Galata köprüsündeki rahatsız edici durumlar..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında brkp tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. brkp

brkp Berkay

Merhaba arkadaşlar; sitedeki değerli üstadlar köprüdeki rezaleti anlatır, gerçek balıkçı orada balık tutmaz derlerdi ben inanmazdım ta ki geçen gün köprüye gidene kadar... Lanet olsun gitmez olaydım! o gün bir sürü sorun birsürü münakaşa yaşadım ve ilk defa bir avı bu kadar erken(1-2 saatte) noktalamak zorunda kaldım! üstelik sadece ben değil başka bir çok vatandaş orada sorun yaşadı! ama Allah'tan ben soğukkanlıyım da tahriklere kapılıp bir tatsızlık olmasına izin vermedim... Sonuçta balık için keyfimi kaçıramam çünkü zaten keyif almak için oradayız diye düşünüyorum ve kimseninde vatandaşın keyfini kaçırmaya hakkı olmadığına inanıyorum.. Bakın sevgili arkadaşlar özellikle köprünün karaköy-boğaz tarafı tam bir rezalet, tam bir leş! bazı kendini bilmez at hırsızı tipler orayı mesken edinmiş baya kalabalık grup halde orda yatıp kalkıp geçimini oradan sağlıyorlar, büyük bir rant var ortada, arkadaşlarından gelen telefonla, köprüde boş duran yere olta koyup arkadaşlarına yer tutuyorlar, vatandaşın balık tutmasını engelliyorlar, çarpma ile avlanmak, para ile balık satmak gibi amatör balıkçılık ruhuna aykırı acayip işler yapıyorlar, birini kendilerinden yaşça genç görünce hemen ezmeye, akıl vermeye, küçük görmeye çalışıyorlar, bütün gün bira içip köprüde o kadar insanın, çoluk çocuğun, kadının gözü önünde pet şişeye idrarını yapıyorlar, aşırı kabalar, yanlarında teyp getirip almanyadan yeni gelmiş gurbetçi misali son ses saçma sapan kro müzikler açıp dinliyorlar ve insanın başını şişiriyorlar, size sataşıp kavga çıkartmak için zemin hazırlıyorlar ve tahrik etmeye çalışıyorlar, gözümün önünde avcı bıçağımı çaldılar seviyelerine inip karşılık vermedim verseydim kavga edecektim çünki deymezdi... Oltayı göz göre göre size dolaştırıp birde zeytinyağı gibi üste çıkmaya, sizi suçlamaya çalışıyorlar, kendilerini bir halt sanıyorlar, hepsi işe yaramaz, çulsuz, beş parasız amele tipli adamlar bu özgüven nerden geliyor anlamıyorum yoldan geçen elalemin karısına kızına laf atıp şerefsizlik yapıyorlar, bağıra bağıra küfürlü argo konuşup insanın midesini bulandırıyorlar ve leş gibi içki kokuyorlar özür dilerim banada kalitemi bozdurdular ama gerçekten iğrenç insanlar... Lütfen kendini bilen, aile terbiyesi görmüş ve sadece hobi amaçlı köprüde balık tutan(benim gibi) azınlıktaki arkadaşlarımız üstlerine alınmasınlar ama orada durum böyle! maalesef seviye ve kalite inanılmaz düşük! bu insanların acilen tedavi edilmeleri ve yeniden topluma kazandırılmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Kaldıki köprüde avlanmak bana pek mantıklı gelmiyor! neden mi derseniz? yaklaşık 40-50 metre arsı bir derinlik ve 10-20 metre köprü mesafesi var buda demektirki gelen balığın bir bölümünü oltayı çekerken döküyorsunuz üstüne üstük alan çok sıkışık bir kişilk yerden üç kişi olta atıyor ve ne kadar azami dikkat etseniz da oltalar bir şekilde karşıyor ve tatsızlık yaşanıyor, mekandan dolayı genelde yemli avlanmak zorunda kalındığı için de insan günlerce leş gibi kokabiliyor, artı yukarıda saydıklarımı da hesaba katarsak aklı olan köprüye gitmemeli bence en azından ben bundan sonra gitmeyeceğim bu kesin. Eskiden ne güzel Sirkecide ki Üsküdar-Kadıköy iskeleleri vardı, Karaköy rıhtımı vardı oralarda ne güzel sorunsuz avlanırdık ne oltalar birbirine karışırdı nede mesafe yüksekliğinden yakaladığımız balığı çekerken düşürürdük nede leş gibi yem kokardık nede bu yukarda saydığım sorunları yaşardık... Sanırım şimdi oraları yasakladılar. Sarayburnu vardı bir ara ne güzel yıllardır bitmek bilmeyen marmaray yüzünden orasıda balıkçılığa kapandı bildiğim kadarıyla. Arkadaşlar bana tavsiye verin yahu ben nerede avlanayım? sırf bu köprü illeti yüzünden balık sevdamdan vazgeçmek istemiyorum açıkcası. Beyoğlu ilçesinde yaşıyorum bana yakın, av yönünden verimli, kolay tek vesait ulaşımı olan ve en önemlisi kaliteli, aile terbiyesi görmüş, kendini bilen insanların olduğu yerler var mı hala şu İstanbul da? Üsküdar sahili mesela nasıl bilirsiniz? oraya tek vesait vapurla geçebiliyorum yarım saatte.

2. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Berkay, Galata Köprüsü hakında yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum, bu sitedeki hemen herkes bunları defalarca duydu, gördü ve yaşadı. Defalarca zabıtaya şikayet edildi, ama köprünün durumu günden güne kötüleşti.

Aklıma şu tünel projesi geldi şimdi, Haziran gibi boğaz suyu Halice basılmaya başlayacak, Haliç'teki balık populasyonunda mükemmel gelişmeler yaşanabilir. Bu durumda Haliç sahilleri amatör balıkçılar için uçsz bucaksız av sahaları teşkil eder, Galata köprüsünde de avı yasaklayıp bir süre köprüyü dinlendirmek ve balığın akışına izin vermek yerinde olur.

Şu bahsettiğin it kopuklara gelince, çoğunun sabıkası var zaten, Allah ıslah etsin, uzak durmakla akıllılık etmişsin.

3. brkp

brkp Berkay

Öncelikle değerli yorumların ve vaktini ayırıp bu uzun yazıyı okuduğun için ben teşekkür ederim dostum bende sana harfiyen, noktasına, virgülüne katılmaktayım. Bahsettiğin projenin bitmesini bende dört gözle bekliyorum çünkü benim evimin Haliç'e mesafesi sadece ama sadece 300 metre, sahilde çekirdek yiyen insanları evimin camından görebiliyorum ama balık denize bu kadar yakınken balık tutmak için galataya gitmek zorunda kalıyorum ne kadar tatsız bir durum anlıyorsundur beni sanırım :) Ben en iyisi bu proje hayata geçene kadar balığa ara vereyim. :D

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Berkay yazdıklarını okudum da, Boğaz'da avlanmayı neden düşünmüyorsun?

5. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Seviyelerine düşmek konusunda haklısın arkadaşım çok nadirde olsa bende senede 3-5 defa köprüye uğrayanlardanım.Devlet işe el atsın diyoruz ama kimsenin taktığı yok bu konuyu,taksalar zaten her ağızdan duyduğum haliçte ağ atma alışkanlığı en başta olmaz zaten.Mal insan kanunu 1. madde yasaklar delinmek içindir. 2.madde ben yaparım sanane.3.madde Yiyorsa alsınlar içeri... Sistem yalan zaten uyan olmadığı halde uygulayanda yok zaten.Köprü için tek 2 çare var bana göre ya bu mallar bir gün birini vurucak oralar 1-2 ay rahatlıcak yada forumda ne kadar adam varsa toplanıcak biz onları oltanın saplarıyla kafalarına kafalarına vurup eve postalıcaz.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Berkay söyledikerine katılıyorum, cumartesiyi pazara bağlayan gece köprüde deneme yapmaya gittiğimizde benzer manzara vardı.. gecenin 2'sinde köprü hınca hınç dolu, bir yerde rakıcılar, öbür tarafta şarapçılar, mangallar yakılmış, içkiler meydanda rezillik.. kamuya açık yerlerde nasıl oluyorda aleni bir biçimde alkol tüketiliyor ve buna kimse bişey demiyor akılalmaz bişey ama ne yazık ki realite bu.. bulaşmamakla en iyisini etmişsin.. biz de o manzarayı görünce orda durmadık zaten.. balık tutmak için nezih mekan arıyorsan boğazı tercih etmelisin.. gerçi kendini bilmez krolar oralarda yok mu, var tabi ki ama boğazın iki yakasında balık tutacak o kadar çok yer var ki mutlaka kendine huzurla avlanabileceğin bir yer buluyorsun..

