Herkese merhaba Ava gidemiyoruz. Uzun zamandır Fly da bağlayamamıştım. Mengenenin başına geçtim ve genelde adı Scud diye bilinen Flylardan bağladım. Daha önce 5 tane deneme bağlayıp avlandığım bu fly beni utandırmadı. Tek flyla av gününü tamamladım diyebilirim. Uzun zamandır bağlamamamın etkisi ellerim biraz paslanmış. İlk 3-4 tanede biraz zorlandım ve kendime kızdım. Scud Fly Gammarus denen (akvaryum zamanlarından bilirim) tatlı su canlısının kopyasıdır. Ben bağladıklarıma Gamarrus Fly diyeceğim. Bağlama malzemelerim: -14 no nymph iğnesi -Yaprak kurşun ( 0,1mm kalınlığında ) -Gri janjanlı dubbing ( kendi imalatım ) -Rib için paça misinası -Kuyruk için organze ip - Gri scud back (kabuk için ) - Fly cilası Bağlama sırası - Temel sarım - Rib - Kuyruk - Kurşun - Scud back - Dubbing sarma - Kabuk - Kafa düğümü ilk - Rib - Son düğüm - Bacakların oluşturulması (bana göre en önemli kısım ) ince bir iğne ile riblerin arasındaki Dubbing leri çekerek saçaklıyoruz. Dikkat edilmesi gereken bu işlem sırasında ipi yada ribi koparmamak. Sonra bu saçakları uygun şekilde keskin bir makasla düzeltiyoruz - Cilalama Gamarrus sahtesi hazır. İşte Fly ı bunun için seviyorum "Ava gidemesem de av için birşeyler yapabiliyorum" - Fly bağlıyorum - Bağlarken herşeyi unutuyorum - Hayal ediyorum - Hergün ava gidiyorum Günü geldiğinde de işe yarıyor. Saygılarımla
Çok güzel bir hobi. Kıskandım doğrusu. Keşke civarlarda bir yerlerde FLY ile yakalayabileceğim Alabalık merası olsaydı. Scud Fly ile Trofe balıklar senin olsun.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Muhakkak Fly Fishing yapabilecek biryerler vardır. Birgün denemenizi isterim. Rastgelsin.
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş Umarım hayalinizdeki balığın ağzında da görürüz. Saygılarımla ...
İşte Fly ı bunun için seviyorum "Ava gidemesem de av için birşeyler yapabiliyorum" - Fly bağlıyorum - Bağlarken herşeyi unutuyorum - Hayal ediyorum - Hergün ava gidiyorum Günü geldiğinde de işe yarıyor. ' O kadar net ifadelerki bunlar aldığın keyf gayet anlaşılıyor daim olsun BİROL abi emeğine sağlık sevgiler ...
Teşekkürler Sayın Çapar. Gözünüze kestirdiniz herhalde. Güzel dediğinize göre siz bunlara dalarsınız.
Teşekkür ederim Hüseyin Evet çok keyifli benim için. Hele bide balık yakalarsa ................... Anlatılmaz yaşanır. Rastgelsin