Gazete Kağidindan Sahte

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Yusuf Artan tarafından paylaşıldı.

1. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

Öncelikle selamlar saygılar...:D
    Aslına bakılırsa ilk sahtem olacak bu. Ve yaşımın küçük olmasından dolayı yeterli ekipmanı sağlayamadım. Forumda dolaşırken bazı yazılarda benim yaşlarımdaki arkadaşların da gerekli ekipman ve malzemeyi bulamayıp elerindeki malzemelerden sahte yaptığına tanık oldum:( . Düşündüm ve hrkesin kullanabileceği bir malzeme sağlamaya karar verdim. Malzemem gazete kağıdı olmalıydı. Bir parça su kullanacaktım yumuşatmak için. Sağlamlaştırmak için su bazlı ahşap tutkalı(küçük kırtasiyelerde bile bulunuyor artık.Akrilik boya ve vernik. Ancak vernik su bazlı olmadığından biraz sorun çıkartabilir...:(
    Öncelikle gazete kağıtlarını makas yardımı ile parçalıyoruz.(bu işlemi yaparken aklıma siyaset sayfalarının işe yarayabildiği geldi.Tabii ki herkese göre değişir bu Saygısızlık yapmış olmayayım;) )
    [​IMG][​IMG]
    Daha sonra balık tuttuğunuz kovada bunları az bir suda yoğuruyoruz.
    [​IMG][​IMG]
    Birazck ahşap tutkalıyla elimisde yoğuyoruz.Ahşap tutkalı su bzlı olduğu için bir sorun yaşttırmıyor.Biraz su ile elinizi durulayabilirsiniz.
    [​IMG][​IMG]
    Şimdi iğne sistemimi anlatacağım. İsteyenler tabii ki normal sistemi kullanabilir
    ancak ben bu sistemi bilmediğim için kendi tasarladığımı kullanacağım.
    İğneyi palalı bağı ile bağlayıp diğer uca ise uç kasası bağı yapacağız.
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    Şimdi yoğurduğumuz hamur ile sahtemizin kabataslak görünümünü veriyoruz.
    [​IMG][​IMG]
    Ve sahteyi iğnesinden bir yere asıp dışının sertleşmesi için tekrar tutkal sürüyoruz.
    [​IMG][​IMG]
    Sonra dışına vernik sürüp(tercihen yat verniği) yine aynı teknikle kurutuyoruz. Ancak verniğe dikkat el ile temas halinde su il yıkamaya çalışmayın.ya tiner ile çıkarın yada kuruduktan sonra kazıyın.
    Kuruduktan sonraki hali...
    [​IMG][​IMG]
    Daha sonra metalik akrilik boya ile ucuzundan alabilirsiniz veya nalburdan soba boyası adıyla satılan boyadan alabilirsiniz.Kurumuş hali:
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    EN SONUNDA FOSFORLU KALEM VE CD KALEMİ İLE GÖZ VE PULLARI YAPABİLİRSNİZ...
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    İŞTE BU KADAR.KÖPEKBALIĞINDAN HALLİCE.
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. HERKESE TEKRAR SAYGILAR SEVGİLER...;) ;) ;)

Son düzenleme: 13 Eylül 2009
  2. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    lüfer alırmı bilmem ama yüzü çok sempatik olmuş;)

3. oguzdrk

oguzdrk oğuz

Favori Kamış:
    lineaeffe planet
    Favori Makine:
    erma star 60
    En İyi Avı:
    mezgit 1250 gr
    sen bir dahisin ;)

4. PACO

PACO Umut DEMİR

Yusuf kardeş,elimdeki ihtiyaç fazlası sahtelerden sana göndermek istiyorum.Hangi balıkları hedeflediğini(tatlı su-tuzlu su farketmez,ne istersen...) ve adres bilgilerini umudem@hotmail.com adresine email atarsan kargo ödemesinide ben yapacağım şekilde adresine göndereceğim.Bu kadar emek ödülü hak ediyor,sevgiyle kal...;)

Not:Özellikle email atmanı istedim buraya yazarsan unutabilirim fakat mail atarsan atlamam:)

Umut DEMİR
    ANKARA

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bravo doğrusu,

İster misin bu sahte her atışta lüfer alsın, o zaman gelen siparişleri yetiştirmekten başını kaşıyamazsın:) Balık bu sonuçta, rapala imiş yozuri imiş bakmaz gözüne hoş gelene saldırır. Pahalı ve süslü sahteler genelde balığı değil balıkçıyı avlamak içindir zaten:)

Bu sahtenin balık alması bence sürpriz olmaz. Tek sorun eğer yeterince sert olmadıysa lüfer ısırdığına dağılması olabilir.

6. saltiga

saltiga ÜMİT

yusuf kardeşim seni tebrik ediyorum ellerine saglık inan çok güzel olmuş işallah bu sahteler en iyi şekilde çalışacaktır bu becerinle ileride çokkk iyi bir avcı olacagından hiç şüpem yok seni gerçekten çok tebrik ediyorum mükemmel plmuş bu araştırmacı halinin devamını diliyorum kendine çok dikkat et ras gelsin kardeşim.

7. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    Yusuf kardeşim,

Bu emeğin gerçekten alkışlanası bir şey,seni canı gönülden tebrik ederim.
    Şu genç yaşında böyle bir çalışma yapmışsın,aferin sana ya.

