Merhaba, Zipkini(75lik lastikli cressi) daha 1 haftadir kullaniyorum.Lastigi kurmasi ve kullanimi kolay. Selimiye/Marmaris'te kiyiya paralel geziyorum ve burada buyuk bir cornetfish surusu var,kum lagoslari da var.Hatta buyuk bir cornetfishi zipkinla vurdum fakat kacirdim,peki cornetfish ne yapilir,yem olarak kullanilir mi? Ayrica agason tekniklerini denemeye calisiyorum,agason teknikleri hakkinda bilgi verebilir misiniz?
Ne yapılacağını bilmiyorsan neden vuruyorsun? O da can taşıyor. Soruna gelince: Hiçbir işe yaramaz. Ne yenir, ne atılır, ne satılır...
bende bu balıklarda antalya merkezde limanda görmüştüm kıyı bunlardan kaynıyor o kadar çokki anlatamam bazılarının kalınlıgı bilek kalınlığında boyları 45-50 cm var fakat kimse yakalamıyor :S hatta ilk gördüğümde zargana sandım fakat değilmiş
İndo pasific tür - lesepsiyen.. akdenize sonradan misafir.. balonlar gibi... http://www.fishbase.org/summary/Fistularia-commersonii.html
Agason hakkinda her turlu bilgiyi bu forumdaki gecmis paylasimlarda bulabilirsin. Anahtar kelime ile aratarak veya zipkin avciligi alt basligi icerisindeki konu basliklarindan bulup okuyabilirsin. Yavru lagoslara zipkin atmayasin sakin
Bencede ne olduğunu bilmeden vurmamalıydı , hem balık hem kendi açısından . Zira balığın zehirli bir dikeni vs olup olmadığını bilmeden vurmak balık için ölümse vuran içinde sokulma , ısırılma vs gibi tehlikeleri içerir. Ama eti için diyecek yok ... Ortada bir omurga var sadece , neredeyse kılçıksız , lezzetli :hungry: 7-8 sene önce Mersinde birden ortaya çıktılar . Önceleri korktuk , yaklaşmadık . Biz uzaklaştıkça onlar bize doğru geliyorlardı , garip ve bir o kadar da meraklı... Derken biri vurdu , yedi ... Sonrada biz... Bol bol yedik onlardan ...
Denizden babam çıksa yerim demiş atalarımız boşuna dememiş Ben ilkkez gördüm balığı ama dediğiniz gibi 45 50 cm olup bilek kalınlığına geliyorsa zargana familyasından biridir sanırım. dediğiniz gibi benziyor.
ben kalkan da bunlardan biri yaklaşık 55 cm biri daha ufakça tutmuştum.Derisini soyup temizledikten sonra bembeyaz lokum gibi eti çıkıyor.Yağlı balık olduğu için tavada pişirdim, eti gayet güzeldi.