Yakalanan Balık: Mırmır Boy ve kilo : 2 adet her biri ortalama 20-25 cm ve ortalama 350-400 gram Yakalandığı tarih: 2 Kasım 2008 Yöntem:2'li dip oltası ve yem oalrak mamun Yer : Kocaeli-Değirmendere Kişi: 4 kişiydik ama iki mırmırda ben aldım Bizim elemanlarda deniz havası aldı Cuma günü saat 15'te okulun paydos zili ile beraber öğrencilerin okulu boşaltmasıyla birlikte haftasonu gelmişti.Mırmır bütün hafta aklımdaydı.Öğretmen arkadaşlara yaptığım balık yakalama teklifleri arkadaşların "Biz balığı halden alıp yiyoruz öğretmenim sağolun biz gelmeyelim." cevaplarıyla asla düş kırıklığına uğramadı.Pzar gününü iple çektim.Pazar sabahı başka bir okuldan öğretmen arkadaş ve mahallemizin 2 esnafıyla sabah saat 7 de buluşuldu.Börekçi amcanın sabah börekleri ile karınlar doyuruldu ve doğru değirmendereye doğru yola çıkıldı.İzmirden mamun siparişi vermiştik 30 kağıt ödeyip fakat gelen mamunlar leş gibi kokuyordu ve hepsi ölmüştü.Değirmenderede canlı mamun bulduk satıyorlardı.8 gibi oltalar suya sallanmıştı.4 arkadaş güzel ve sıcak günün tadını çıkaracaktık.Değirmendere sabah sabah silme mırmırcı kaynıyordu.Adeta olta atmaya yer kalmamıştı.Denizdede bir sürü irili ufaklı kayı kvardı herkez mırmır peşindeydi.8,30 gibi benim kamışta bir hareket oldu.Biraz sardıım baktım bir şey yok.Tam gerdirip bıraktığım sırada meğer mırmırı almış.Öyle bir kafa attıki benim kalp güm gümSarmaya başladım seri bir şekilde.Balık bir o tarafa bir bu tarafa kayıyordu.Gerçekten çok güzel bir andı.Tam mırmırı sudan çıkardım ki sahil bandına çarptı.Ben eyvah düşüyor balık dediğin anda o kadar çırpınmasına rahmen iğneyi iyi yuttuğu için koparamadı ve ellerimin arasındaki yerini aldı ilk mırmırımSaat 10 gibi diğer mırmırı aldım hemen hemen aynı boyuttaydı.11 gibi bıraktık balı kartık kesmişti ve diğer elemanlar birşey tutamadığı için sıkılmışlardı Not:Beni mırmır işine özendiren forum üyelerinden Hürriyet Beye çok teşekkür ederim.O bize mırmır raporları vermeseydi böyle güzel bir gün yaşamayacaktık. Değirmenderede balıkçılar. Geç yayınlamamın nedeni fotoğraf makinasının kablosunu sonradan bulmam nedeniyledir.Artık affola.
sevgili erdal önce tebrik ederim çok güzel görünüyor mırmırlar.mırmır cekmesi cok zevklidir.inşallah daha irilerine rastgelirsin. şimdi sıra eşkina avına geldi desene
Hürriyet bey sizi arabanızda gördüm tam o sırada migros yönüne doğru döndünüz kıyıdan.Biz o sırada aşağı doğru inmiştik yer bakıyorduk.Sanırım siz bırakmıştınızYakalayamadım bir teşekkür edecektimevet sırada eşkina var.Haftaya hereke tarafına kaçmayı düşünüyoruz bir aksilik olmassa.Güzel yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
avlaklarda karşılaşırız bence herekeden önce ulaşlıya uğrarsanız orada yakalamak çok daha rahat eşkinayı hereke çok fazla takım taktırırsınız. yinede siz bilirsiniz.
Hürriyet bey siz rota çizersinizde biz sapar mıyız hiçİnşallah pazar günü ulaşlıdayız.Bilginiz varmı acaba orada kaçamarmara bulabilir miyiz?Satanlar var mıdır?Birde ben gece gelemiyorum ufaklığı bırakıp.Gündüz yapar mı eşkina az da olsa acaba?
kaçamarmara gerekmiyor eşkina teke ile yakalanıyor ama ulaşlı gece akşama yakın başlıyor oraddanda mırmıra atabilirsiniz orada yem bulmak zor tedarikli gitmekte fayda var
güzel av tebrikler. biz bu cumartesi -pazar yüzbajılar-değirmendere-ulajlı-karamürsel sahillerinde dolandık durduk. Cumartesi hava kapalı olmasına rağmen, 12 gibi gittik yüzbajılara, ben oltayı hazırlayana kadar, yem kalmamıjtı. fakat sahili gezdiğimde insanların sürekli balık cektiğini görünce cok heyecanlandım, ve pazar sabaha karjı 4 gibi yüzbajılar sahile, oradan karamürsel sahile gittik. ve junu söyliyebilirimki, sadece bizim acemiliğimiz değğil,kimsenin cok fazla balık almadığını görünce, bu pazar balık olmadıgı inancı ile beceriksizliğimizi örttüğüm inancındayım. Bir kalkan, bir mırmır, 1 ispari,2 izmarit ,bir kırlangıç balığı ve onlarca kaya balığı. harcanan 200 adet tekemarmaranın sonucu önümüzdeki maçlara bakıcaz artık. herkese iyi avlar.
Lütfen şunu yerine junu gibi kelimeler yazmayalım.Belki bir kastınız yok ama lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.Bu şekilde değerlerimize sahip çıkalım.
sevgili kardeşim talihsiz bir hafta sonu olmuş. açıklamama şöyle devam edeyim. mırmır çok güzel yem çalan balıkların arasındadır ereğliden başlayıp karşı yaka sahiline kadar her yerde var mırmır 200 kaça marmarada en az 25 balık almanız gerekirdi kaçamarmaraları sağlam takmassanız atarken düşebiliyor. eğer son zamanları yaşayan mırmır yakalmak isityorsanız cumartesiden gecelemen gerek(yer kapman için) öğle üzeri balık nazlı olur kum eşelemeye çıkar onlardan bir kaçı oltana takılabilir.mırmrın avı sabah gün ağrımaya yakın olur öğle üzeri keser mırmır aklınızda bulunsun kamışınız sert ama ucu hassas olacak ve desteğe koymayacaksın elinde tutatcaksınki hissedebileisiniz vurduğunu ras tgele
Evet Hürriyet bey doğru söylemiş.Kaçamarmaraları(mamun) düzgün takmak gerekiyor.Yoksa havada düşüyorlar oltayı atınca.Biz İzmirden sipariş vermiştik 400 mamun vardı.28 lira verdik.Kutuyu açtığımızda yemler geldiğinde hepsi ölmüştü ve leş gibi kokuyorlardı.Yinede taktı kattık arkadaşlarla fakat havada düşüyordu yemler.Sahilde canlı canlı satılan mamunlardan aldık.25-30 tane olan paketleri 5 liradan satıyorlardı.Onlar iş gördü.İki mırmırıda öyle aldım.Tadı hala damağımda ve pazar gününü iple çekiyorum Yine sefere çıkıyoruzPazar gecesi raporu koyacam inşallah boş dönmessek.
Teşekkürler Aslan Bey.Bandırma'yı kurutmayın yaza memleketimdeyimBizede bırakın bişeyler.Kendinize iyi bakın