degerli dostlar 3 ğündür bir dijital fotoğrafmakinası almak için giresun a ğidiyorum mağazaya girip pek de anlamdan bir o tarafa bir bu tarafa mağazalarda makina bakıyorum makina bakmak biraz da bahane balık yok ya tüm balık tezğahlarını baka baka o ğüzelim balıklara doya doya bakıyorum belediyenin ömünden başlayıp ta balık pazarına kadar tüm balıkçılara bakıyorum içim kıpırkıpır derkenta en sonda deniz tarfına bakan sağ taraf da bir balıkcı 2/3 kğ arasın da bir kırlanğıç manken edasıyla tezğaha uzanmış gelinlik kızğibi dudakları boyalı kahküllerini taramış iki yana ayırmış uzun kırmızı bir elbise ğiymiş ğören çok mutlu sanıyor o ğelini ama biraz yakından bakınca ğözlerine ağlamaktan şişmiş o mavi ğözler 1 ğün 2 ci ğün 3 ncü ğün o ğelin hala tezğahta sanki yaşlanmış renği solmuş acıdım o ğeline kızdım ğittim aldım fotoğrafmakinasını kendi kendime söylene söylene kıza kıza evime ğeldim ey kendisini balıkçı sanan .....herif tuttun o kızı da karmı ettin sanki 50 ytl karnınımı doyurdu sandın .... 1 ğünlük hafakanı çıkarttın ama torununun nasibini rızkını yedin .... cahil salamadın mı o canım balığı tekrar denize onun yumurtalı olduğunu anlayamadın mı ... ben bile çoçukluk yıllarım da görele iskelesin de yarım kiloluk kırlanğıç yakalardım büyük bir heyecan ile eve ğeyirirdim marifetmiş ğibi ama birğün orada balık yakalyan rahmetli olmuştur ormancı emeklisi bir balık sevdalısını tavsiyesi üzerine bir daha kırlanğıç yakalamadım inan bana o kumun üzeride kırlanğıçların barbun ğibi yayıldlğını hala anımsarım allahsizlere akıl versin de torunlarınız balık yakalasın kalınsağlıcakla
gerçekten çok güzel anlatmışsınız balıkçıyım diye geçinen o kadar doğa katili varki türkiyede cahillik tarifi soranlara örnek göstermek lazım..
Kırlangıç Balığı zaten al karşına konuş türü bir yaratık. İnsan değil yemeye bakmaya kıyamıyor. En azından Ben öyleyim. Biz ArızaTeam Olarak ( Aliço Boğaç ve Ben) Avlarımızda denk geldikmi mümkün mertebe zarar vermeden tekrar suya salıyoruz.
ya ben bakmaya bile kıyamam ona degil tutmak canına kıymak okadar güzelki insana balık tutmaya tögbe ettirir
BU GÜZELLİĞE KIYARKEN ELİNİZ TİTREMEZDE NE OLUR. Gürol bey sizi alkışlıyorum. Sirküleri durmadan öne sürüp klavye balıkçılığı yapan dostlara bu mesajı okumalarını rica ederim. Doğa sevgi ve saygın için teşekkür ederim.