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    aslında izmariti boğazda da aramak lazım, bir ara üsküdar güzel izmarit yapıyordu..

8. brkp

brkp Berkay

Arabam yok ulaşım sıkıntısı, tek sebebi bu. Yoksa hiçbir yer boğaz ile kıyaslanamaz İstanbul'da balıkçılık yönünden tabiki.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Direk ağ konusuna giricem o konu kesinlikle tam bir yüzkarası! ogün köprüde gözümün önünde ağ atıp kaçtılar ve ağı atmalarıyla balık bıçak gibi kesti! Bu şerefsizler kendi kuyularını kazıyor farkında değiller! 2 sene sonra o balığı bulamayınca ne satacaklar acaba çok merak ediyorum doğrusu. Ayrıca duyduğuma göre görevliler bu duruma göz yumuyormuş, duyarlı vatandaş şikayet ediyor ama doğru dürüst ilgelenilmiyor hatta göz yumuluyormuş tipik Türkiye manzaraları işte!

Ah gidebilsem boğaza :( şimdi burdan gitmeye kalksam önce saat başı kalkan otobüslere binip taksime geçicem ordan da bir vesait daha binip beşiktaş yada ortaköy sahile gidiceğim akşamda erkenden dönmem gerekecek :( en yakın ihtimal bu.

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    bir değil de iki vesait sorunu çözer.. köprüye gelebildikten sonra ordan sonrası boğaz hattı zaten.. ya da üsküdara geçtikten sonra oradan kuleli 10 dakika, kandilli 15 dakika..

10. brkp

brkp Berkay

Valla son otobüsü kaçırır yolda kalırım diye cesaret edemiyrum açıkcası :D üsküdar nasıl tavsiye eder misiniz? orası da boğaz sayılmıyor mu?

11. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba,tunel ve halic projesi bu sene gercekten olucakmi nerden duyup okudunzu 2012 haziran diye ?

12. brkp

brkp Berkay

Merhaba; İski'nin resmi sitesinin yalancısıyız arkadaşım ;)

Buyrun; http://www.iski.gov.tr/web/statik.aspx?KID=1001138

13. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    öskan bey bende okumuştum ama 2012 oldugu kesin ama yanlış hatırlamıyorsam ocak ayının 8 i yazıyordu..

14. brkp

brkp Berkay

Aynen katılıyorum önce 2011 haziran dedi sonra 2011 Ekim dendi sonra yılsonuna sarktı, en son yılbaşı dedi, iski'nin resmi sitesi net tarih verdi 8 Ocak'ta tünel açılacak dedi ama hayallerimiz boşa çıktı :( şimdi de 2012 yılı ilk yarısı diyor iski'nin sitesinde!

Ayırca merak edenler için Tünel'de son durum buymuş;

23 Aralık 2011 tarihi itibariyle; 700 metrelik boru itme inşaatı da bitirilen tünelin % 86'sı tamamlanarak toplam hattın 4.950 metrelik kısmı tamamlandı. Yine tünelin 2.598 metresinin 2. kaplaması yapıldı, 1652 metresi devam ediyor. Toplam 3 adet şaft ile 1 adet terfi merkezi yapıldı.

15. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    bu köprüdeki satıcılar için imza toplanıyordu ne oldu yaw idk bu konunun üzerine düşmemiz lazım . Biz pes ettikçe iyice yüzsüzleşiyorlar banghead ... birileri bu adamlara hadlerini bildirmeli artık :confused:

16. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Köprüdeki durum için ben çok mücadele verdım veriyorumda.Ağ konusuna gelınce bu aralar gordugum kadar hıc gormemıstım halıcte bu kadar ağ atan balıkçı teknesi.Saat ondan sabaha kadar ag atıyorlar.halıcte yasak olmasına ragmen ve işin ılgınçi cuma günü balıkçı agı çevirirken sahıl guvenlık yanından geçti ve hiç bir şey yapmadı ama 2 gün önce tekneden oltayla avlanan amatorlere anons geçiyodu belge sorup balık boylarını kontrol edıyorlardı.BU NE PERHIZ BU NE LAHANA TURŞUSU?
    Köprüde 13 senedır avlanan biri olarak çoğu soyledıgıne katılmakla beraber,abarttıgını düşünüyorum ve bir insanın kişiliğine yakışmıcak sozler sart ettığini göruyorum.Üstune alınma dıceksın ama alınmadım zaten.koprudekı hıcbır takımcıyı sevmem hepsınle kavgalıyımdır.Onları savunmak aklımın ucundan geçmez,ama lafların bence ağır kaçmış

17. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkaaşlar bn çok şikayet ettim işte alatadan sorumlu zabıtanın numarası02125218465 arayın kitleyelimhattı belki ozaman bişeyler yaparlar

18. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    işte buda büyükşehir beyaz masası02124551587

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Kamuya açık yerlerde alkol tüketmek bir suç değildir... Kamuyu rahatsız edici biçimde hareket etmek suçtur. Öncelikle bunu bir ayıralım hukuki olarak... Ağzıyla içeni ve içmeyeni... Galata'ya ben de bir arkadaşımla 16 ocak pazartesi 01.30 gibi gittim, hayatımızda ilk defa avlanacağız köprüde, ürkeğiz, hayatımız boğazda geçmiş, köprüye yabancıyız ama balığı yolculayalım, güzel balık tutalım diye gittik. Acemiliğimizi attık 2-3 saatte, balığımızı aldık. Aldık da; köprü hakkaten sakat, elinizin kaşındığı bir yer oluyor kalabalıklaşınca. Gece karaköy boğaza bakan kısımda yanımızdaki oltacılar harikaydı, bilgi paylaşıyor, hamsi paylaşıyor, derinlik paylaşıyor, avı paylaşıyorlardı kısaca... bir ikisi değil, hepsi. Bahsettiğim kısımda 10-15 oltacıydık, şahane bir sohbet, muhabbet... Dedik ki millet abarttı mı acaba burayı olumsuz konuşurken. Sabah 5 gibi başlayan, 6-7 gibi artan kalabalık resmen tacizkar davranıyordu, yok kovanı şöyle al, yok oltanı böyle al, ki kendi av alanımız içinde dar bir yerdeyken ahkam kesiyorlardı, daha da bastırmak ve rahat avlanmak için (oradaki yer darlığı ve insan kalabalığı faktörleri hesap edilmiştir bunu yazarken ve ona göre de davrandık). Biz biraz iri kıyım ve cevval olduğumuz için gerekli kişilere gerekli postaları koyduk da rahat ettik ama anladık ki köprü gündüz aydınlığında (ve haftasonu gecelerinde) çekilmez bir yer. Donumuza kadar hamsi koktuk o da ayrı ama bunu olumsuz olarak sayamıyorum zira avcılığın bir gerekliliği...

Köprü; bu haliyle yaramaz. Oradaki müdavimleri tanıyıp kayırılsam da yaramaz, çünkü ben kayırılmak taraftarı değilim. Bana ağır gelir tüm bu muhabbetler... Avlanan avlansın, ben almayayım... Kimisi tahammül edebilir bu olumsuzluklara, ben biraz sıkılgan bir bünyeyim, av sırasında sakin ve yalnız kalmayı tercih ederim kafa boşaltmak için, bunu tabi ki bulamadım.

Not: "boğaz balıkçısıysanız", köprü çok kolay ve bence heyecan sunmayan bir av yeri. Avlanmak son derece kolay, hamsi biraz taze olduğu sürece mutlaka balık alırsınız. Bana heyecan vermedi, ama yukarıda Allah var, akşam mangala yatırmak için güzel balık verdi. Av hevesi bastırılmaz ama av skoru bastırılır. Benim köprü tecrübem bu yönde. Hepinize iyi avlar.

20. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Alkol kullanmayan biri olarak insanların alkol alma özgürlükleri olduğunu düşünüyorum.
    Nereye kadar özgürler peki?
    Beni rahatsız edene kadar özgürler.
    Seni rahatsız eden(kıro tabir ettiğiniz kişiler) yine rahatsız edecektir içki bahane.
    Köprüde avlanmak benim de son tercihlerim arasında.Favorim Arnavutköy ve Sarayburnu.
    Bunun yanında hiç bir zaman ordaki insanları tümden karalama hakkına sahip değilim(değiliz)
    Hoş olmayan tazgahçıların durumu burada konuşuldu ilgili yerlere şikayet edildi.
    Beyaz Masa şikayetimi ara sıra yeniliyorum ancak 24 saat oraya zabıta dikmedikleri sürece çözüm bulacaklarını sanmıyorum.
    Arada sırada gelip tezgah toplamak çok geçici geliyor bana.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.