Bence bu sahteyle kesin balık tutarsın,
    tutamasan bile bu sitedeki abilerinin ablalarının kocaman bir ''bravo'' sunu
    aldın bile çoktan.

bu güzel,yaratıcı çalışmalarının devamını dilerim canım.

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Helal olsun be Yusuf! Ellerine sağlık,inan neye vuracağı hiç belli olmuyor,havuç ile yakalayanı bile gördük geçen :) inşallah iş yapar.

9. korayozkan_1907

korayozkan_1907 koray özkan

En İyi Avı:
    daha kg'a ulaşamadım :) :) :)
    Yusuf kardeşim gerçekten cok tebrik ederim.türk insanının ne kadar zeki bir millet oldugunu bu yaşında bir kez daha kanıtladın herkese.sana yaşamın boyunca mutluluklar diliyorum.haydi bakalım şimdi sıra denize atmakta kaldı.rast gele kardeşim....

10. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Lüfer bilse bunu neden yaptığını ve harcadığın emeği kendini sudan kovana atar hiç uğraştırmaz seni kardeşim , gerçekten harkulade olmuş şekli biraz bozuk olsada onuda zamanla elin alıştıkça düzelticeğine inanıyorum yalnız iğne kısmı pek sağlam gibi durmuyor misina yerine tel kullanmayı bi dene bi dahaki sefere.

11. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Bunu düşünmek, tüm aşamalarını zihninden geçirmek ve en önemlisi teoride kalmayıp pratiğe dökmen zeka ve çalışkanlığının göstergesidir. Seni tebrik ediyorum. Pekiyi veriyorum:)

12. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    bravo, balık gelır gelmez, ama çalışma önemlı tb ler

birde balığın bel kısmını / sahtenın ortasını yani, kemer sıkmış gibi ince yaparsan, suda güzel hareket eder, oke

13. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Tebrikler Yusuf,
    Sahteye verdiğin görüntü çok güzel. Yaptığın işi daha iyiye götürebilmende mümkün.
    Hamuru yoğurmadan önce, minik bir blander'a veya başka bir karıştırıcıya atıp çekmen topaklanmanın da önüne geçecektir. Böylelikle daha pürüzsüz. bir yüzeye sahip olursun. Bu pürüzsüz yüzey sayesinde bazı fosforlu figürleri de deneyebilirsin. Fosfor oluşturabilmek için de biraz karbonat ile oksijenli suyu karıştır. buna renk vermek istiyorsan, bu fosforlu yapıya farklı boyalar da ilave edebilirsin. Hatta bir çok boyayı karıştırıp Gökkuşağımsı sahteler de yapabilirsin.

14. LapinCash

LapinCash

Yemin ederim resimler bitince içimden sen bi dahisin dedim :D süper kesinlikle yapmalıyım :D

Peki bu hafif olmaznmı ? Yani suya batarmı birde şu cd boyası uda çıkmazmı.Ve o akrilik boya suda çıkarmı ?
    O balığın altındaki pembe şeyi neyle yaptın gözleride onlarla yapabiliriz.

15. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Helal olsun bee müthiş vala ne denir bilmem

16. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Evet gerçekten çok emek var bravo.Ama biraz daha işçilik istiyor sanki yan ve alt çarpmaları yok. Heralde unuttun. Ama türkün el becerisini bir kere daha gösterdin.TEBRİKLER........

17. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

Bilgi için sağolun:D
    Blander önerinizide yaparken denemiştim ancak gazete miktarı az olduğundan bıçakla birlikte gazetelerde döndü ve hiç etkilenmedi:D

18. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

Boya,Vernik,Tutkal yapının bütünlüğünü oluşturduğundan ve bunların sudan ağır olduğundan batıyor.Ancak eğer büyk bir sahte yapılırsa gazete miktarı artacağından suda batması için ağırlık koyulabilir.

Balığın altındaki o pembe şeyde sıcak silikonu fosforlu kalemle boyadım.CD kalemi de permanent kalem olduğundan suda çözülme yapmıyor.Ancak sırtını ve altdaki slikonu boyadığım fosforlu kalemler suda çözünüyorlar.:(
    Bunu engellemek için en üst katmana bir kat daha vernik atıyoruz.Böylece üstündeki tüm boyalar zevke göre pullar, simler bundan nasibini alıyor:D
    RASTGELE

19. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Yusufum, seni yürekten tebrik ediyorum. Bir kaç konuda daha senin yazılarını okumuştum ve dedim ki kendi içimden 'bu kardeşimiz adam olacak'... Sadece balıkçılık konusunda söylemiyorum ben bunları. Bu yaptığın rapala iş yapmış yapmamış, balık almış ya da almamış hiç önemli değil. Önemli olan bu yaşındaki azmin ve sonunda elde edeceğin başarıdır.

Dediğim gibi sadece balıkçılık için söylemiyorum tüm bunları, kalemin çok kuvvetli öncelikle bunu bil.. Büyüklerine hitap şekillerin, mütevazi havan, nacizane gördüğün yaklaşımların ileride seni girdiğin her cemiyette sevilen bir insan haline getirecektir... Sadece senden faydalanmak isteyen insanların değil, iki kelamını duyan kişilerin de taktirini alacaksın muhakkak.

Umarım bu yapın diğer tüm insanlara örnek olur da senden bir ders alıp daha insancıl olabilirler.

20. LapinCash

LapinCash

Baksana Yusuf o üst deki Cd boyasının üstüne vernik sürene kada o akrilik boyamı herneyse onun yeşilini alıp boyarız.