merhabalar daha önce gündüzleri giderdim şu sıralar pek vaktim olmuyor anca geceleri gidebiliyorum ve gece pek fazla tecrübem yok. gittiğimiz mera baya karanlık oluyo daha önce gündüzleri gitmiştim güzel sonuçlar almıştım .. genellikle üzeri beyaz rapalalar kullanıyorum ancak hiç bi sonuç alamıyorum.cyrr kafamızdaki lambalar olmasa rapalayı ben bile göremem ki ,, balık nasıl görsün diye düşünmüyorda değilim acaba biyerde yanlış bişey mi yapıyorum yoksa bilmediğim bişey mi var. sizlerin tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum. bu arada : maxrap beyaz beden kafası mor olan ve maxrap turuncu,sarı olan modelleri kullanıyorum
gece atçek yapmak istiyorsan abim bir tane güçlü bir lamba al bu tüplü lüks denilen lambalarda olabilir avlagın oldugu yere suyu aydınlatacak şekilde yak lamba sayısına dikkat et iki tane olmasın 1 ışık olacak güneş batmadan hemen önce lambayı yak güneş battıktan tam olarak 2,5 saat sonra sen meran avlanmaya hazır hale gelir ister tüylü takım istersen rapala ile çalış sonuçlarını görürsün abim genelde oltana levrek gelir bilgin olsun ha bu arada sen avlanırken sakın olaki tepe lambası falan kullanma senin gölgende suya düşmesin denizle ışık arasına kimse girmesin
çok teşekkürlerler ilk fırsatta bu şekilde deneyeceğim. başka fikri olan ve bilmem gereken şeyler varmıdır.
Suyu aydınlatmak, levrek avcılığında yapılmaktan kaçınılan birşeydir. Özellikle zifiri karanlık ortamlarda av yapılır. Levrek varsa, karanlıkta da görür, merak etmeyin. Sahtenin sudaki salınımından, çıkardığı sesten bulur onu. Sizin yakalayamamanız avlağın durumuyla ilgili olabilir. Bazı avlaklar sabah suyu iyi av verirken geceleri pek av vermezler. Bazı yerlerse gece daha çok balık yapar. Sebebini bende bilmiyorum ama yaşayarak tecrübe ettim. Avlağınız sabah suyunda performanslı olabilir. Ayrıca sabahın alaca karanlığında avcılar yemlere daha bir istekli olurlar. Daha cazip yemler deneyin. Silikonlar gibi. Gece kullanılan slikonlardan edinin. Avlağın yönüne göre çeşitli rüzgarlarda avlağı deneyin. Lodos, poyraz vs.vs. Yönüne göre çeşitli rüzgarlarda performansı değişecektir. Gene de ben lüxs yakacam derseniz, size iyi ısınmalar.
volkan bey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. bu arada izmir desiniz sanırım. gece at-çek yaparsanız bende size katılmak ve tecrübe edinmek isterim.
Ben teşekkür ederim Tuncer bey; Sizin nezdinizde bişeyler yazma gereği duydum. Ben öyle tecrübe edilecek, uzman biri değilim. Bende olgunlaşma safhasında sayılırım. Amatörlüklerini beğenmesem de tanıdığım öyle avcılar varki, benim bu yazılarıma bakıp, gülüyorlardır muhtemelen. Neyse; levrek avcılığı benim gördüğüm kadarıyla uzmanlaşma gerektiren bir avcılık. Uzmanlaşmadan tutulmaz mı, elbet tutulur ama bilinçli bir tutmak olmaz. Levrek olacağını düşündüğünüz avlakta farklı hava ve rüzgarlarda, farklı ay durumlarında ısrar edin. Israr etmeniz 2 önemli fark yaratacaktır bence: 1 - Avlağın dip yapısı : Neresinde tümsek var, neresi otlu, neresi kumluk, derinlik nedir bilirsin. Sahten neredeyken vuruş alıyorsun öğrenirsin. Aynı avlağa gittiğinde o noktayı kapar, o bölgeden sahteni geçirmeye çalışırsın. 2 - Avlak hangi şartlarda ne zaman verimlidir öğrenirsin. Gereksiz efor sarfetmeyip, uygun zamanda, uygun şartlarda kendini tamamen bu işe verebilirsin. AVDAŞ: Levrek avlarında 1 avdaş tercih sebebidir bence. Canın sıkılmaz, soluk yoldaşı olur, güven verir. Daha fazlası engel olmaya başlar ve ne kadar artarsa rakip o kadar çok demektir. Maalesef ki her avdaş birbirinin rakibidir avlakta. En ideal yeri kapan 1-0 önde başlar her zaman. Diğerleri tutamaz mı? Tutabilir ama toplamda en iyi konumlanan kişi daima avantajlıdır. Belirli avlaklar atış yapma yönünden kısıtlı bir potansiyele sahiptir. Siz 3 kişi gittiniz. Avlakta sizden önce gelmiş 3 kişi daha varsa sizin avınız bitmiş demektir. Israr ederseniz, belki kimse sizi kovmaz ama herkesin avı bozulur ve levrek genelde uyanır sahteye atlamaz. Tutanların geneli avlağı boş yakalayanlardan olur. Bazı nadir durumlarda ise herkes azçok yakalar. Ben, İzmir'de yaşasam da avlara genelde Serhat abiyle Bergama'dan gidiyorum. Arada başkaları da katılıyor bize ama çekirdek avdaşım Serhat abi dediğim kişi. Senin de en yakın zamanda düzgün bir avdaş bulabilmeni temenni ederim. Levrek zor balık, 1 sene denk gelmeye bilir, ilk avında tutabilirsin de. Rastgelsin.
