Assagida ki haberi dunya haber teskilatlari geciyor.Yaklasik dort saat once Ordumuz once savas ucaklarimizla 20km Irak icine girerek ard arda sortilerle PKK'nin konuslandigi bir Kurt yerlesim birimini bombaladi.Ordumuz Irak icersinde 10km kadar ilerledi. Haberin asli. Turkish warplanes attacked an Iraqi village this morning, and later confirmed 34 Kurdish rebels had been killed in secret attacks over the past three days. The Iraqi official, speaking on condition of anonymity, said a Kurdish village in mountainous country 25km northeast of the northern town of Dahuk, had been heavily bombed at midday. He gave no details of damage. Turkish security sources said earlier that Turkish warplanes had flown a series of sorties 20km into Iraq in the past three days, while some 300 troops had advanced about 10km into northern Iraq. A Turkish military official said further "hot pursuit raids" could be expected. Savas Turk'un tercihi degildir, cunku savasin ne oldugunu butun Uluslardan daha iyi bilir.. Ama "Illaki istiyoruz" diyorsa birileri, Tarihin gelmis gecmis en buyuk savascisi bu Ulus, tarihi unutmuslara kiminle ugrastigini hatirlatmak ugruna, lutfedip kisa bir ozet gecebilir.Umarim dahasina kimse ihtiyac duyacak kadar cilginlasmasin. Kahraman Turk Ordusu ve Milletimizin gazasi mubarek olsun.
Hüseyin Abi,bu haber dün gelmişti Reuters' dan.Acıklananlar bunun sadece rutin işler olduğu,henüz sınır ötesi hareket denilebilecek PKK kamplarına ulaşılack bir operasyon olmadığı,dağlık kesımdekı mağaralar ve kaçış noktalarının bombalandığı şeklindeydi.Reuters bu haberi 24/10 tarihiyle geçmiş...
Anlamadığım bir şey var.İçimizde asker olanlar olabilir düşüncesi ile soruyorum.Günler hatta aylar öncesinden nerye,hangi kamplara ve nasıl saldıracağımızı herkez yazıyor.En ince stratejik noktaları çeşitli paşalar dile getiriyor.Hatta sınır ötesi operasyonun ilk önce şunlar ,şunlar vurulacak sonra şunlar yapılacak şeklinde seyri anlatılıyor.Hani gizlilik adamlar kek mi de gel beni vur diye bekleyecekler.En acısı Amerika bize PKK nın nerede hangi bölgede konuçlandığını söyleyecek bizde vuracakmışız.Uyanmak lazım PKK yı besleyen amerikadır hepimiz biliyoruz 1) Eğer bu noktaları biliyorsan neden daha önce türkiyeye vermedin.Terör örgütü dediğin kahpe evlatlarını durdurmadın. 2) Bu noktalarda eminim ki tek bir PKK lı bile olmayacak.Operasyon büyük oranda jetlerle olacak jetlerimize boş arazide bir kaç kamp süsü verilmiş bölgeyi vurduracaklar .Neden kara harekatına sıcak bakmıyorlar bence bu nedenle.TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR.
barış bey memleketteki bir çok İLKOKUL çocuğuda sizinle aynı soruları sorup aynı cevabı veriyor ama daha bir yetkili çıkıpta 70 milyona anlamsız gelen bu önce haber verip sonra kacmalarına musade edip en son bombalamaya gitme sitratejisinin ne anlama geldiğini anlatamadı. zannederimki askerimizin telsiz bağlantısını uydudan kesecek teknolojik desteğe sahip olan o ŞERREFSİZLERİN izleyecek televizyonları yoktur diye düşünüyorlar 2 gündür kuzey ıraktayız ve saatte ortalama 50 bin dolar harcıyoruz daha bir kuş vurduk haberi bile gelmedi attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değse iyi olacak. ÇÜNKİ BEN ORDUMUZ SALDIRIYA GEÇTİ VE 3-5 ÇAPULCUYU BULUP İMHA EDEMEDİ DİYE DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM...
abi katılıyorum sana çok iyi konuştun ama öğrendilerki türkiyenin istediği zaman tek yürek olabileceğini artık yusuflucaklar bunlar NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Bence bu da bir strateji olabilir onları şaşırtmak amaçlı haberler basına veriliyor olabilir (ya da ben öyle düşünmek istiyorum aksi çok kötü olur). Son haberlere göre zaten İTLER sivil halkın arasına karışıp orduyu Irak halkı ile karşı karşıya getirmeye çalışıyor.
