Gece Atçek avımız ve levrekler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında melanqoliq tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba arkadaşlar.
    Atçek avında avlak tespitini ve keşfini tam yapamadığımız için 1 ayı aşkın bir süredir Palaskalarla (kayış) idare etmek zorunda kalıyorduk.
    Dün saat 14 gibi evden çıktım atçek takımlarımı motora güzelce bağladım ve çarşının yolunu tuttum.
    Niyetim arkadasım Hüseyin'le sipariş ettiğimiz malzemeleri kargodan gidip almak incelemek ve aksam suyuna onuda kandırabilirsem atçek yapmaktı.
    Onun işlerinin baya uzaması benim güzel çay yapan biyer buldummu çıkmak bilmeyişim ve diğer sebeplerden biz saati 17:30 yaptık.
    Tam çıkacakken Aklıma Ali'yide aramak geldi artık niyeti bozmuş işi gece avına çevirmiştik.
    Ali zaten dünden hazır. Derken Alinin evde toplanıp yeni avlak yerimize konuşlandık.
    Ben aceleye gerek yok erkenden kesilmeyelim önce semaverde çayımızı içelim sohbetimizi yapalım sonrada Allah Allah nidalarıyla atçeke başlayalım derken Ali semaveri yakmaya başlamıştı bile. Çay suyunu koyduk koymasınada bizim Ali demlik almayı unutmuş.. hadi buyrun. :(
    Neyse Türkün aklı devreye girdi ve1.5 lt lik su şişesinden demlik icat edip keyfimizi yaptık bir güzel.
    Çaya karşı konulmaz bi zaafım var arkadaşlar, Meşe odununda üstelik birde semaverdeyse kimse beni o güzelliğin yanından ayıramaz.
    Neyse plastik su şişesindeki çağın icadı demliğimizden sıcacık çaylarla içimizi ısıstırken yanındada sigaralarımızı tüttürürken gözüm sudaki aşırı yakamoza takıldı.
    Gündüz aynı bölgeden aldıgımız istihbarata göre 2 ve 3kg lık 2 adet gönüller paşası alınmıştı 20 dk içinde ama aklımada bi kılçık girmedi değil acaba bu yakamozda av yapabilecekmiyiz diye..
    Uzatmayayaım ben ve iki arkadasım daha fazla dayanamayıp saat 19 gibi üçüde birbirinden farklı sahtelerimizi suyla buluşturduk.
    Dalgaların muhteşem vuruşları arasında yüzdürebildiğimiz kadar sahteleri suda yüzdürmeye çalıştık.
    ilk denediğim sahte Eg-063f renk 005 olan 8.6 gr strike pro idi. Ama hafif oluşu
    ve rüzgarıda karsıdan almam yüzünden zaten 10-40 atarlı salina seaspin kamışa daha fazla eziyet etmedim ve 14.5 gr agırlıgındaki pelican nitro-44 130 mm ile devam ettim.
    Yere yabancıyız takılma riskini hepimiz 3. veya 4. atışlarla öğrenmiş olduk. Hava rüzgarlı sahtelerimiz ileriye gitmiyor, bulundugumuz yer denizden 2-3 mt yüksekte yüksek yerden atçekin zorlugunu biliyorsunuz bize 5 mt kala aksiyon yarım yamalak oluyor derken saati 22:30 yaptık.
    Ali azmağın deniz tarafını yoklarken bizde Hüseyinle azmağın içlerini bi gıdıklayalım dedik anlamadıgımız bir şekilde sert bi vuruşun akabinde Hüseyinin o günün gündüzü elimize ulaşan river marka 20 grlık sahtesi yarım geldi.
    birşeymi koparttı bişeyemi taktık akıl erdiremedik fakat bir sahte aşırıda asılmadıkça nasıl ve ne tarafından iki parça edilir o gecenin muamması olarak kaldı,
    o saate yakın bi zamanda Ali baska bir yere gitmeyi tavsiye etti, bense ''zaten çaydı şuydu buydu topu topu kaç kez attınki devam devam'' dememe kalmadı Alinin kalamanın sesi o cümlemi bitirmeden ''noluyo yaa'' dememe sebep oldu.
    Şimdi öyle bi yerdeyizki arkadaşlar kofana var, turna (ıskarmoz yada baraküda) var ee levrekte var.
    neyin kalamayı bu kadar cırlattıgını bilmeden Ali direkledi kapattı kalamayı ve Ya Allah nidalarıyla asılmaya başladı.
