cabelasta 99 dolara görünce sipariş verdim(türkiyede 400 tl civarı),su derinliği,dip yapısı gibi bilgilere ulaşayım,üçbeşte balık gösterirse beklentimi karşılar diye düşünüyorum.Bu cihazı yada emsalini kullanan arkadaşların görüş ve tavsiyelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler Garmin Echo 150 Balık Bulucu * Ekran Boyutu : 4 inch (10 cm, diyagonal) * Ekran : 8 seviyeli gri tonlama * Ekran çözünürlüğü : 256 x 160 pixel * Gönderme gücü : 200W (RMS) / 1600W (peak to peak) * Transducer (Ayna) çift frekans : 200 / 77 kHz * Transducer (Ayna) derinlik : 396 metre * Küçük tekneler için kompakt tasarım * Derinlik ve sıcaklık gösterme kabiliyeti * IPX7 su geçirmezlik * Garmin HD-ID hedef izleme teknolojisi * Hızlı montaj kiti Fiziksel ve Performans: Ünite boyutları, GxYxD: 4.1 "x 5.8" x 2.8 "(10,4 x 14,7 x 7,1 cm) Ekran boyutu, WxH: 2.38 "x 3.21" (6.04 x 8.15 cm), 4 "diag (10.16 cm) Ekran Çözünürlüğü: 160 x 256 piksel Ekran türü: 8-seviye gri tonlamalı FSTN Ağırlık: 9.5 oz (270 gr) Su geçirmez: evet (IPX7 Diğer: Frekans: 200 / 77 kHz İletim gücü: 200W (RMS) / 1,600 W (peak to peak) Voltaj aralığı: 10V - 20V giriş Maksimum derinlik: 1,300 ft tatlı * Konik açısı: 60 º veya 120 º (çift ışın) Ek: * Derinlik kapasitesi su alt tipi ve diğer su koşullarına bağlıdır
garmin ..... öncelikle güle güle kullan güzel körfezde senin ihtiyacını rahatlıkla karşılar...tek eksiği yeni modellerden renkli olmaması...o da sorun değil ..narlıda işini çok rahat görür eminim...eğer demirleme fonksiyonu yoksa bağlı yada demirdeyken uzun süre açık bırakmamanı tavsiye ederim eko kuvvetli gelip balığı bozabiliyor....iyi avlarda kullan...sevgilerimle...(fiber teknede kullanacaksan kıç tarafa ayna için seyyar yer hazırlamanı tavsiye ederim..eğer arzu edersen ben küçükkumladayım 0555-2008311 narlıya geçerken uğra hem tanışalım hemde yardımcı olabileceğim bir konu varsa seve seve ...)sevgilerimle....
Benim eski sonarımdır kendileri. Dip balığını gösterme yönü biraz zayıf. Ancak dip yapısını sorunsuz gösteriyor.. Bende hem dip yapısı hemde renkli olsun diyerek farklı bir balık bulucu aldım. Ama halen eski sonarımı arıyorum.. Sattığım arkadaşla geçen hafta sonu görüştük. Gerçekten çok memnun kalmış. Bazen keşke satmasaydım diyorum 800 TL verip indirimden yeni sonar aldım, ama eskisini arıyorum çoğu zaman. İyi bir tercih yapmışsınız. Allah güle güle kullanmak nasip etsin..
Şahsi fikrim marka olarak iyi fakat biraz düşük bir model gibi göründü gözüme tabi bunu siz deneyip kullndıktan sonra daha iyi anlayacağız.Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın efenim
Derinlik ve dip yapısı göstermede güzel. Fakat bazen ekranda balık yokken takır takır balık çekiyoruz. Ekran balık doluyken tık olmayabiliyor.
Usta bu cabelastan alış veriş nasıl oluyor? birde ne kadar sürede eline ulaşıyor? bilgilendirebilir misin?
Uğrayıp bir çayınızı içerim Kamil ağabey cihazın ayarı var sanırım,200 khz den 70 khz ye düşürüyorsun demirde yada ben öyle anladım.
TEŞEKKÜR ederim ,derin suda kayalık yerleri bulması ,derinliği göstermesi oldukça işime yarayacak yeni mera arayışlarımda.Tek tek balıkları ve boyutlarını ,konumlarını gösteren sonarlar 3-4 milyar dan başlıyorlar,sandalda kullanılmaları da zor biraz diye biliyorum.
