Herkese merhabalar Ben Kocaeli/gebzeden Seyit TEKİRDAĞ 1977 doğumluyum özel bir firmada kalıp tasarımcısı olarak çalışmaktayım. Bir arkadaşım sayesinde dere balıkçılığına merak saldım ve gittim ufak bir kamış aldım satıcının söylediğine göre carbon bir kamış birde makine 11 bilyeli bir makine. Yalnız kaşık ve meps konusunda daha evvel bir tecrübem ve deneyimim yok bu konuda ustaların yardımlarını bekliyorum. Kaç numara meps kullanmam gerekli rengi nasıl olmalı vb... sorular var hemen sormak istediğim.. Saygılarımla Seyit TEKİRDAĞ
Seyit öncelikle aramıza hoş geldin.Bak gör birazdan tatlı su avcısı arkadaşlar imdadına koşarlar.Denizdenavlandığım için sana yardımcı olamıyorum.Keyifli paylaşımlar.
Hoşbulduk İnşallah yardımcı olurlar arkadaşlar yoksa kafayı yiyeceğim ben. Pazar günü derede 20 Cm lik balık meps in arkasından geldi geldi tam bana doğru yaklaştı sonra bıraktı peşini. bir yerde yalnış yapıyorum fakat ustalar söylesinler
Seyit Bey aramıza hoşgeldiniz.Bu site sayesındetatlısu balıkçılıgında en kısa zamanda buyuk ilerlemeler kaydedecegınıze emınım. Takım ile ilğili size bilği vermeden önce hangi balığı yakalamak istediğinizi yada nerde avlanacagınızı size soracaklardır.Bunları cevaplarsanız size yardımcı olabılırler. Tekrar hoşgeldınız.
Teşekkür ederim burak hoş bulduk burak gittiğimiz yer şileye yakın bir köy hacıllı köyü diyorlar belki bilirsin sen orayı
Oralarda tatlı su kefalı alabılırsın ben kasık 2 numara sıyah ustune sarı beneklı (eger su bulanıksa acık renk bır mepss) meps kulanıyroum ve olabıldıgınce ınce mısınayla agac altlarına çalışıyorum. Sazan alabılırsın.onun için bir arama yaparsan cok teknıgı var hepsını deneyebılırsın. Cigerle cok sayıda kucuk balık avlıyabılırsın. Avlandıgın yer gölmü ?bulanık bır deremı?
Teşekk ederim burman tavsiyelerin için bende geçen hafta 2 numara meps ile denedim senin dediğin gibi siyah üstüne sarı noktalı meps ile ama istediğim büyük balıklardan alamadım. Sadece 18 cm gibi bir büyüklükte yakaladım onuda saldım gitti. Günün tek yakalanan balığıydı oda zaten. Ben kendimi saklamadığım için pek performan alamadım sanırım. Kendimi göstermeden denemek istiyorum birde. Dün gece yaban tv de bir balıkçılık programında çok güzel bilgiler aldım meps ile avlandılar ve kendini göstermeden saklanarak atıyordu oradaki arkadaş. Kullandığı meps'in markasını ve modelini de verdi ama ben bir kenara not edemedim. Ve 1 Kğ ın üzeinde bir tatlı su kefali aldı. Avlandığımız su koyu yeşil renkte bir suyu var doğanın yeşilliğinden alıyor su rengini ama akar yerlerde var tabiyki. Bu akarların hemen dibinde kumcu dediğimiz balıklardan avlıyorlar. Saygılarımla
Buradan hoşgeldin diyen tüm arkadaşlara hoşbulduk demek istiyorum. İyikide üye olmuşum bu siteye yoksa siz değerli dostları tanıyamımıyacaktım...
Çok iyiy olur vallahi hem taışırız hemde birlikte gideriz balık avlarına Evt Tüm gebzeliler neredesiniz