    Hey maşallah öyle şapırdıyoki mübarek suyu döve döve geliyo bayada iri bi levrek bu.
    kepçeyi unutmuşuz,kakıcım o yükseklikten asagıya yetişmiyo,inip elle alabileceğimiz bi durum sözkonusu bile değil çünkü o deli dalgalar kayalarda resmini çıkartır adamın.
    öylemi yapsak böylemi çıkarsak derken balık dibimize kayalıkların tam altına kadar geldi.
    Yaradana sığınıp misinayı elle tutarak kaldırdık ve levreğinde bizi fazla üzmemesi sayesinde gecenin 54 cm gelen yaklaşık 3 kg civarı ilk levreğini almış olduk. saat 22:45 ilk levrek 3 kg civarı 53 cm. Rapala max-rap green flake ile alındı.
    Gidelim diyen Ali'ye bi baktım o ara, be adam ne zaman çıkardın sahteyide ne zaman düğümü yeniledin ne zaman tekrar atçeke başladın hay mübarek...
    neyse bu hevesle daha önce dip ve bırakma takımları harici atçekle henüz levrek tutamamış olan ben ve Hüseyini kim tutar.
    Yani görüntü olmasın sadece sesleri dinletin birine kamışların fırlatma sesinden adamın birini kırbaçlıyorlar sanacak duyan :D, o derece konsantre olmuşuz olaya.
    Ata çeke ata çeke yağmurun artık çekilmez dokunuşlarına tahammül edemediğimiz yerde arabaya kaçıştık.
    tabi ben o ara hemen semaverin altını bi harmanlayıp ateşi yeniledim gecenin ikinci çayını yapmaya başladık.
    arada arabanın içinde laflıyoruz sigaralar tüttürülüyor arada ben tüm yağmura ve rüzgara kafa tutan ''bide ben tutaydım iyiydi'' hevesiyle atıp çekiyorum :)
    derken benim kalama agırdan frekansı tutmamış bir radyo kanalı moduna girdi.
    Cızırdamalar cozurdamalar levrek olmaya levrek değilde bu ne yahu dememle sahtemin ucunda beni çok seven 70 cm uzunlugunda bi palaska (kayış balığı) arkadaşla müşerref oldum. Hedef avımız levrek ve diğer kofana, turna gibi sevimli arkadaslar oldugu için bu kayışı salmak niyetindeyim lakin bilenler bilir mübarek sahteyle içiçe geçmiş resmen, kafa göz kalmamış o yüzden dursun bari şu kenarda diye kendisine kale arkasından bi yer temin edildi :) (levrek hala locada kurulmuşki mübarek sanki Aziz Yıldırım haa :D) saat 01:20 sahtem rapala x rap suspending XR10 Renk:Hot Head
    arkasından tekrar yağmur sağanagıyla mücadelemiz başladı ve çil yavrusu gibi kuytulara kaçıştık.
    Bi ara bende göğüs tulumu var bana su gelmez diye bi artistlik yapayım dedimdi dalga nasıl bi çarptıysa ardıma taa sırtımdan aşil tendonuma kadar su içinde kaldım.
    Allahtan büyük uğraşlarla ve Aliyle Hüseyinin nefesleriyle harlanan ateşin üzerindeki çayda demlenmişte o yetişti imdadıma. İçelim yani değilmi bu sogukta sırılsıklam olmusuz zaten.
    çaylar, tekrar durum kritikleri.
    O ara aksamdan hemen önce görüştüğüm canım abim Hür Mol'u bi arayım bakiim Mordoğan Levrek Tutma Yarışmasında skor yapmısmı diye telefonunu çevirdim ulaşamadım herhalde yağmurdan bıraktılar geceyarısına dogru.
    Hani kendi çapımızda bizde Fethiyeden online yarışacaktık hehe :D
    rüzgar dinmiyordu maalesef ve yagmurda hemen hemen sabaha dek yağdı arkadaslar, ben gece avını daha önce biçok kez yapmama ragmen iş atçek olunca durum biraz farklıymış.
    İlk Hüseyin ''abi soğuk yaa'' diye dert yanmaya başladı, ona ''yok bee atçeke başla hadi durma ısınıyon'' falan dedimsede gercekten hava ciddi soğumuştu.
    yaklaşık saat 04:00 a kadar arada ata çeke arada arabada pinekleye pinekleye sabahı karşıladık.
