garmin balık bulucular

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında ugursat tarafından paylaşıldı.

1. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Öncelikle herkese selamlar.......410 teknem 9.8 2 zamanlı parsunumla kullanmaya yönelik olarak 4 adet balıkbulucu arasında kararsız kaldım.Lütfen bunlardan kullananlar da yorumlarını esirgemesinler ..hepsi garmin
    1-echo100 (329TL)
    2-echo200 (459TL) KAMPANYA
    3-90 (349TL)
    4-FF160 (599TL) KAMPANYA RENKLİ
    ...alacağım balık bulucunun aynı zamanda bir sonraki hedefim olan ahşap 8-9 m en az 70 hp tekneme faydalı olabilmesini istemekle beraber olmazsa olmaz özelliklerini de öğrenmek istiyorum......

Ayrıca bu balık bulucuyu ilk etapta fiberde hangi güç kaynağı ile çalıştıracağım???

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Arkadaşımda echo 100 var 12 v. aküye bağlıyor. Daha büyük tekne alacaksan daha iyi bir şey al. 4 m tekne için yeterli.

3. dikilitaşlı

dikilitaşlı İbrahim

Favori Kamış:
    turnafresh 390-daiwa 270
    Favori Makine:
    7000 C Daiwa-Banax4000C
    En İyi Avı:
    6.5 kg.sinarit
    Echo 200

Echo 200 Türkçe menü ve anlaşılır bir ürün.Tavsiye ederim.
    Tatlı suda 350 tuzlu suda 150 m. ve üstü(denizin durumuyla ilgili) kullanışlı,ortalama bir fiyatı var,renkli olmaması dezavantaj değil,beğeneceğini tahmin ederim.:)
    12 volt jell akü ile yaklaşık 3 gün avlanabilirsin.reeling
    Sevgilerle...

4. dikilitaşlı

dikilitaşlı İbrahim

Favori Kamış:
    turnafresh 390-daiwa 270
    Favori Makine:
    7000 C Daiwa-Banax4000C
    En İyi Avı:
    6.5 kg.sinarit
    Echo 200

Echo 200 Türkçe menü ve anlaşılır bir ürün.Tavsiye ederim.
    Tatlı suda 300 tuzlu suda 150 m. ve biraz üstü(denizin durumuyla ilgili) kullanışlı,ortalama bir fiyatı var,renkli olmaması dezavantaj değil,beğeneceğini tahmin ederim.
    12 volt jell akü ile yaklaşık 3 gün avlanabilirsin.
    Konu ile ilgili pm attım.
    Sevgilerle...

5. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Uğur Balıkbulucda garmin pek tavsiye edilmez. Naviasyon çözümleri harika olan bu firmanın amatör sonar aletleri maalesef ki pek tercih edilmiyor. Ben sana Humminbird ve Eagle'ı araştırmanı öneririm.

6. aytug82

aytug82 halil bayraktar

Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    levrek 4300 gram
    slm

slm kardesım. bende antakyadayım garminin 160 c modeli var bir kac aydır kullanıyorum ama pek verim alamadım dip balıklarını hic göremiyorum. ancak orta su balıklarını ve su tabanını görebiliyorum.garmin bu konuda biraz zayıf gibi dıger uye arkdasların dedıgı gıbı hummınbırdi serlerinde bi arastrma yaparsan daha ii olur

7. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Öneriler sonucunda almaktan vazgeçtim .........akü ve akü şarj cihazı en az 400 tl bir de balık bulucu toplam 800-1000 tl arasında........kaya bulmak için mantıklı bir rakam değil.......Sanırım hevesimi başka bahara başka tekneye saklayacağım......Bu sistemlerin hakkını verecek bir tekne ve meralar lazım.........

8. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Peki humminbird piranhamax 160 a ne dersiniz

9. musti1903

musti1903 Mustafa

bende piranhamax 160 ı düşünüyordum fakat aküsüz düşünüyorsan bunuda incele bence http://www.marine.com.tr/X-4-Portable,PR-129.html markasıda güzel fakat kullanan var mı yok mu bilmiyorum telefon açıp fiyat sorarsan yardımcı olabilirler

10. aybasan

aybasan AYDIN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Peygamber balığı 1.5 kg
    ...Benim tavsiyem 3 boyutlu dip görüntüsüde verebilmesi açısından humminbird 596c HD DI fiyatı biraz fazla olabilir ama bu tür şeyler zırt pırt alınıp değiştirelecek şeyler değil bu nedenle bir kere paraya kıyıp tam bir alet almakta fayda var bence...

...Yanlız dikkat edeceğiniz bir şey var bu cihazda Amerikan menşeeli olanlarda Türkçe menü ve metre cinsinden ölçüm birimi yok fakat Avrupa menşeeli olanlarda Türkçe menü ve ölçüm birimi var ...

..İkinci bir konuda aynı zamanda GPS olsun balığı bulduğum yeride işaretleyim bir dahaki sefere nokta gibi oraya gideyim diyorsanız bir üst modeli olan 597c HD DI yı seçebilirler..Ama benim şahsi görüşüm GPS siz olan modeli seçip ucuz yollu bir el gps ilede nokta kayıdı yapmaları..

11. GASERBEST

GASERBEST

Merhabalar,
    Garminin cihazları amatör seviye için gayet makul kullanılabilir cihazlardır. Diğer markaların aynı özllikli cihazlarıyla çok fazla farkları olduğunu düşünmeyin. ama bu tip amatör seviye cihazlardan dip yapısı akıntı ve orta su balıkları vs.. dışında dip balıkları, balığın cinsi vb gibi bilgiler alabilmek mümkün değildir. Bunun için daha üst seviye profesyonel cihazlar edinmek gerekir ki bu işin maliyeti 3-4 bin dolardan başlar.

Gökhan,
    İzmir, 1979

12. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Hemen pes etme :)

Selamlar bende Garmin echo 150 balık bulucu var.. Ebaydan aldım.. Menüsü ingilizce ama çok karmaşık olmadığı için kullanımı basit. 220 TL ye geldi bana.. Akü için yanlış yönlendirilmişsin sanırım 12 V 7A kuru akü 30 TL civarı (ben 25 e aldım) Şarj aletinide 12 TL ye aldım Uydu anteni ve elektronik ürünler satan yerlerde rahatça bulabilirsin..

Performansına gelince, dip balığını göstermediği doğru ama bu profösyenel olmayan bütün balık bulucularda böyle.. Sana düşen dip yapısına göre önce belirlediğin kerterizler, uçurumlar, tepeler ile kumluk,taşlık,kayalık alanları ayırabilmek.. Orta su ve trofe balıkları göstermekte sorun yok.. Kaç kez şahit oldum iri balık geçtiğine.. Daha önce humminbird de kullandım öyle ahım şahım fark yok hatta bana göre garmin daha hassas.. Bence hemen pes etme, Bir tane Garmin echo 100 veya 200 al bak keyfine reeling :thumb:

13. Erhan ALKAYA

Erhan ALKAYA Erhan

ben garmin 500 kullanıyorum..dip balıklarıiçin verimi düşük...daha önce 160 c kullanıyordum...
    arasındaki en net fark echo serisinin görüntüsünün daha yüksek kalite de olması...
    verim açısından pek fark göremedim...
    hummindbird almanı tavsiye ederim....