tuncer bey kullandığınızı belirttiğiniz sahteler gece gayet güzel çalışabilecek sahtelerdir o konuda şüpheniz olmasın. havanın karanlık olması da problem değil ancak bende sizin gibi zamansızlıktan gece atçek avına giden biriyim ve malesef pek verim aldığım söylenemez ancak zaman problemi yaşamadığım zamanlarda sabaha yakın gayet iyi avlar gerçekleştirdim yani volkan beyin dediği gibi havanın karanlık olması veya sahte seçiminizden çok avlaktaki balığın yemlenmesi ile alakalı muhtemelen av veriminiz. bu sebeple ben sıkışık olduğum günlerde gece gitmektense biraz uykumdan feragat ederek sabaha karşı güneş doğmaya yakın ava gidiyorum tavsiye ederim. rast gelsin
Abi bu çok ilginçmiş. İlk defa duyuyorum kıyıdan lux kullanıldığını. Şöyle bir sorum olacak ama. Normalde, gündüz, kayalık olmayan bir yerde levrek için at çek yapılmaz ama peki lux ışığı kullanıldığında bu durum değişir mi? Lux'u kumlukta kullansak verim alır mıyız yoksa yine balığın olduğu kayalıkları mı tercih etmeliyiz? Bu yöntem çok mu verimlidir abi? Avdan eli boş dönmeyecekmişiz gibi konuşmuşsun çünkü . Abi lux kullanılmasındaki amaç balığın yemi daha iyi görmesi değil de yavru balıkların ve peşinden de avcı balıkların bölgeye gelmesidir. Hiç denemedim kıyıdan lux kullanmayı ama teoride hiç bir mantıksızlık yok bence. Tekneden barracuda avcılığında olmazsa olmazdır lux ışığı.
Biz yemlik balıklar gitsin diye dua ediyoruz. Lüks kullanmak çok faydalıdır. Levrekçilerin içinde kullanırsan kafanda kırarlar muhtemelen. Kolyoz, lüfer, zargana vs. tutacaksan bişey diyemem.
benim avlandığın bir yer var hemen askeriyenin duvarının dibi tabi duvar denizin içindeki mendireğin bir kısmını kapsıyor askeriyenin projöktörü var ve çok güçlü bir projektör ben orada avlanınca pek bir fark olmuyor nedendir acaba? projektörde oysaki denizsuyuna vuruyor deniz derinliğide iyi kayalıkta suda bayağı aydınlanıyor ama bir trofe almış değilim ordan
Benim yazmak istediğimi anlamamışsın sanki. Levrekçilerin içinde lüks kullanırsan pek hoş gözle bakmazlar diyorum sadece. Senin neden trofe alamadığını da, kendim bir tane iyi bir balık tutarsam yazarım.