    Biz arabada dumanaltında havayı ve rüzgarı anarken Alide camgöz çeker gibi bi aksiyonlar vermeye başladı, hemen çıktık gidelim yardıma ihtiyacı varsa diye ama meğerse arkadaş ilk balık 53cm levrek olunca yine havaya girmişte ufacık kayış balıgına tepki veriyomuş.
    gecenin 3. avı 40-45cm bi palaska (kayış) sahte: strike pro model falan yok tamamen modifiye, otoboyasıyla bilmem kaçıncı renge boyanmış garibim :D
    Efendime söyleyeyim saat sabah 6 ya kadar hüseyinle ikimiz arabaya tünemiş bi halde ara ara yağmurdan dert yanıp ara arada ''rüzgar olmasaydı kesin tuttuyduk birer ikişer'' :D diye hayıflanıp zaman geçirdik.
    Hüseyin çıkmak istemesede ben bu sabah suyuna çok hevesliydim gün agarmaya başlayınca aldım silahlarımı taktım ucuna bi sahte river2sea triho minnow ve başladım denizi azmağı taramaya.
    o kadar kaptırmısımki kendimi Hüseyini falan unutmuşum Ali karşıdan seslenmese bizim Hüseyin sabah suyu falan göremeyecekti.
    onu uyandırdım neyse ''amanın çok soğuk Fatih abi dondum'' falan diye diye oda başladı atçek yapmaya.Orasımı burasımı derken azmagın karsı tarafına Alinin levreği aldıgı yere gecmeye karar verdik.
    dalga öyle bir geliyorki yani sırtımızı kayalıklara iyice yaslamasak rüzgarıyla bile bizi alaşağı edecek vicdansız.
    üçümüzde akla mantığa uymayacak bi yerde kayalıklara sıfır çok dik bi alanda bize çok kısıtlı atış imkanı sunan bu boşlukta atıp çekerken günün 2. levreği Hüseyinin oltasına geldi. sahte max rap flake green..
    37 cm gelen bu arkadası hemen yukarıya çıkartıp atışlara kaldıgı yerden devam ettik.
    şimdi çoğu yerde çoğul yazıyorum sebebinide anlatmak isterim; arkadaşlar atçek yaptıgımız yerde denizden yüksek bi konumdayız ve kayalıkların üzerinde dengesiz yerlerde atçek yapıyoruz. dibimiz devasa kayalarla dolu ve birimizin kamısı yan cevirmesi demek diğer iki kişiyide direk etkiliyor ve seve seve birimiz tutunca diğerleride hemen makinalarını sarıp tutana alan açmak zorunda kalıyor.
    Hüseyini tebrik edip ''Hadi şeytanın bacagını kırdın len gavur'' falan derken Ali bir vuruş aldı ama tasmalayamadıgından kaçırdı ben bi vuruş aldım kaçırdım ve Bizim Hüseyin daha o gün eline ulaşan CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 195cm kamışı, RYOBI ECUSIMA 3000Vi makinesi, 0,25 MM TRABUCCO T-FORCE SUPER SOFT misinası ve ucunda takılı rapala max-rap flake green sahtesi ile adamakıllı bi atçek takımıyla yaptıgı ilk avında yaklaşık 1.5 kglık ikinci levreğinide kamışı büke büke :D çekti. saat 08:20
    bense hala atçekle levrek tutamamanın garip hüznü ile bi cigara yakıp uzaklara taa uzaklara daldım gittim :)
    aradan 5 dk geçmemiştiki bizimkiler evladına yanan ana endamıyla dizlerine vurmaya şaşkınlıklarından bağıra çağıra abooo falan demeye durdular.
    hayrola demeye kalmadı koca bi kofananın sabah ziyafetine şahit oldum caanım levrek herhalde havada 2 -3 parça oldu sanırım. :)
    ardından güzel bikaç turnanın dibimizden resmi geçit yapmasıyla heyecan katlandı ve çıta yükseltip nasip diye atıp çekmeye çalıştıksada artık gücümüz tükenmiş, uykusuzluktan ve 2 saat önce biten nikotinsizlikten dolayı hafifte sersemlikle ''yeter artık bitirelim'' demeye başlamıştık.
    Arkadaşlar sizlere Fethiyede yaptıgımız bi avın hikayesini anlatmaya çalıştım.
    Sürçi lisan ettimse affola.
    Oldukça sizlerlede paylaşmaya çalışacagım avlarımızı..
    sağlıcakla..

