Galata köprüsündeki rezilliğe son vermenin zamanı gelmedi mi! Destek ver hadi! Balıkların nesli ve şehrin itibarı için! Balık tutmayı çok seven birisiyim ve bugün bu güzel şehirde bu güzel hobinin katledildiğinin farkına vardım. Bu şehir beni gibi balık tutmayı seven milyonlarca insan vardır. Ancak hiçbir eğlence başka bir canlıya zarar verilerek yapılamaz. Malesef bugün Galata ve Unkapanı köprülerinde bir katliam serisi yaşanıyor. İki gün önce balık tutmak için oradaydım ve ilk gördüğümüz köprüde balık tutulacak alanların parsellendiğidir. Dışardan ilk defa giden birisi asla orada kendine yer edinemeyecektir. Fakat asıl sorun bu değildir. Galata köprüsünde yavru balık katliamı yapılmaktadır. Bugün nesli tükenmesin diye kampanyalar yapılan lüfer balığı ve eşkina balığının köprüde katledildiğini gördük. Düşünsenize 20 cm'den küçük bir lüfer balığını avlamak yasak iken köprüde 13 14 cm kadar yavru lüferler avlanıyor ve orada herkes kovalarını doldurup bu katliamı öyle bitirmek istiyor. Lüfer familyasından 20 cm civarı olan bir balık yaklaşık 50 70 gram kadar geliyor, yani 15 20 tane limit dahilinde balık 1kg kadar geliyor. Ancak köprüde tutulan balıklar ancak bir istavrit balığı ağırlığındadır ve bir kg yavru lüfer tutan bir kişi yaklaşık 30 40 tane balığı avlamış demektir. Oysa bu balık 1 metre kadar boyutlara ulaşabilir 7 8 kg ağırlıklara ulaşabilirler! Türkiye karasularında şu anda bu balıkların 3 4 kg kadarlarına rastlanabilmektedir. Ancak köprüde 30 40 gram gelebilecek balıklar avlanmaktadır ve bu durum karasularımız için yayınlanan avlanma tebliğine göre yasaktır ancak ne bir denetleyen var nede arayıp şikayet ettiğinizde ilgilenen! Hele soyu tükenmekte olduğu söylenen eşkina balıklarının avuç içi kadar olmasına ne demeli? Sorunlar sadece bunlar değil, o bölge yoğun turist çeken bir bölgedir. Bir turistin köprüden bakıp resim çektirmek istemesi durumunda bulabileceği boş bir alan yok ancak gidip avlanmanın yasak olduğu kısıma geçmesi gerekli! Hele oradaki çirkin görüntü tam anlamıyla bir prestij kaybıdır. Köprüde yürüyüp gezinti yapacağınız yaya bölümü malesef pislik içinde. Artık bu rezilliklere bir son verilmesi gerekli, biz balık tutmayı ve bu şehiri çok seviyoruz. Gerek balık nesillerinin devam etmesi gerek bu güzel şehrin itibarı için galata ve unkapanı köprülerinde balık tutulmasının yasaklanmasını istiyoruz kampanyaya destek vermek için tıklayın
size tamamen katılıyorum ama resmi bir yardım veya buyuk bir kamuoyu gerektigini duşunuyorum ama sadece galatada degil butun bugazda bu katliyam yapılıyor..... cyrr idk banghead
balıkçı kardeşlerimiz gerekli desteği verirse kamuoyunun dikkatinide çekebilecek fikirlerim var, ama önce sizlerden destek görmeli bu kampanya
Bu is belediyenin elinde. 1-Galata Koprusune veya diger keyfe keder avlama yapilan yerlere kesin Balik yasagi getirilmesi gerekir. 2-Sehrin sadece balik tutmaya elverisli olarak belirlenmis, cevresi bariyerli ve gise harici girisi olmayan bolgeleri olusturulur.Ruhsatini gosterdikten sonra gunluk avlama ucreti verip girer baligini tutar baliksever. 3- Balik tutma Ruhsati mecburiyeti getirilmelidir.Bu kesin.
15 sayfa mesajda 618 imza toplandı zamanında. İmzalar hala duruyor. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45205
bu kadar balık severden sadece 20 destek geliyorsa ki bunların yüzde 30'u benim kendi çevrem balıkçılıkla alakaları yok ozaman yazıklar olsun diyorum...
İnsanları bu konuda bilinçlendirip bu tür yerlerde sivil ekiplerle denetim yapılmış olsa bence çok daha iyi olur kanaatimce.
