Öncelikle Selamün Aleyküm arkadaşlar ve abiler, Ben bu amatör balıkçılığa yeni başladım öncelikle belirteyim. Malzemecilerden takımımı aldım ve işe koyuldum.İlk gün çapari ile denedim bir sürü çapari heba ettim (acemilik nasıl olsa). İlk birkaç atışımda (saat 10-11) bir istavrit çapariye takıldı aldım balığı ancak akşama kadar saat 8-9 a kadar farklı farklı çaparilerle ve yemli takımlarla (karides) denememe rağmen farklı farklı derinliklere atmama rağmen tek bir balıkta olsa dahi yakalayamadım. İki gün sonra kefal avlamaya gittim baya 10-12 ye yakın kefal yakaladım 5 saatte.Ama bunun tekniği nedir? Nerede hata yapıyorum? bir sürü çapari ve yemli kullanmama rağmen bir türlü tutamıyorum istavrit. Yanımdaki abilere sorduğumda şunu şu şekilde yapacaksın diye tarif ettiklerinde dahi bir tanede olsa yakalayamıyorum yakın zamanda bir daha deniyeceğim bunun tekniği nedir? Bende mi sorun var yoksa istavrit kıtlığı mı var Galata'da ?
Sanirim kitlik vardir Etrafinizda istavrit alan da yoktur.Eger varsa sorun muhtemelen sizden kaynaklaniyor demektir.
Herhalde öyle bugün bir daha gittim kefal tutamadım saatlerce.Etrafımda pek tutanda yoktu bir iki kişi istavrit doldurmuştu baya.İstanbulda gidebileceğin Beyoğluna yakın olta sallayabileceğim yerler bilen var mı galata dışında ?