Galata Raporu(27 Kasım Gecesi)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fisherman19 tarafından paylaşıldı.

1. fisherman19

fisherman19 Seyfullah Küçük

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    Dün gece arkadaşla galata köprüsünü bi yoklayalım dedik.Karaköy boğaza bakan tarafta atçak yer yoktu...yer ararken bi tane buldum ondada malzemeciyle takıştık,adam tezgahının yanındaki bütün yerleri sahiplenmiş,sanki babasının malı:mad: ... Ya sabır dedim içimden olayı büyütmedim, adam inanılmaz alkollüydü..
    Baktık olacak gibi değil eminönü boğaza bakan tarafa gittik.Klasik hırsızlı 3 lü dip oltasıyla 1 saatte sadece bir sarıkanat alabildik,sonra taktik değişikliği yapıp zokalı takıma döndük..Bir anda şans yüzümüze güldü,atar atmaz lüfer çektim:eek: Sonra sarıkanatlar gelmeye başladı ve herkez bir anda zokalı takıma döndü:):) 3 lüfer ve sarıkanatlarla avımızı sonlandırdıkmrsparkle ...Gidecek olanlara tavsiyem zokalı takımla ileri doğru atın oltayı,atar atmaz vuruyor balık,yem olarak ise taze istavrit kullanın...
    Balıklar eminönü boğaza bakan tarafın yeni camiye yakın olan merada tutulmuştur..Daha iyileri sizlere denk gelsin,herkese rastgelereeling

2. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Maşallah. Biraz sıkıntılı olsa da sonucu çok keyifli olmuş. Rastgelsin.

3. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    Saolasın burak abi daha iyileri sizlerin olsun,bu arada tarabaya fishing team grubunuzu takip ve takdir ediyorum,nasip olursa bir gün beraber avlanma dileğiyle...

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Tebrikler Seyfullah.. zokalı takım derken su üstü takımı mı kastettin? mantarlı takımın mantarını çıkartıp klipse de 10 gr kurşun takıp ileri doğru attığında da verimli avlar yapabiliyorsun, balığı su üstünden götürüyorsun yani..

5. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    aynen berkan abi su üstü takımı kastettim :) yanımıdaki arkadaş 10 gr kurşun bile takmadı :):)

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    tebrikler seyfullah, daha niceleri rastgelsin, afiyetle :thumb:

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Valla o takımın hikmeti nedir bilemiyorum ama bir keresinde biz unkapanında 3'lü mantarlı takımla sinek avlarken sağımızdaki solumuzdaki adamlar garip bir takımla ileri atıp atıp balıkları götrüyolardı, biz de uyuz oluyoduk, işi çözene sabah sabah olup hava aydınlanmıştı :laughing: o takım bu takım işte :) bir dahaki köprü avımda o takımla suüstü avlanıcam dedim ama o günden sonra da gitmek kısmet olmadı bi daha :eek:
    Tekrar tebrikler, afiyet olsun :clap2:

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Köprünün klasikleşmiş takımı bildiğiniz mantarlı 3 lü dip takımının mantarsız halidir
    ayrıca iğneler 1 no filan olmaz en fazla 3-4 numara çapraz uzun pala. İğnenin öyle çok kalite filan olması da şart değil ben youwela bile kullanıyorum bazan.
    Vuruşu anında görüp korkulukların vasıtası ile direk tasmaladığınız için öyle kutusu 10 liralık iğneler gereksiz.

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Ben o 3'lü takımın mantarsızı ile geçen sene, minik mantarlıları ile de bu sene güzel birer av yaptım unkapanında.. hatta 3-4 hafta önce 2 saatte 12 balık alıp avı bırakmıştım :) ama son avımda bu suüstü mikrokurşunlu takımlara şahit oldum.. gerçekten iyi taktik, iyi verim alınıyor.. takımı ileri doğru fırlatıyorsun, takım sana doğru süzülürken balık biniyor :)

10. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

O durum geçici bir durum. daha ufak dişlilerin su yüzeyinde olmasının tek sebebi daha derinlerdeki canavarlar dır :)
    Mevsim oturunca dipten 4-5 metre yukarda dolanır hepsi.

2 olta atarım birine çelik telli 1 no iğneli 120 gram kurşunlu sıyırtma o hep dipte durur . Yemi istavrit yada izmarit fileto olur.

diğeride uğraşmalık kurşun zokalı yada mantarsız hırsızlı takım yem tabiki hamsi fileto . 10 -20 gram kurşunla.

Yukarıdakine sürekli balık gelir ama 18-20 santimden büyüğü pek gelmez. diptekine 2 saatte bir vurur . Yakalayabilirsem en az 4 balık gramajında olur :)

Orada yukarı çıkarabildiğim en büyük dişli 350 gr civarındaydı daha büyüğü zaten havada 10 metre çekmeye uygun değil çok düşürdüm koca koca kofanaları.

11. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Seyfullah tebrik ederim. harika balıklar. afiyet olsun daha niceleri rastgelsin.

12. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tebrıkler kardesım benım super av yapmısın bende kasınıyorum bu aksam dansa gıtmezsem karakoye gecebılırım:D sen gelırsen dansa da gıtmem takılırız:)

13. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    ersin abi çok saol daha iyileri senin olsun :)

14. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    saolasın naim abi,daha irileri sana rastgelsin:)

15. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Seyfullah.Güzel av olmuş.

16. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    güray abi yoğunluktan ne zamandır balığa gidemiyordum...dün bi fırsat buldum gideyim dedim,seni arıcaktım hafta içi işin olduğu için boşuna heves ettirmeyim seni dedim..abi bu ara çok yoğunum...inşallah daha sonra dibine vuralım balıkların,gidersen dediğim yere git,su üstü çalış:)

17. ajurna

ajurna Burak Ergün

dün bende aynı yerdeydim seyfullah. hatta o sıranın en sonundakiler 3 arkadaş bizdik. gecenin sonu 1 istavrit oldu :D 2 tanede oltadan düşen istavrit oldu. keşke seni bulsaymışım orada.

18. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    saol kamuran abi:) daha iyileri sana rastgelsinreeling

19. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    nasip işte :) sen istavrite mi attın?? biz en sondaki malzemecinin 5 metre solundaydık...

20. ajurna

ajurna Burak Ergün

ilk başta sarıkanata attık ama olmadı bişey. beceremedik bir türlü şu işi ya :) sonra takım değiştirip istavriti yem yapıp istavrite attık :D