değerli arkadaşlar gece avı çok zahmetli oluyor haliyle.. ve çokta bereketli oluyor bereketli derken gündüz 7-8 parça aldığın balığı gece aynı ağırlıkta bir levrek aldığın zaman hem zevkten 4 köşe olursun hemde uykun kaçıverir.. ve sabahın olduğunu anlamassın bile. BENİM USTALARA SORMAK İSTEDİĞİM KONU ŞU; EN AZ 4-5 DEFA OLTAMI DAHA TASMALAMADAN OLTAMI KOPARAN BİR CANAVARA RASTGELDİM. MUHTEMELEN LEVREKTİ AMA 35LİK MİSİNAYI HİÇ GERDİRMEDEN KESİP ATTI. VE YEM DAHA DİBE İNMEDEN ALIP GİDİYOR YEMİ. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM MİSİNA kurşun iğne ve yem hakkında... HAYDİ RASGELE..
Sami bunu yapanın ne olduğunu eminim hiç kimse bilemez ama şöyle düşünmek lazım, iri balık yapan bir bölge mi? Neler geliyo oltaya bunları bilerek güzel bir kalın takım hazırlamak lazım bence.İnşallah o canavarı yakalarsın rastgele.
Gece balığığı nedense hiç tutamıyorum.Gece 12 den 2 ye kadar deniyoruz ama olmuyor.Başka müsait oldugum zaman yok mecbur bu saatlerde takılıyorum.
kardeş 12-2 arası balığın kestiği saatler tabiki buralar için esas balık 3.5 -4 ten sonra vuruyor birse akşam gün battıktan 12 ye kadar inşaallah rasgelir..
avlandığım bölgede 3 kg lık levrek alanlar oluyor anlattığım hadise limanın hemen giriş tarafında ve bazen büyük kefaller bile(en az yarım kg) havaya zıplıyor ve benim misinayı koparan canavar muhtemelen onların peşinde oluyor zargana mevsimiki işte bu aylarda kıyıya kadar lambukalarda geliyor fakat onlar zarganalaın gezdiği ikindi vakti bir kaç kere gördüm amam onlar limana girmiyor genelde açık denizde gördüm
kardeş hiç o dediğin balıktan görmedim ama canavarsa doğrudur çünkü misina hiç zorlanmadan alıp götürdü zaten o balık herneyse yakalanacağınıda zannetmiyorum çünkü 50 lik misina bile vız gelecek.. ben 1 kg lık ve altında balık tuttuğum için trofe avım hiç olmadı ve hiç olmayacak anladığım kadarıyla.. çünkü gelen trofe değil canavar!!! rasgele..
slm iğne bağladığın misinayı nekadar kalınlaştırırsan okadar kopar bu canavar için mümkün olduğunca ince balığı çekebileceğin kiloda bir misina kullan yada örgülü misina diye tarif ettiğimiz çelik gibi saglam pamuk gibi yumuşak köstek kullana bilirsin dişli balıklara özel telgibi misinalar var onları denemeni öneririm teşekkürler