Game type

Konu, 'Kamışlar' kısmında Cgrtn tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
  2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Game Fishing

Bu urunu bilmiyorum, teknik ozelliklerine dair bir sey soyleyemem. Fakat belli bir urun hakkinda bilgi edinme amaciyla sordugun bu soru aslinda cok onemli bir konuyu tartismamiza, ogrenmemize imkan verebilir. Yani Frenkce'de GAME FISHING denilen sey nedir?

Game Fishing, kolayca anlasildigi uzere, kelime olarak Oyun Balikciligi anlamina gelmektedir. Peki ama bununla ne kastedilmektedir?

Game Fishing, amator balik avciliginda bir kategoriye verilen isimdir. Esas itibariyla spor ve doga ile butunlesme amacli balik avciligi demektir. Yani avdan ote bir doga sporu, avci ile av arasinda keyifli bir oyun ozelligi tasir. Game Fish diye tabir edilen baliklar genellikle somon ve alabalik turleridir. Deniz avciliginda da Game Fish olarak kabul edilen turler vardir ama Game Fish denilince akla tatli su avciligi gelir. Sazan (Carp kategorisi), turna, yayin, tatli su levregi (Coarse kategorisi) gibi diger tatli su turleri ise Game Fish kategorisinde sayilmazlar. Yani Fly (sahte sinek ile ucurma avciligi) disiplini disinda kalanlar.

Acik denizde, tekneden, cikrik olta takimlariyla yapilan buyuk balik (kilic, orkinos, lambuka, GT gibi) avlarina ise Big Game Fishing denilmektedir. Bir doga sporu olarak Game Fishing disiplininde en onemli ozellik yakala-birak uygulamasi ve bunun genis avci kitlelerine benimsetilmesidir. Game Fishing ile avlanan balik alikoyulup yenilmez mi? Yenilir elbet, fakat istisnalar kaideyi bozmaz. Esas olan yemek icin balik avlamak degil, doga ile, balik ile bulusmak ve spor yaptigini hissetmektir. Bircok ulkede her yil uluslararasi Game Fishing yarismalari duzenlenmektedir.

Malzeme ureticileri, amator avcilarin bir av gunu icinde sahte sinek ile veya kasik ile cok sayida alabaligi veya somonu yakalayip zarar vermeden suya iade edebilecegi ozellikte malzeme uretmeye calismislardir. Game Fishing disiplinine uygun malzeme ile kastedilen budur. Yani eger bir kamisin ozellikleri arasinda Game Fishing ibaresi yer aliyorsa, o kamisla basta alabalik ve somon olmak uzere cok keyifli yakala-birak avlari yapilabilecegi kastedilmektedir.

Herkese keyifli ve tadinda avlar dilerim.

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    E bu aciklama yetti de artti bile abi:) game fishing olayini cözdük anca birakmak icin önce baligi yakalamak lazim:D bende bir adet catana mevcut ama uzunca bir zamandir speedmaster game type istiyordum ama stokta yok onun yerine nexave game type aliyim diyorum:) sert aksiyonlu bir kamis olsa gerek tahminim bu yönde tabi gidip bi dörmek lazim nette arastirdim pek ayrinti yok medium hard vs harici:) bilhassa sap uzunluguna bakmak istedim ama fotograf olarak da ayrinti bulamadim. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim sanirim bu kamisa abyi yaktim:p balik tutamasamda bunu kullanmak istiyorum:D

4. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Netten sapını gösteren en ayrıntılı foto bu malesef.

Game type modellerin sapları diğer spinlere nazaran daha uzun tutulmuş.Hatta speedmasterda makina yatağı yukarı aşağı kaydırılabiliyor.

Benim de aklımda nexave gametype var 270cm 15 85 atarlı avlandığım meralarda yeterli olacaktır sanırım :)

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Şu an aldığım bir habere göre nexavenin de makine yatağı kaydırılabiliyor.

Fotoğraflarda makina yatağı yukarıda ve aşağıda gözüküyor.

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bende okumustum onu neyse alalim bakalim nasilmis:)

7. balikoltasi

balikoltasi Birol

Benim fikrime göre asıl amacı büyük balık ile oynamak olan ve normal spin kamışlara nazaran daha gövdeli, daha ağır, daha güçlü ama biraz ortadan esneyen bir kamış.
    Speedmaster kamış hakkında 2 günlük izlenimim bu şekilde.

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Nexave game type ile aynidir diye düsünüyorum. Atar araligi baya genis isime yarayabilir:)

9. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şu kamışı bir alsa da kullanıp yorum yapsa :)
    nexave game type beastmaster sea bass arasında kaldım idk hooked

10. 29519

29519

Hangisinin low rider gibiyse misina kılavuzları, o kullanıla...

11. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yalnız bu fotodakiler BX modeli. Bizim piyasadakiler CX yeni model. Onlarda slide'n grip (oynar yatak) gibi bir ibare yok.