üstat fikirlere saygım var ancak biraz daha bu şekilde sessiz kalırsak ancak akvaryumlardan avlanırız
Mehmet Kardeşim, Öncelikle çabanı takdir etmekle birlikte naçizane kendi görüşümü de paylaşmak isterim. Herhangi bir konuda yasakla yöntemiyle hiçbir sorunu çözemezsiniz.Hele ki bu yasaklamadaki amaç herhangi bir türün gelişimini ve devamını sağlamaya yönelikse iş daha da zor demektir. Çünkü her yasak kendi içinde bir cazibe merkezi oluşturur. Asıl yapılması gereken etkin bir denetim ve gerçekten caydırıcı yaptırımlardır. Yukarıda yazmış olduğun şikayetlerini iki kısım olarak düşünürsek, bahsettiğin bölgede ne balık neslinin devamını ne de çevrenin temizlik ve düzenini köprüleri avlanmaya kapatarak yapamazsın. Olta balıkçılığı ile yapılan "balık katliamı" ticari balıkçılık tekneleri ile yapılan katliamın yanında devede kulaktır.Semt balıkçılarında,pazarlarında ya da marketlerde satılan limit altı tonlarca balık olta ile yakalanmıyor. Ve ben şuna inanıyorum ki ticari balıkçılıkta yapılan yanlış avlanmayı engelleyemedikten sonra olta balıkçılığını "öküzce" yapan amatörleri cehaletlerinden kurtarmak mümkün değil maalesef. Cahilce av yapan ve 8-10 cm lik yaprağı kovasına atan "öküze", "ya arkadaş,şu balığı kovana koyma,geri sal,yarın sana yüzlerce lüfer olarak geri dönsün" dediğinde alacağın cevap,"benim bu tuttuğum tezgahta satılandan büyük,git orayla uğraş" olacaktır muhtemelen. Tepeyi düzeltip aşağı inmek,aşağıdan yukarıya tırmanmaktan daha kolay bence. Selamlar
üstat bu söylediklerinizin bizlerde farkındayız ama ben AMATÖR BALIKÇIYIM gırgırcı değilim. yanlışı önce kendi çevremizden başlayarak düzeltmeliyiz. Gırgırlar için buyurun siz bir kampanya başlatın ben size destek sözü veriyorum. sadece imzalayarak değil, gerek sosyal medya gerek tüm internet mecralarından elimden geldiğince destekleyeceğim yeterki biraz dik duruş sergileyelim. Lafa gelince hepimiz birşeylerden şikayetçiyiz ama bu şikayetimizi sadece mahalle kadınlarının dedikoduları gibi hayıflanaraj yaparak bir yere varamayız
Ben bazi yazilanlara katilmiyorum cunku galata unkapani koprusune balik tutmaya giden bir suru insan var bunlar eminonu merkezi yer oldugu icin bir vapur veya bir belediye otobusuyle rahatca ulasabiliyor balik tutmayi yasaklamak sizce cozummu Bence amator balikciyi bilinclendirmek gerekli a.balikcilik belgesi zorunlu olursa ve bu belgeyi alabilmek icin birkurs ve sinavida eklenirse bence daha mantikli olur.Ama tabi uygulamasi kontrolu nasil olacak?daha hala trolculer kiyiya ag atanlar naylon ag kullananlar varken bunlara goz yumulurken birakin sahil guvenligi adamlarin arkadaslari yani diger balikcilar bile buna ses cikarmazken yani sozun ozu 3 tarafimiz denizle kapli ama bu ise mustesarlik bakiyorsa demekki devlet politikasi olarak deniz urunlerine verdigimiz deger bu adamlar baligi bitirinde bizde sizde kurtulalim diye bakiyor...
Yani yazdim ama eklemek istiyorum a.balikcilik belgesi yeterli degil sorun bilinclenme olayi Bir suru ehliyet kursuna gidip ehliyet alan insan var ama hala alkollu trafik kazalarinin onu ardi kesilmiyor.(Baba baliga gittiginde ogluna yavru baligi salmasi ve nedenini ogretmeli)
galata köprüsünde balık avının yasaklanması yerine kıyıdan balık avcılığı için belge ve serfitika sistemine geçilmesi ve bu uygulamanın sıkı denetim altında tutulması daha mantıklı aynı balık katliamı boğazda da yaşanıyor.
Son derece yanlış bir kampanya. Böyle bir uygulama, Boğaz'da da başlayacak yasakların önünü açar. Bu kampanyayı başlatan arkadaşlar, aynı sebeplerle Boğaz için de bu taleplerin öne sürüldüğünü bilmiyor musunuz? Bu yaptığınız kendi ayağına kurşun sıkmak. Hiç bir zaman yanlış yapan insanlar yüzünden, suçsuz insanların hakları gaspedilemez. Sizi ne yaptığınızı düşünmeye davet ediyorum.
İstanbul'un itibarı Galata Köprüsü üzerindekileri kamışları kaldırmakla düzelecekse, bu şehir; hiçbir sorunu olmayan dünyanın en mükemmel şehri demektir. Bir yerden başlamak gerekir diyen olursa Galata köprüsünü balıkçılardan arındırmak akla 40-50 yıl sonra gelebilir. Belki de hiç gelmeyebilir. O kamışlar artık bu şehrin sembolleri içine girdi. Bunları Galata köprüsünde 30 yıl kadar önce bir gece balık tutmuş biri olarak yazıyorum. Yani orada pinekleyenlerden de değilim.
benim hertürlü fikire saygım var. fakat galata köprüsünde iş çığrından çıkmış durumda. boğazda herhangi bir noktada bu denli bir vurdumduymazlık yok. az önce kalenderden geldim. orada yaprakları kovaya atan kimi uyardıysak medeni şekilde anlaştık. bir tane balığın bile suya iade edilmesine vesile olmak mutluluk verici. aynı şeyi galatada yapmaya kalktğınızda kavga çıkıyor. elbette galataya yasak gelmesini istemeyecek olanlar vardır. ben galataya uygulanacak yaptırımın bütün balıkçıları kendilerine getireceğini düşünüyorum. ha neden başka bir yer değilde galata diyorsanız ben galata çığrından çıkan bir yer daha görmedim