Arkadaşlar kısa zaman önce 7,50 ytl.ye 600 mt.0,30 misina almışdım 2 kez makinada kullandıktan sonra gam yaptı.Evet ucuz misina kullandım fakat ben sadece gam yapmış misinanın çözümü varmıdır bunu öğrenmek istiyorum.
Halil abi işin aslı "gam" dediğimiz olay misinanın makineye sarılması ve kullandığımız takımla alakalıdır..Ancak bazı takımlarda özellikle bazı sahtelerde gam kaçınılmazdır.. Gam yapan misina tekneden boşa salınıp sarılarak yada açık alanda açılıp sarılarak gamı'ı alınabilir.. Ancak bazı misinalarda gam'ı önlemek çok zordur..bu misinalar genellikle sert yani esnemeyen misinalardır..
ben makinamdaki misinem gam yaptığı zaman oltamın ucundaki klipse bir kurşun takarak ata bildiğim kadar uzağa atıp sarmaya başlıyorum bu işlemi 2 veya 3 kez yaptığımda gamdan eser kalmıyor..
gam yapmış misina misinalarınızı alabildiğince uzatıp gerdirin iki direk arasında kızgın güneşte 3-5 saat bekletin.biraz esnekliği gidecektir ama gamdan eser kalmaz.
iyi bir fırdöndünün ucuna ağır bir kurşun tak ve tekneden sal gitsin geldiğinde gam kalmamış olur. ama yeni misina gam yapıyorsa makinada da problem olabilir.
gam yapmış misinayı düzeltmek için evde yapabileceğiniz en basit yöntem evdedi leğene yarıya kadar su doldurun misinayı suya boşaltın sonra sarmaya başlarken elinizle misinayı gerdirerek sarın problemin ortadan kalktığını göreceksiniz