galatada küçük balık katliami

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

1. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selam arkadaşlar,dün akşam gelen çinekop haberleri üzerine saat 20.00 dan sonra köprüye gittik, şansımıza biz gidene kadar balık kesti,5 ile 8 arası güzel balık yapmış köprü,kısmet başka sefere diyelim.ama bir konu varki beni çok rahatsız etti, arkadaşlar kendini balıkçı diye adlandıran bazı kimseler 4,5 santimlik karagöz yavrularını avlıyorlar hemde kova,kova uyarmaya kalktım neredeyse kavga edecektik, bütün balıkçı arkadaşları çevrelerine duyarlı olmaya çagırıyorum. unutmayın...küçük balık yoksa büyük balıkta yok:( :( :(

2. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Katılıyorum küçük balık yoksa büyük balık da yok!:mad:

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bende katılıyorum:mad:

4. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Neden şikayette bulunmadınız...

Bakın, duyarlı davranıp uyarmışsınız ama artık bu tür avlarda bulunan kişileri lütfen yetkililere bildirin...

5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ben de katılıyorum ama bunun neyi ifade ettiğini anlayamıyorum. Ben de geçen çarşamba Eminönü' ndeki kovalara baktım, aynı katliam orada da vardı:( Birini uyardım ve öyle bir acıyarak tuhaf tuhaf baktı ki bana:( Ve baktım ki ne yazık bunlar o kadar çok, o kadar çoklar ki :confused: Söylediklerimi ilk kez duymuş gibiydiler ve hiç umurlarında olmadı:confused: Biz burada yazıp çiziyoruz ama, acaba o kişilerden çok mu ayrı bir boyuttayız:confused: Bilmeleri ve anlamaları için ne yapmalıyız bilemiyorum. Çünkü ciddi anlamda bizim bu düşüncelerimize çok uzaklar, bakışlar tamamen böyle olduğunun kanıtı idi o gün:(

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Gercekten inanilmaz bir goruntu vardi.. Minnacik yavrular milletin kovasinda..
    Sanki cok buyuk bir is basarmislarcasina minnacik baliklara can cekisitiriyorlardi :mad:
    Ama inanin herkes yani kopru uzerindeki herkes bunu yapmis ve kulak misafiri oldugum bir cok kiside bazi forumlara uye ve bu isi okuyanlardan olusuyor olmasi beni gercekten cok uzdu

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Evet , ufacık balıkları avlayan (hemde kilolarca), sirküleride bildiği halde çiğneyen sonra burda sürkülerden bahsedip insanların açtığı konularda bir tane küçük balık görüpte sirkülerden bahseden artistik patinajda söz sahibi bir sürü insan var...:mad: :mad: :mad:

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    çok ciddi bir ithamda bulunuyorsunuz örnek gösterebilirmisiniz:confused:

9. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Bugün galata köprüsü ve karaköyde balık yakalıyanları seyrettim dediğiniz gibi hep küçük boyuttaki balıkları yakalıyorlar ve kovalarında sergiliyorlar bunlar yanlış yaptıklarını anlatsanda anlamıyacak kapasitede olanlar yani zavallılar karaköyde avlanan bir kişi dikkatimi çekti oltasına gelen limit altı balıkları denize bırakıyordu gittim konuştum bilinçli bir avcı olduğu belliydi etrafındakilerin kendisinin bu davranışına güldüğünü denizin balığı bitmez dediklerini söyledi sitemizden bahsettim en kısa zamanda üye olucağını söyledi rastgele

10. Daha öncede yazmıştım..Bu sene belkide son 20 yılın toplamına yakın baltabaş palazı dolu deniz..Yüzlercesi,hatta binlercesi bir arada görünüyor..Ve yine daha öncede yazdığım gibi eğer bu balıklar avlanmaz ise çok değil 2 sene sonra kiloluk karagöz bolluğu yaşacağız..Ancak görünrn oki bu zor..Çünkü bu palazlar gerek ağ,gerek olta ile katledilmekte..Hatta sigara paketi büyüklüğünde olanlar sürüler halinde yakalanıp satılmakta..Çok sabırsızız ve sonradan pişman olacağımız hareketleri yapıyoruz..:(

11. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    4-5 cm'lik izmaritleri yakaladıklarını devamlı bende görüyor ve kızıyorum.Vatandaşımıza hangi konuda bilinçliki bunda olup yarını düşünsün.Hocam bu balıkları napacaksın at yazık dediğindede tavalık çıtır cevabıyla karşılasıyoruz:( Bence sorunun temeli kıyılarımızda avlanaların %85!i günü kurtarma derdinde.Sportif avlanan çok az:(

12. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Aynen katılıyorum...