Arkadaşlar hiç merak etmeyin yüce Türk ordusu ve onun mensupları 3,5 çapulcuya papuç bırakmaz.Gerektiği zaman ve yerde gerekli bilgiler toplandığında eminimki tepelerine binerler.Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. "Ne zaman olacak " "ne zaman girecekler " tartışmaları yerine ne yapabilirizi tartışsak daha iyi olur.Ben askerliğimi Siirt/Eruh ilçesinde yaptım.Arazinin ne kadar zorlu ve orada operasyon yapmanın ne kadar zor olduğunu iyi biliyorum.Öyle hemen girelim ne yapacaksak yapalım demek çok zor.Muhtemel bir Kara harekatı yapıldığı zaman Türk ordusu peşmerge grupları ile karşı karşıya gelebilirki bu en iyi ihtimal Amerikan güçleri ilede karşı karşıya gelebiliriz..Operasyondan çok savaşa döner.Ben bu ihtimali değerlendirerek kendimi hazırlıyorum sefer görev emrimi evde aradım buldum.Ben milyonlarda cesur ve onurlu Türk evladı gibi bu vatan için cephede savaşmaya hazırım.
daha dün bir arkadaşımla bu konuları konuşurken konu üzerine işyerime gelen müşterimiz abisinden 20 gündür haber alamadığını söyledi ve en son konuşmasında uzun sürede telefon edemeyeceğini ifade etmiş (Ast.Sub.Üçvş). Allah (c.c) askerimize ve asker ailelerimize sabır versin. Irak'a yapılacak sınır ötesi harekat zaten ne tv ne gazete nede başka bir haber kanalıyla kimseye haber verilmeden yapılacağı kesin. Ancak bu harekatın etkili olması bence bir anda o kadar hainin bir anda yok edilmesiyle bitmez. Bunların kökü avrupa ,rusya ve daha nice TÜRK düşmanı ülkeler. Buradaki terörün bitirilmesi için 6-7 ay süre ile ordumuzun bu bölgelerde kalıcı olması ordaki yapılandırılmanın tamamen kontrol altına alınması. Amerikan güclerinin bence bu duruma sessiz kalacaktır. Böyle bir çatışma olursa Abd burdaki kontrolünü tamamen kaybeder. Kesin olanda şudur " Bu terörist köpekler şimdi kendilerine mezar bulup girsinler. BORDO BERELİ Kahramanlarımız enselerinde.."
sen ben ve milyonlarca vatandaşımız biz çanakkalenin sakaryanın torunlarıyız her ne kadar değiştirilmeye çalışıldıysada.fakat mesele bu değilki.25 senedir bu iş devam ediyor.yapılsaydı şimdiye kadar çok şey yapılırdı ama sonuç ortada.emin ol insanımız bu tepkiyi vermeseydi değişen pekte bir şey olmayacak kıpırdamayacaktı gene bizi yönetenler.3-5 gün sonra devam edecekti eskisi gibi ve sesimiz kesilirse gene devam edecek eskisi gibi.
Bende hazırım. Allah savaş yüzü göstermesin.Ama bir gün vatan topraklarını savunma ihtiyacı doğarsa her onurlu türk evladı gibi koşa koşa giderim.Eğer toprak bağrını açarsa bana eğer kaderimde şehitlik varsa damla damla kanım toprağa aksın tüm günahlarımı alırcasına.Vatan bölünmez.Biz her daim buradayız.
Şimdi de neler vaadedilip yapılacak acaba Yabancı haber ajanslarının son bilgilerine göre, destek verilmesi için Kürdistan Devletini tanıyacağımız sözünü vermişiz İnşallah doğru değildir
inşallah doğru değildir ama bu zihniyeti değişmeyen insanların vaadedipte yapmayacağı aşikar zaten.sağdan soldan izin(icazet te alınmıştıya neyse)alıp iş yapacağız biz.inşallah diyorum içimden gelerek ama çok zor olduğunuda bilerek.
Reuters haber ajansından alınmış bir habere göre böyle olduğu söylenmiş... Artık kendi haber ajanslarımızdan bir haber alamıyoruz ki
Bildiğim bütün dilleri karıştırsam duygularımı anlatacak bir cümle kuramıyorum.Sadece şunu söylemek istiyorum Allah (c.c) Mehmetciklerimizin yanında olsun.
Amerika her zaman yaptığı gibi barzaniye işi bitene kadar eyvallah der, işi bitince ortada bırakır, yakın tarihte bunun örnekleri var, barzaninin babası ve dedesi de aynı hataya düştü, şimdi de barzani aynı hatayı yapıyor, ortada kalması yakındır, ortada kalınca kimin eline düşeceği ortada
Bu sadece saçmalık abla. Kesinlikle inanmayın, ordumuz, ya da devletimizin böyle bir şeye izin vermesi mümkün değil...