[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
    Gecenin ilk ve en büyük avı :)

Son düzenleme: 19 Aralık 2010
  2. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    [​IMG]elimede yakışıyor canııım.:D

[​IMG][/URL][/IMG] Hüseyin kardesim ve balıkları:)

[​IMG][/URL][/IMG]

Son düzenleme: 19 Aralık 2010
  3. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Fatih arkadaşım tebrikler ve paylaşımın için teşekkürler..
    Zorluklarla dolu bir av gecesi yaşamışsınız ama çayın ve arkadaşlık paylaşımının tadına da varmışsınız. İlk avında kayışbalığının dışında levrek veya lüferin sahteni ziyaret etmesini dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

4. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Fatih detaylı anlatım diye buna derim..:) Çok güzel bir av olmuş ekibi tebrik ederim..

5. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    maşallah fatih iyi av ve muhabbet yapmışsınız.
    paylaşım için teşekkürler yenilerine rastgele!!!

6. rapido1

rapido1 HAKAN

tebrik ederim çok verimli bir av olmuş ve anlatımınız gerçekten harika. sanki bizde sizinle berabermişiz gibi hissettik her anını. sormamda sakınca yoksa fethiyenin neresinde avladınız bu güzel levrekleri?

7. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Arkadaşlar tebrikler... Murat kalk gidiyoruz, ben daha fazla duramam evde:)

8. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Rica ederim.. Evet gercekten aşırı zorladık yani bi yerde tamam şeker değiliz ki eriyelim de sırılsıklam olduk diyebilirim haa değdimi fazlasıyla.
    Güzel temennileriniz için teşekkürler..

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Vuuh.!! Soluksuz okudum, müthiş bir av güncesi olmuş.

Ekibi tebrik eder, gönlünüzce nice avların sizlerle olmasını dilerim. :)

10. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Öncelikle harika anlatımınızla bizlere o anları yaşattığınız için teşekkürler
    böyle bir havada yinede harika balıklar yakalamışsınız
    hepinizi kutlarım
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim rastgele

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Seni ve ekibindeki arkadaşlarını kutlarım Fatih kardeşim:) heyacanlı bir gece olmuş sizler için:) anlatım sayesinde orda kıyıda köşede bende atçek yapıyormuş gibi sizleri izledim:D
    bu arada ben halen bir mevzuyu tam anlıyamadım:confused:
    rapalanın yarısı koptumu:confused: ilk defa böyle birşey duyuyorum,en son kopması gereken şey hayrett:eek:

12. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Muhteşem bir rapor, bir solukta okudum, okurken de bizzat oradaymış gibi her şeyi an be an yaşadım. İnşallah gönlündeki avları gerçekleştirirsin abicim, rastgele.

13. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler güzel av ..

14. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    sürükleyici bir anlatım.sağol..bende çay ve nikotin varsa 24 saat av yaparım.yoksa 1 saat sonra arıza çıkartırım.

15. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Murat kardeşim..
    inşallah yakın çok yakın bir zamanda çok daha güzel avlar ve raporları gelecek benden..
    daha iyilerini, daha irilerini siz tutun emi..

Teşekkürler İzzet abi iyi dileklerin için..
    sizlerede daha güzelleri olması dileklerimle

Tesekkür ederim kardeşim.
    Fethiyenin gezmediğimiz yeri kalmadıki 1.5 aydır hangi birini söylüyeyim :D

16. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tesekkürler..
    Azda olsa bir parça o anları hissettirebildiysem ne mutlu..

Tesekkürler Nuri abi..
    Daha müthişleri gelecek inşallah..

Teşekkür ediyorum ilginize ve iyi dileklerinize..
    Eşref abi hala buz gibiyim inanır mısın..
    nasıl yedikse artık o yagmurda soğuğu..

17. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağol Kadir Kaptan..
    adrenalin dolu bir geceydi. kayalıklara geceyarısı çarpan dalgalar 3 mt yukarıya fırlatıyordu denizin sularını siper alacak yer yok arkan kayalık önün deniz..
    anla artık şartları sen.
    Sahtemiz tam orta yerinden gitmiş bizde anlam veremdik yalnız müthiş bi vuruş oldu 3 mt yanından ben bile kamısın bükülmesine şaştım kaldım.
    hala analayabilmiş değiliz..
    benim daha öncede olmustu ama kuyruk kısmından kopmus kalitesiz bi sahteydi

18. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Balıkları Besliyoruz daha
    Öyle güzel anlatmışsın ki abi. Arada çayları ben doldurdum sanki :)

Tebrik ederim çok güzel bir av olmuş avlarınız daim olsun...

19. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tesekkür ederim daha iyileri sizleri bulur inşallah..

teşekkrüler sağolun

Teşekkür ederim.
    olmazsa olmaz ikili değilmi.. :)

20. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Cihan,
    aman dikkat et plastik şişeden dolduruyon elin yanmasın :)
    sanada hep rastgele kardesim..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.