli bir dip oltası kullandın vs yazarsan çok sevinirim.Ayrıca bi zamanlar bende araştırmıstım bu mezgit tutulmasını.Yanımda mutlaka 2.5 lt kola sıselerınde 2 adet buz götürmeyi planlıyorum.Ve Orta boy taşınan bir buzluğum var.(Eğer hala bozulmadıysa İnşallah bir şeyler tutabilirsem sanada haber verir yöntemleri açıklarım.
buzlugun varsa tamamdır o zaman bu yöntemlere gerek yok at buzluga yeter sadece gidince nasıl bozulmamasını engelleyebilirim die adamlardan ögrenirsen benim için bnde buzluk yok ondan ) ben ilk defa avladıgım için ilk önce çapari attım sonra bktım millet mezgit çekio nasıl yapıosunuz falan die sordum . dediler tavuk gögsü tak . bnde bilmediğim için getirmemiştim yanımda kurtla almıstım ordan 2 bardak anca yetmişti 3tlye 2 paket kurt alma derim tavuk gögsü al hem daha cok yem cıkar hem kurtla aynı görevi görüo ben kurt kullanmıstım ama sen '' tavuk gögsü kullan ( tatlı olanı deil he kasapta satılan ) '' .... Çapariyide köprüden alma git baska bi yerden al köprüde pahalı oluo genelde tavuk gögsünü küçük küp küp kes tak çapariye azcık ileri at oltan hafif boşta olsun o gün balık varsa alırsın. bide balıgın diptemi ortada mı oldugunu falan sor oraya gidince rastgelee reeling
Bugün gittiysen galata köprüsüne raporunu ve balıkların durumunu buraya yazarsan sevinirim .. bide balıklar eve geldiğinde saglam mıydı : ))