s.a abilerim kardeşlerim izmir eski foça ile yeni foça arasında kayalık bi bölegede hafta sonları cumartesiyi pazara bağlayan gece balık tutmaktayız. 4 numara uzun para çapraz iğneleri takımın en ucuna birer santim boşlukla bağlıyoruz.İğnenin arkasına da 10 gram gezer kurşun.İğneleri ortadan kesilmiş sardalyenin kıç kısmına bağlayıp bi nevi kıbrıs yapıyoruz.Allaha şükür bu teknikle çok balık tuttuk.Ama sardalyanın olumsuz yönü gece müren sarıyor.Çok mürene yazık oldu yada bizim takım yalan oldu.Avlandığımız yerden mıngri,çipura,sargoz,melanur hatta kaya levreği bile çıkıyor.Mürenden sıkılmış biri olarak bu bölgede nasıl bi takım kullanmalıyım.Birde en son tuttuğum balıkla ilk defa karşılaştığımdan geri saldım ne olduğunu bilen varsa cvp yazabilirmi acaba
Balık gelicik balığı. Gece kayalık yerlerde çok çıkar kaygan yapısı ve kötü görüntüsüne rağmen lezzetli bir eti vardır
Kesinlikle gelinciğe çok benziyor. Fakat çok sayıda gelincik yakaladım. İrilerine de denk geldim ama bu kadar kalın bir gövdesi olanını ilk defa görüyorum. Gövdesini gelinciğinkine pek benzetemedim
Gelincik olsa gerek.. Gece avlarında bize hep 1 karış boyunda denk geldi ben hepsini geri saldım ama eti çok lezzetli diyorlar.. bu epey büyük.. klasik 2li dip olatası, boru kurdu ve teke ile yakaladık. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=80
arkadaşlar bu balık gelincik çok lezetli bir eti vardır.mezgit gibi dir eti yanlız yine mezgit gibi igneyi yutar igneyi çıkartmak için uğraşırsınız dışı kaygan olduğu için..afiyet olsun
Mürenden kurtulmanın çok fazla bir şansı yok. Bir tek şey olasıdır. Her taşta bir müren olur, sadece bir. Müren kendi taşına gelen öteki müreni kovalar zira. Müren taşın neresine yuvalandıysa, siz öbür tarafına atmalısınız takımı. Tabi müren taşın neresindedir, bunu bilmek için ne gerekir gibi sualleri yok sayıyoruz. Kısaca, pratik bir yolu yok. Fakat şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Taşın akıntının geldiği yönde 10 - 15m ilersini güzelce yemleyin. FC misina ile bağladığınız yem torbalarını dibe indirin, dursun. Biraz yemi gazete kağıdına içine ağır bir taş koyup sarın, iple dibe indirip ani çekin, silkeleyin, patlasın, dağılsın dibe yem. Böylece taştaki balıkları o yemlediğiniz yere çekebilirsiniz. Belki tutar, genelde tutar en azından. Bir diğer yolda, müreni önceden beslemektir. Karnı tok müren bir süre yemlerinize musallat olmaz. Gene akla zarar bir iştir, o başka mesele.
Resimdeki balık daha çok gelinciğe benzese de, olmaması da mümkün. Gelinciğin ayrıtedici yeri, ensesindeki bir kaç tel yüzgecin olmamasıdır. Bu resimde pek belirgin değil. Belki vardır, görünmüyordur. Ama bu haliyle gelincik olması muhtemel. Eğer o yüzgeç olsaydı, bu başka bir tür olurdu. Gerçi her iki türde Türkiye'de gelincik olarak biliniyor. Ama bugüne kadar ortalıkta görülüp duran tür, "shore rockling" denen tür. Bir diğer gelincik türü ise "Five bearded rockling". Bu ikincisi diğerinden daha iri olur genellikle. Ve kıyıya yakın yaşamadığı için nispeten nadir denk gelir.