Vallahi en son 1998 de alışveriş yapmıştım,kara avcılığı yaptığım zamanlarda.O devirde,zengin mal çeşidi,şahane kataloglarıyla müthiş cazip geliyordu bize.Telefonla sipariş verir ,1 ayla 3 ay arası bekler malı alırdık. FİYATIN ÜZERİNE klasik posta ile yollarsa %25 (min.20 dolar) ,hızlı posta uçakla %40 ilave olurdu. Şimdi on line satış yapıyor ama nakliye aynı mantıkla %25- 40 devam ve çok mantıksız bişey.(ördek avında kullandığımız yüzlerce sahte ördeği,koca koca alet edavatı getirtirdik ,kocaman sandıkla gelir içindeki mal 200 dolar tuttuğundan kargosu çok ucuza gelirdi.Ama yükte hafif pahada ağırsa tam tersi durum olurdu ki Amerikaya mağazasından alışverişe gitmenin daha uygun olduğu siparişlerde ortaya çıkıyordu bir kaç arkadaşım böylede yaptılar ) kargo (fedex) seçeneğide var ,benim garmine 114 usd fiyat çıkardı,ben yine eski usül postayı(%25) tercih ettim tahminim 15 günde elime ulaşır.
muhtelif dükkanlarda var.... kıyıda köşede kalmış dükkanlarda yada model değişiminde fiat indirenlerde bulunabilinir aslında...neyse alınmış alınmıştır...benim arkadaştada garmin F 350 C var iki adet aküsü ve özel aldığı kutuyla verecek aklınızda olsun1000 tl istemişti ...renkli güzel bir alet..ben yinede siyah beyaz bakıyorum 1998 de ahırkapı açığında 72 metreden dipteki tek lüferi aldım ekrandan görerek olmaz demeyin oldu vallahi o zaman eagle vardı bende...eagle ultra ııı pro d diye bir modeli vardıki 30 metreye kadar dip yapısını 3d grafik olarak veriyordu...hayırlısı ....bu arada narlıdan keyuifli haberler gelnekte de gırgırlar,ufak tekneler vede narlılılar rahat dursa daha iyi olacak...beklerim ..büyük bir zevkle çay da olur kahvede....sevgilerimle.....
Fatih şimdiden hayırlı olsun. Bu cihazı kullanan arkadaşlar bazı yorumlar yazmışlar benim ilgimi çeken bir yönü oldu. Bu cihaz çift frekanslı (okuduğum kadarı ile) yani sığ su için ayrı frekans derin su için ayrı frekansta kullanmak lazım. Sinan arkadaşımız olumsuz yönde yorum yapmış acaba Sinan sen bu özelliğini kullandınmı cihazın ? Yani kıyıda derinliği az olan yerlerde 77 khz derin sularda 200 khz üzerinden kullanmak lazım gibime geliyor. Not: Balık bulucum var ama hiç kullanmadım arkadaşa verdim onun demesi derinde güzel kıyıda işe yaramıyor sebebi tek frekanslı ve 200 khz üzerinden sinyal yollaması.
Fatih arkadaşım eğer beğenmezsen ben talibim aldığın fiyata bence güzel cihaz. Becerebilsem bende sipariş ederdim (Garminin kötüsü olmaz )..
ebay.com adlı sitede(hepsi burada,sahibinden gibi sitelerin karışımı yabancı site) 80 usd ye satışı var,biraz ingilizcesi olan bir arkadaşın ve geçerli k.kartın varsa alınabilir.
Ekrana giremeden yukarı alıyormuşsunuz balıkları desem ustalığınızı gösterecek,ekran balık doluyken tutamamışsanız bu seferde kabiliyetsiz balıkçı konumuna düşeceksiniz Balıkçılık böyle anları yaşattığı için güzeldir zaten değilmi Sinan RASTGELSİN
abi öncelikle hayırlı olsun yaklaşık 3 aydır araştırmalarım sonucu bende ebay dan veya cabalastan balık bulucu almaya karar verdim.Aldığın ürün 150 wat rms var bu aletlerde rms çok önemli sinyalin vurup geri gelmesi olayı fiyatına göre oldukca iyi dip yapısı derinlik için ideal balık bulma konusunda performansı nekadar iyi bilmiyorum ama 300 wat rms li cihazların balıkları yazdığını biliyorum bu alettte yazar ama nekadar performans alırsın kullanıp görüceksin.Bu cihazların gümrükte takıldıklarını duydum o bakımdan bende sipariş vericem ama birazda terettüddeyim ben Garmin echo 500 serisi almayı düşünüyorum 240 dolar civarı kargo vs 520 tl ye elimde türkiye piyasası 1200tl civarı yukarda dedikleri gibi demirli iken fazla açık tutma echo sinyali balığa çarpıp geri döndüğü için balığı ürkütüyor ama seyir halinde hiç bi sıkıntısı yok tekrar hayırlı olsun
100 ero yu geçerse mal bedeli,gümrükte takılması normal.Benim sipariş kargo dahil 125 dolar tutuyor bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.PTT POSTA yoluyla istedim,biraz geç gelir ama aciliyeti de yok zaten.Senin düşündüğün cihaz gümrükte takılmaya müsait duruyor.(belli olmaz türkiye burası,belki benimkide takılır bakacaz artık )
bu cihazların aynaları takılıyor bizim lokalde herkez yurt dışından alıyor bu tür cihazları söylemlerine göre aynaları biraz sıkıntı içeriyor ama takıldı farzedelim ozaman gümrük bedeli verip yine alabiliyosun 100 tl bi rakam verip takılsa bile alabilirsin cihazı yine türkiye fiyatına göre ucuza alınıyor bu en kötü yani tabi bakalım bende echo 500 sipariş vericem 500 wat rms var renkli ekran takılırsada gümrük bedeli ile alınacak mecbur