Galata ve Unkapanı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Ali Kahya tarafından paylaşıldı.

1. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Arkadaşlar bugün saat 12:00 gibi geçtiğimiz günlerde yakaladığımız sardalyalardan tutabilmek amacıyla önce unkapanı köprüsüne gittim. Havanın yağışlı ve rüzgarlı olması nedeniyle üç beş atış yaptıktan sonra balığın gelmemesinden ötürü biraz canım sıkıldı. Bu süre zarfında oltama gelen sadece 1 adet gümüş ve 1 adet kıraça idi. Tabiiki bu balıkları lüfer , çinekop zamanı haricinde hiçbir şekilde kovaya bile sokmuyorum. Daha sonra saat 14:00 gibi Galata köprüsüne gittim Galata köprüsü hava şartlarına rağmen oldukça kalabaklıktı. Pek balık çeken olmamasına rağmen kovaları kontrol ettiğimde az miktarda izmarit ve aynı şekilde yine az miktarda sardalya olduğunu gördüm.
    Yaşlı bir amcanın yanında bir yer buldum ve çaparimi açtım bu arada bulduğum yer Galata köprüsünün sarayburnuna bakan kısmındaydı. Ancak burada da oltaya hiç balık gelmedi , yanımdaki amca su üstünden kıraçaları toparladı. Bende sesimi çıkartmadım bildiğiniz gibi bu tür durumlarda kimseye laf anlatılmıyo. Lafın özü galata ve unkapanı köprüsünde pek hareket yoktu. Gerçi olsada benim balığımın sezonuna henüz on onbeş gün kadar var. Çinekop ,lüfer , sarıkanat ve palamutun hastası olduğum için diğer küçük balıkları sadece bunlara yem yapmak için tutmayı tercih ediyorum... Bu arada çinekop , lüfer yada palamut konusunda güncel kıyı raporlarınızı yazabilirseniz çok mutlu olurum, Teşekkürler,

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    balık boğazdaydı ben bugün güzel sardalya aldım..

3. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Ben aslında dediğim gibi sardalya yada bunun gibi küçük balıkların peşine pek düşmüüyorum 15 yıldır sürekli levrek karagöz eşkina palamut lüfer sarıkanat mırmır gibi balıkları avlamayı tercih ediyorum çünkü insan bi zamandan sonra küçük balıkları avlamaktan sıkılıyo. Tekne olsa tekneyle açılacağımda o da olmadığı için kıyıdan avlanıyoruz. Bakalım benim sezon yaklaşıyo. Artık sarayburnu cankurtaran samatya unkapanı ve galatadan şansımı deneyeceğim. .bakalım onbeş gün falan kaldı. Bu sene inşallah verimli bi sezon olur.

4. GoogLes

GoogLes Aykut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX SURF KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    bende bugun emirganda 2 kiloya yakın sardalya aldım... istavritler cok ufaktı hepsi geri salındı denize

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bende pasımı atmak için gittim zaten komşum da ısrar edince kıramadım. ama yine de keyif aldım diyebilirim. tek sorunum oyster kamış ve okuma makinamın ağırlığı nedeniyle bu gibi avlar benim için işkence gibi oluyor çok yoruluyorum.

6. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Bizim makinaların mesaisine az kaldı. On gün sonra başlarım yavaş yavaş Bakırköy , Samatya kayalıklarından lüfer , kofana denemelerine.

7. snc

snc serhat naci çetindemir

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    Dende dün avrupa yakasının 4 yerinde rapala ve beyaz tüylü çapari denedim ancak sonuc alamadm. Tokmak burnunda iyi sardayla ve istavrit yaptı. Arada bir hamside yapyordu. 2 3 haftaya kalmaz gelir lüferler boğaza diye düşünüyorum ancak bu zmana kadar yine deneyip raporları bildireceğim.

8. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    arkadaşlar galata köprüsünde kefalden başka birşey yok daha önce belirttiğimiz gibi bölgede yunus balıkları yüzünden balık içeri girmiyor sanırım tek tük yemli istavrit çıkıyor başka birşey yok.

9. ilkay37

ilkay37 İLKER KILIÇ

buğün galata köprüsü karaköy sarayburnu kayalardan sıyırtmayla istarvit alıyorlardı iri.

10. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Ben bu haftasonu lüfer denemelerine başlayacağım , samatya yada cankurtaran sahilinden izmaritle birkaç saat yoklayacağım. Balığın zamanı geliyo yavaş yavaş. Aslında en bol zamanı ekim ayının ortaları oluyor ama. Eylülün sonlarına doğru da tek tük kofana yada lüfer almak mümkün. Ama bu sezon sarıkanat ve çinekop için iyi bir sezon olacak diye düşünüyorum.

11. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Eşkina / Kiloluk Eşkina ve Kiloluk İskorpit
    Samatyada nerede avlanıyorsunuz Lüfer varmıymış oralarda kıyışeridinde komple oluyormu özellikle bulunduğunuz bir bölge varmı...

12. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Samatya ve Cankurtaranda bu mevsimde lüfer yada kofana yakalayabilirsin,
    Yem olarak izmarit kullan, Samatyada kayalıklarda Cankurtaranda da halı sahaları geçince fener var fenere gelmeden çay bahçesinin gerisinde. Oraya batık gemi diyorlar. Zamanında bir kuruyük gemisi batmıştı orada o yüzden.

13. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Oralarda sıkıntı yok 14 sene oturdum biliyorum gemi battığı zamanda oradaydım hatırlıyorum ama zeytinburnu samatya tarafı için balık bilgim zayıftı mesajını aldım sağolasın bilgileri dikkate alacağım kısmetimizde varsa resimleri atarım inş. yapmış olduğum kaşık tarzı bir bir takım var ama yem ile kullanılıyor onu deneme fırsatım olmadı inş. verimli olursa sizide bilgilendiririm rastgele....

14. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina

Kaşık yada kaşık tarzı oltalarla kıyıdan avlanman pek verimli olmaz . O civarlardan atacağın tek takım 100 gram kurşun 035 köstek 50cm uzunluğunda birde 2 numara norveç yada fransız çapraz beyaz iğne. bu şekilde tek mantarlı bir takım hazırla ve izmariti pullarını temizleyip flato olarak kullan. izmarit yoksa zargana , zargana da yoksa orta boy taze istavrit kullanabilirsin. Bu haftasonu yada en geç önümüzdeki hafta sonu balık alacağımızı düşünüyorum. Bende henüz denemeye başlamadım ama 2 yıl önce cankurtarandan babam kofana aldı yaklaşık 50 cm uzunluğunda bende oradan denemelerime başlayacağım bu haftasonu.

15. askala

askala

Raporlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Benim şahsi tahminim havalar bir kere daha geçen hafta gibi bozarsa balık girer diye düşünüyoum.

16. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Gideceğim yer konusunda tam karar veremedim batık geminin orada zarganadan başka birşey yok diyorlar ama samatya tarafı daha mı uygun olur acaba?

17. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Valla bende sabırsızlıkla bekliyorum Ali inş. güzel bir ava denk gelirsin bizide bilgilendirir iyi bir av yakalamamıza sebep olabilirsin yemli takım konusunda önerilerini unutmayacağım mutlak denerim verimli olur umarım tabi balık varsa sağol ...

18. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Ben bu akşam Cankurtaran yada Samatya sahiline gitmeyi düşünüyorum umarım güzel bir av olur. Sizi bilgilendirceğim.

19. kuvvet_85

kuvvet_85

slm

Ben Boğazda sardalye avına gitmek istiyorum acaba nasıl bir çapari takımı kullanmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim.

20. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    12 numara beyaz iğne 8mm köstek 8mm beden beyaz organze simli 25 gr kurşunlu çapari işini görebilir.