Belki bugünü kurtarıyorlar... Ama koskoca bir geleceği yok ediyorlar... Banane gelecek düşünsün edasında nereye kadar acaba:mad: :mad: :mad:

13. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    sevgili abilerim ve kardeşlerim size katılıyorum.bu tipler kendilerince usta tipler aynı zaman da ...ama açgözlü şerefsizler::mad: ben kıraçaları geri salarken salağa bak dercesine birbirlerine mırıldanan gerizekalı embesiller.internette ve televizyonda seyrediyorum.avrupalısı amerikalısı bizim trofe saydığımız balıkları geri bırakıyorlar.o yüzden adamların levrekleri 11 12 kg gelirken biz ispendek peşindeyiz.allah akıl fikir izan vicdan versin bunlara...hepinize rastgele

14. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Arkadas dogru soyluyor.. bende onceki mesajimda yazmistim,forumlardan,balikciliktan bahseden insanlardi bunlar.:mad: Kulaklarimla ve gozumle sahidim

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ben arkadaşımıza yalan söylüyorsun öylebirşey mümkün değil demedimki;)
    arkadaşımız burada bile ufak balıkları yakalayıp yazılarında limitlerden bahseden artistik patinaj yapanlar var demiş bende bu forumda bilgi verip eleştiride bulunan kısacası forumun müdavim üyelerinden kim olduğunu merak ettim demekki arkadaş birilerini av yaparken görmüş o halde kıvırmadan dümdüz söylesin arkadaş ben bilmem kimi bilmeme nerede ufacık balıkları yakalarken gördüm desin;)
    saygılar :) :)

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    toplu yerlerde avcılık yapılan yerlerde balığa giderken çantamıza bir nüsha sirküler bastırıp koysak, 4-5 cm lik karagöz vs gibi sirkülerce boy sınırlaması olan balıkları tutanları gördüğümüzde sirküleri çıkartıp "bak kardeş, tuttuğun balığın boyu kanuna aykırı, kaçak ve yanlış avcılık oluyor, lütfen bu boydakileri denize sal da seneye yarım kiloluklarını tutalım hep beraber" diye kanıtı da gösterip güzelce konuşsak belki ar damarı çatlamamış bazı arkadaşlarımızı bilinçlendirebiliriz diye düşünüyorum... benim çantamda daima 1 nüsha bulunuyor hem tereddüt ettiğimde kendim için de kullanıyorum... ancak kalabalık yerlerde balık avcılığından keyif almadığım için başkasına gösterme şansım pek olmuyor... siz gidiyorsanız bence yanınızda bulundurun, "yasak bu balıklar kardeş" diye şifahi olarak uyardığınızda çok inandırıcı olmuyorsunuz malesef, bilinçsiz kişiler anlamıyor...

17. ozkan126

ozkan126 özkan

En İyi Avı:
    KEFAL YAKLAŞIK 3 KİLO
    Malesef Balikci Diye Gecinen Kişiler Varr...

Cok üzücü Kendini Balikci Sanan Kendini Bilmez Insanlar Varr Cok üzülüyorum Bu Olayi Da şiddettle Kiniyorumm Arkadaşlarr Bu Tür Olaylara Göz Actirmamaliyiz Ben Kavga Dahi Adaceğimi Bilsem Olaya Mudahale Ederdimm.... Sonuçta Oradaki Balikcilarin Eli Armut Toplamiyor Sizin Tarafinizda Olacaği Için Sorun Olamaz O Kişide Utandiğiyla Kalirrr Saygilar Ve Tebrik Ederim Sizi Duyarli Arkadaşim..... Olaya El Koymuşsunuz...teşekkürler... Haaaadiiiiiii Rastgele.....

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Emin olabilirsiniz ki orada yalnız kalan sadece siz olacaksınız ;) Silme, herkesin kovasında, tüm balık avlayanlarda hiç istisnasız aynı tür avlar var :confused: Ve konuştuğunuz zaman size uzaydan gelmişsiniz gibi bakıyorlar :mad:

19. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    gecen bende gördğm merdivenlerin orda aşşağiya inerken köşedeki adam değilmi üstat o adam kovalarla yakalamiş birde satiyordu ufacik baliklari :(

20. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Ben burda derken genelleme yaptım... Bu forumda görmedim ancak diğer forumlarda bi kaç kişide bunu farkettim... Bu forumda olup olmadığını bilmiyorum ama mutlaka ki vardır... Bütün insanları tanıyamayız;)