galata köprüsünden izlenimler

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında MUHAMMED İNCEGÜL tarafından paylaşıldı.

  1. MUHAMMED İNCEGÜL

    MUHAMMED İNCEGÜL MUHAMMED BURHAN

    Mesajlar:
    86
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    LİNEA EFFE,SHİMANO
    Favori Makine:
    SHİMANO,OKUMA,DAM
    SELAMUN ALEYKÜM.dün ve cumartesi günleri galata çinekop yapmış kardesimde oradaymış söylediğine göre çoğu ufakmış bu adamların normalden ufak balıkları avlamamaları için ne yapmalıyız küçük küçük çinekoplar herkezde fazlasıyla mevcut.birde madem yakalıyorsun tamam ama niye fazla fazla yakalıyorsun bunların nasıl önüne geçebilirirz? yaşım itibariyle gidip bizzat konuşamıyorum ama bu kadarda olmaz.bu sene ilk kraçalar çıkmaya başladıgındada aynı şey olmuştu günde 100 kilodan fazla ufacık kraçalar ziyan oldu. birinin bu işe dur demesi lazım.banghead banghead banghead
     
  2. emir şengezer

    emir şengezer emir

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    878
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Önüne geçilmiyor maalesef Muhammed kardeşim. Ben belediyeye yazdım bir gazetenin istanbul ekine de yazdım hatta bir ara haberlerde de çıktı köprünün durumu fakat tek kişinin yapacağı iş değil. İstanbul büyükşehir belediyesine ya da Beyoğlu belediyesine toplu şikayet belki işe yarar. bu yaşta bu duyarlılığın için de tebrik ederim.
     
  3. brkp

    brkp Berkay

    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    İstanbul
    Çok haklısınız ama maalesef bunun önüne geçilebileceğine inanmıyorum o yüzden insanları da fazla suçlayamıyorum. Şimdi suya çapariyi attınız oltanıza büyük istavritte gelebilir kıraçe de gelebilir bunun garantisi yok açıkcası. Zaten o balık 10 gram canıyla kancayı yuttuktan sonra birde balığı köprünün 10-15 metre yükseklikten denize atsan o balık yaşamaz + kaç dakika oksijensiz kalmış hayvan kesin yaşamaz yani ya tutmayacaksın yada tuttuğunu bırakmayacaksın. Misal ben bir ara bir ay içerisinde 1000 tane filan kıraçe tutmuştum, kıraçe dediğim 8-9 cm istavritti yani. Sonra 12cm den küçük tutulmasının doğru olmadığını okudum ve o günden beri çapari atmayı bıraktım. İnanın artık çapari ile balık tutmuyorum sırf küçük istavrit gelmesin diye ama herkes bunu yapmaz açıkcası, çünkü bunu engelleyen bir kanun yok ve herkesin vicdanına kalmış birşey. Adamlar 4-5 arkadaş gidip 20li çapari ile gece gündüz onlarca kilo balık tutup satıyor, orayı mesken edinmiş, işsiz, güçsüz adam geçimini ordan kazanıyor buna devlet bir şey diyemiyorsa vatandaş olarak sende bir şey de diyemiyorsun adamlarda çok belalı tipler doğrusu at hırsızı gibi... :) Belki bir amatör balıkçılık ehliyeti gibi bir şey getirilebiilr ama buna da ne kadar rağbet olur tartışılır tabi sonuçta burası Türkiye. :)
    Yani ya çapari atmayı bırakcasınız hatta ve hatta köprüyü tamamen balığa kapatıcaksınız çünkü başka yolu yok gibi bunun. Şimdi ben çapariyi bıraktım ki oda çözüm değil belki binlerce yavru istavriti katletmiyorum artık hırsızlı takım ile avanıyorum 20 cm üzeri sarıkanat, lüfer tutuyorum ama arada bir kaç tane 16-17 cm çinekop geldimi de açıkcası onları da geri bırakamıyorum çünkü köprünün yüksekliği dahi buna bir engel. Aslında en mantıklısı şu köprüde balık tutmayı yasaklamak bence. Dediğim gibi kıyıda tutsanız misal yavru balık geldimi nazikçe suya bırakırsın belki yaşar o hayvan ama köprüde hayvanı 15 metre yüksekten fıralttın mı kurtuluşu yok ölür o hayvan.En iyisi köprüyü bir kaç sene balığa kapamak.
     
  4. cemil sarihan

    cemil sarihan cemil sarihan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    964
    Şehir:
    istanbul
    Ne yazıkki önlenemyen bir durum,insanlar hassasiyet gösterse bazı şeyler değişebilir,umarım çok geç olmaz....
     
  5. levrekcan

    levrekcan Kürşat

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    kayseri
    Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    hafta sonu migrosata satıyorlardı parmak kadar çinokopları.birde süper bi indirim yapmışalar yurdum insanı kapalaşıyordu...:)
     
  6. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    küçük balıktan uzak durmanın en mümkün yolu iğne boyunu yemliyse yem boyunu büyük tutmaktır en azından küçük balık vursada iğneyi alma olasılığı düşer ;)
     
  7. suats

    suats Suat

    Mesajlar:
    546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Ya ben anlamıyorum o küçük balıkla ben nasıl mutlu olabilirim.Küçük çocuklar gibi sevineceğim asla tutmam sonra neresini yiceksin ne eti var nede budu .Eskiden boğazda kıyıdan yakaladığımız istavritler neredeyse çinekop kadardı üstelik kamışı uzaga atamazdık.
     
  8. okanerdal33

    okanerdal33 oKan

    Mesajlar:
    194
    Şehir:
    Mersin
    Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    Türkiye ye göre yaşanan olaylardan en hafifi bu olsa gerek o kadar cahil insanlar varki içimizde istiklal marşını kimin yazdığı 1 2 kıtasını bilemeyen birine anlat bunu bakalım dinleyecekmi
     
  9. MUHAMMED BURHAN

    MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    228
    Şehir:
    ERZİNCAN
    Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    BU SÖZÜNÜZE KATILMIYORUM.BU KÖPRÜNÜN BALIK TUTULABİLEN EN YÜKSEK YERİ 15 METRE OLSA DAHİ O YÜKSEKTEK BİR BALIĞI MÜNKÜN MERTEBE EĞİLEREK ORDAN AŞAĞIYA BIRAKIRSAK BALIGIN ÖLMEDEN DEVAM ETTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ.BİZİZM HASAN BASRİ ABİ VAR DİVA BALIKÇILIĞIN SAHİBİ O NUNLA BERABER ZARGANA YAKALARKEN AZ DA İLERİ ATAYIM DEYİP 35 GRAM ŞAMANDIRAYLA BERABER CANLI YEMİ SAVURDU. 10 DK SONRA ÇEKİP TEKRAR SALDIGINDA BALIĞIN GAYET İYİ ŞEKİLDE ŞOKLANMADAN YÜZDÜĞÜNÜ GÖRDÜK.