Galata köprüsünde Kefal Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında surfcast tarafından paylaşıldı.

1. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Merhaba Değerli Dostlar,

Cumartesi sabahtan kefal avını denemek için galata köprüsünün yolunu tuttum. Sabah vardığımda her zaman avlandığım yere geldiğimde çok fazla yoğunluk yoktu köprüde. Hemen kendime yer bulup, öğleye kadar çapari atıp, hiç olmassa eve bir-iki tavalık balık tutayım dedim.. Sabah güzel ada izmariti yaptı, hatta bazı dönemlerde 5 adet izmarti birden aldım çapariden. Neyse 1.5 kg kadar izmarit aldıktan sonra kefale atmaya karar verdim. İlk kez deneyecektim, kendime 4 iğneli şamandaralı bir takım yaptırdım, iğneler 7 numara , 1 kulaç köstek. iğneleri yemledikten sonra denemeye başladım.. ileriye doğru atıp boşluğu ala ala denemeye başladım.. Şamandırada hareket yoktu, ancak saat 14.00 civarı şamandıra batmaya başladı ve kayboldu, biraz boşluk vardı ,hemen çekmeye başladı, suyun içinde kefalleri görünce gözlerime inanamadım.. 2 tane birden geliyordu, hemde baya iri sayılabilecek kefallerdi. İkisinide aldım. çok keyifliydi. aradan yarım geçti, 1 adet iri kefal daha aldım, hemen ardından 1 tane kaçırdım. son olarakta akşam saat 16.30 da 1 tane daha alıp avımı sonlandırdım.. yaklaşık 1.5 kg izmarit ve 4 adet kefalle eve döndüm :)) Fotoğrafçı olmama rağmen terzi kendi söküğünü dikemez misali balıkları fotagraflamayı unuttum , o yüzden fotgraf ekleyemiyorum. Bilmiyorum etinin çok lezzetli olmadığını söylüyor bir çok arkadaş, akşam evde denedik , biraz tavuk etine benziyor, evdekiler beğendi. Her ne olursa olsun , müthiş bir heyecandı. değişik balıkların avını denemek gerçekten çok zevkli. Herkese iyi pazarlar..

2. mehmet erdal

mehmet erdal mehmet erdal

Favori Kamış:
    llıneaeffe s-flex 4.20
    Favori Makine:
    shımano 4000 rb
    En İyi Avı:
    daha bulamadım onu
    tebrikler fotoğraf olsaydı daha iyi olurdu neyse bidahaki sefere.kefale yem olarak ne kullandın.

3. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    çok teşekkürler.. Evet balıklar piştikten sonra aklıma geldi fotograf olayı :) neyse bir daha ki avlara artık.. Yem olarak köprüde satılan kurtları kullandım , dün köprü kefal açısından çok verimliydi , çok kefal alan oldu..

4. mehmet erdal

mehmet erdal mehmet erdal

Favori Kamış:
    llıneaeffe s-flex 4.20
    Favori Makine:
    shımano 4000 rb
    En İyi Avı:
    daha bulamadım onu
    herzaman böyle bereketli olur inşallah ben ilk defa duydum kurtla kefal alındığını genelde ekmmek kullanıyordum hep.bende denerim bidahaki sefere

5. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler. Güzel av olmuş anlaşılan. Keşke ada izmaritlerin resmini evde çekip koyasaydınız.

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Avınız kadar heyecanlı geçse de, özellike uyarayım. Kefal ağırlıklı olarak dip tortusundan beslenen bir balıktır, bu yüzden galata köprüsü gibi dip kirliliği olan bir yerden yakalanan kefalin ciddi şekilde ağır metal bulundurması mümkün. Daha önce yapılan bir araştırmada, o civardan alınan kefallerde limit cıva,kadmiyum,kurşun gibi ağır metaller olması gerekenin 20-40 kat üzerinde çıkmıştı.Analizler Hıfızsıhha Enstütüsünde yapılmıştı. Bu konuda dikkatli olmanızı şiddetle öneririm. Ben şahsen iki boğaz(İstanbul-Çanakkale) arasında çıkan hiçbir kefali tüketmiyorum.

7. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal

bende suana kadar hep kurtla kefal avladım caparı ıle alanlar varmıs ekmek ıle alanlar varmıs ama bız burda hep kurtla alıyoruz.

8. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    bu arada tebrıklek afıyet olsun :)

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrik ederim, kefal yakalaması en zevkli avlardandır ancak eti hem lezzetli değildir hem de ağır metaller içerir.

10. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Ağır metaller içerdiği ve pis sularda beslendiği doğrudur fakat etinin lezzeti kısmına katılamıcam , kefal balığı denızlerimızdekı bırcok balıktan daha lezzetlidir özellikle plakisi şahanedir ama şu devirde marmarada temız kefal bulmakta bence olanaksız oda ayrı bir konu....

11. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Uyarınız için çok teşekkür ederim, kefallerin dip tortusuyla beslendiklerini biliyordum ancak cumartesi gününe kadar ne yemişliğim vardı nede bu balığı yakalamışlığım. Sadece tecrübe etmek istedim, tutması gerçekten çok zevkliymiş, bir eti metal içermeseydi, heralde marmara'da kefal kalmazdı :)

12. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Sabah çok erken gittim, saat 06.00'dan-08.00'e çok izmarit yaptı ancak çoğunu küçük oldukları için suya geri iade ettim , geriyede 1- 1.5kg kadar izmarit kaldı, onlarıda ne yazık fotograflayamadım , bir dahaki sefere artık..

13. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Denizlerimizi yeterince koruyabilirsek ,birde şu kaçak avlanmaya daha iyi tedbirler alınırsa , her zaman bereketli geçer. Çok aç gözlüler var , bitirecekler bu güzelim denizleri..

14. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    yedigimiz tavuklardan daha çokmu zararlı acaba?

15. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Timuçin sana katılıyorum. Haftasonu karadenizde zıpkınla 2 tane kefal aldım. Tadı gayet lezzetli özellikle direk denizde tuzlu su ile temizlenip, mısır unu ile kızartıldığı zaman. Ayrıca karadenizdekiler, özellikle galata v.b yerlerde tutulanlara göre cok daha sağlıklıdırlar.

16. feritsolak

feritsolak ferit

baya bereketli bir av olmuş tebrik ederim, nasıl bir çapariyle aldınız ada izmaritini beden, köstek, iğne ? ada izmaritinin çapariye geldiğini bilmiyordum yardımcı olursanız hafta sonu denemek isterim.

17. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Çok fazla tecrübem yok ferit bey, köprü üzerinde satılan tezgahtan yeşil simli , istavrit'e attığımız klasik çaparilerden aldım.. iğne numarası ve diğer teknik ayrıntıları bilmiyorum, ancak şunu söyleyebilirim geçen cumartesi sardalya'yı su yüzeyinden, izmariti de dipten 1 kulaç üsten alıyordum.. Gittiğinizde suyu taramak gerekiyor çünkü zaman zaman balık dolaşıyor, hangi derinlikten , nerede olduğu önemli... Mesela ben şöyle yapıyordum, kaışın üzerinde olan makinemde , makaranın üzerinde bir çentik var, balığı bulduğumda misineyi çentiğe geçiriyorum, böylece derinlik sabitlenmiş oluyor, her attığımda aynı derinliğe iniyor ve gayet verimli oluyor.. İnşallah size daha fazlası rastgelir.. Bol şanslar..

18. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    tamamen katılıyorum..

19. feritsolak

feritsolak ferit

teşekkür ederim ozan bey hafta sonu köprüde gözlemliyerek ve sorarak alırım çapariyi

20. bay_maximum

bay_maximum HALİL

Favori Kamış:
    alba star 2808 4m
    Favori Makine:
    daiwa crossfire 3000x
    En İyi Avı:
    13 kilo pullu
    kefal avı için karaburunu tavsiye ederim karadeniz kefali hemde istanbul içindir...