Ben bir konuya deginmek istiyorum arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın çünkü olay dönüp dolaşıp lüx lambası ile avlanmaya varıyor Volex abimizinde dedigi gibi levrekçiler kafanızda kırarla o lambayı teknik şu bir tek lamba sadece önünüzdeki suyu aydınlatacak bu tüp olsa bile yanlara metal parçalar takıp ışıgın yayılmasını önlemeniz gerekir ışığın yanması bir noktayı aydınlatıp avcının avlıyacagı küçük balıkları bir arada olmasını saglar çogunlukla denize dökülen kanal kenarları yada sahilden kayalık alanların üst bölgelerinde bu şekilde avlanabilirsiniz ışığın fazlası gece avı için zarardır bir diger hususta egerki ışık kullanıyorsanız 3 lü raglu sistemi kullanmanızı öneririm en altta silikon rapala 0-5-10 gram yeterli olacaktır ve yine imkanınız var ise ince misinadan yapılan tüysüz bir çeşit çapari var oda gece avı için iş görür
Arkadaşım aynen dediğin gibi ışık ve ses levrekte o kadar etkili.Işık ve gürültü varsa levrek avlamayı aklından çıkarmalısın.Levrek kurnaz değildir.Aksine çok ürkek bir balıktır.Hiç beklemediğin zamanda ve merada yemli dip takımına bile geldiği olur levreğin ama o istisna bir durumdur. At-çek ile yakalamayı hedeflediğin balık hangisi.Önce bunu kesinleştirelim.Lüfer-çinekop ,zarganada felan ışık sorun olmaz ama iş levrek için at-çek yapmaya gelince ışık-ses avı başlamadan bitiren başlıca ve en önemli etkendir. Işık konusunu bir yana bırakacak olursak, gece at-çek ile gayet tabiki balık yakalayabilirsin.Yeterki avlanacağın merada balık olsun. Bir çok defa gece at-çek ile zargana , lüfer-çinekop ve levrek almış biriyim.At-çek ile avlanmayı etkileyen faktörlerde var.Bunu göz ardı etmek tabir-i caizse eşeklik olur.Çarşaf gibi pırıl pırıl bir deniz ortamında levrek beklemektense evinde oturup tv izlemeni öneririm.Her balığın avı için nasıl farklı takım , malzeme gerekiyorsa ;hedef balık için geçerli hava koşullarıda oluşmalı. Balık avında en önemli etkenlerden birisi benim kanımca ŞANS'tır.bir çok kez , yarım - bir saatte bir veya iki levrek aldığım yerlerden bazı zamanlarda saatlerce at-çek yapmama rağmen tek vuruş alamadığım oldu. Gece at-çek yapacağın merada evvala bir süre deneme atışları yapmalısın.Her meranın saati birbirine uymaz.Bazı meralarda sabahın erken saatlerinde balık yaparken bazı meralarda ise akşam veya gece iş yapar. Kısacası arkadaşım seni bayağı zahmetli bir deneme ve öğrenme aşaması bekliyor. Saygılarımla.Bol ve bereketli avlar dilerim.
tepe lambasını bırak sigara bile yakmam denizden tarafa, kullandığın sahtede kesinlikle tescilli kullandığım rapaladır kesinlikle balik varsa zindan gibi olsun balığını alırsın.Sessizlikte öneli tabiki unutmadan
Kardeşim benim levrek avında gördüğüm bazı şeyler var.eğer levrek avını garantilemek istiyorsan levrek balığını alabalık gibi düşünmen gerekir.yani alabalık avcıları alabalığın yerini bulmak için yeri gelir kilometrelerce yürürler.her bölgeyi tek tek yoklarlar.levrekte öyledir.bu bazen hiç tahmin edilemeyecek bölgenin de av verebileceği anlamına gelir.google görsel den levrek merası veya levrek meraları diye yazarsan tenha ve sessiz bölgeler olduğunu göreceksin.ışık yakılırmı evet yakılır ama kırmızı kafa lambası kullanmalısın ve hatta onu da mecbur kaldığın zamanda mümkün olan en kısa sürede kullanıp tekrar lambayı kapamalısın.levrek huylu balıktır.(ispendeklerden bahsetmiyorum 3kg ve üzeri için)bölgesinde doğal olmayan ses ve ışığı fark ederse gider.lüfer ıskarmoz gibi değildir.onlar illede avlanacam diye uğraşır ama levrek şansını başka meralarda denemeyi tercih eder.sahtelerin gece avı için uygun sahteler.bence sorun bölge seçiminde.bölgeyi bulursan 12 ay verim alırsın.kimseye söylememen şartı ile.ve kepçen olmalı...
bir ilave daha yapmak istiyorum.şansın varsa bir tane de canlı ilarya kefal bırakma yap.kasnakta olsun gezer kurşunlu klasik oltası olsun.misinaya zili bağla o olduğu gibi dursun.eğer bölgede fazla yemlik balık varsa levrek sahteye pek aldırış etmiyor.canlı yem sana bu bilgiyi verecektir...