Merhaba Galata köprüsünde avlanabilmem için hangi makina ve kamışı almam gerekir. Genellikle istavrit ve izmarit olmak üzere yerine göre eşkina ve (geçen pazar günü gibi bir güne denk gelirsem) palamut avı düşünüyorum. Köprü üzerinden sahte, kaşık kullanılır mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Surf kamışı ve 80 lik makine al 035 misina sar..yoruldugunda bir yere dayarsın ..marka model vermem .. çok çeşit var..
galatada kamış makina filan farketmez. kamışın sapı kısa olursa daha rahat edersin. galatayı değilde başka yerleri düşünmende fayda var. tavsiyem iyi bir surf kamışla orta halli bir surf makina olacaktır.
Evet normal bir kamışla da tutabilirsiniz ama boğazda balık tutmaya diderseniz bir gün yine surf kamış gerekecektir.Ben de surf bir kamış öneririm.Ayrıca köprüde uzun kamışla millete dolanmadan daha rahat çalışabilirsiniz.
Surf kamış değil teleskobik kamış almanı tavsiye ederim. Alba Leo 3.50 tavsiye edebilirim, sağlam dengeli bir kamıştır. Yada daha yumuşak sertlik derecesi daha düşük bir kamışda olabilir. Makina için orta segment bir ürün işini görecektir. Okuma Travertine gibi.
İnternetten bahsettiğiniz kamışlarla ilgili biraz araştırma yaptım da, baya detaylı bir konuymuş.. Araştırmanın süresini uzatmak lazım . Yorumlarınız için teşekkürler