galata köprüsü ve sarayburnu'nda balık tutma

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında amatorbalık tarafından paylaşıldı.

1. amatorbalık

amatorbalık can

merhaba arkadaşlar geçen cuma galata'ya gittik sabah balık tutabilen pek yoktu herkes ekmekle kefal yakalamaya çalışıyordu 3-4 saat durduk elimiz boş döndük. şimdi ikinci kez tekrar gideceğiz. 2 olta var bir tane de el oltası almayı planlıyorum. oltalardan birisini dip oltası yapıp kefal tutmayı, öbürünü de izmarit tutmak için başka yemle dip oltası yapmayı planlıyoruz. el oltasıyla da sarayburnu'nda at-çek yapmayı planlıyorum. şamandıra falan illa şart mı? yaptıklarımız ne derece işe yarar? çok acemiyiz biraz yardım gerekli :D galata civarında başka yerleri de denemeli miyiz? balığın işi belli olmuyor elbette ama bir kaç atladığımız nokta mutlaka vardır, şimdiden teşekkürler.

1) hangi balığa yönelmeliyiz ve ne kullanmalıyız(çapari-şamandıra vs)?
    2) saat 6.30-7 gibi orda olsak uygun mudur?
    3) el oltası galata'da iş yapar mı? el oltasıyla sarayburnu'ndaki limana gitsek balık alınır mı?

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    el oltasıyla avlanmanız çok zor bence hiç denemeyin bile.

3. osmenbaha

osmenbaha Osman

balık yok malesef hava güzel olursa tadnı cıkarın

4. amatorbalık

amatorbalık can

evet arkadaşlar malesef galatada balık tutmak çok zor. akşamüstüne kadar sadece kefale dip oltası attı herkes. 2 abi dışında(15 er tane falan yakaladılar sanırım) herkes ya boş kovayla durdu ya da 1-2 tane balık tuttu. orta taraflarda çarpma atanlar vardı onlar yakaladı bişiler. galatayı böyle görmek üzdü açıkçası eskiden ne zaman geçsem avlar fena olmuyordu gözlemlediğim kadarıyla.