gece avında ışık önemlimi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında caner35 tarafından paylaşıldı.

1. caner35

caner35 caner

En İyi Avı:
    sinağrit 8 kg
    arkadaşlar sizlerden duyduğum kadarıyla su sonuca vardım gece levrek avı daha verimli oluyor ama bi sorum olcak avlanacagımız yerin azda olsa ışıklı bı bölge veya aydınlık olması sart galıba zifiri karanlıkta olmuyor sanırım gece avı neyse ben balığa kaçıyorum yine dayanamadım en büyük tutkum haftanın 7 günü balığa gitsem bıkmam okadar seviyorum hadi bana rastgele

2. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    ışık olması şart değil ama olsa daha iyi olur. eski foçada iskelenin ucunda denize doğru bir spot vardı. o spotun altında levrekleri seyrederdim iriliufaklı. ama bazı zamanlarda 10larcası bir arada olurdu. farkettim ki ışığa küçük balıklar toplanıyor,levrekler de peşinden geliyor. ama gürültü varsa ürküyorlar ve kesinlikle vurmuyorlar.

3. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Gece avında ışık belki de en önemli konulardan biridir aslında..

Eğer istavrit-kolyos avlayacaksak lüks yakarız mesela, onların peşinden lüfer de gelebilir.
    Karagöze niyetlendiysek denize hiç ışık tutmayız hatta rahmetli babam sigarasını bile avucunun içinde içerdi.
    Eşkine ve ispari durgun havada ışığı sevmez ama hafif çalkantı varsa sabit ışık verimi artıracaktır.
    Hiç levrek avlayamadığım için onun hakkında yorum yapmayacağım ama onun uyanık bir balık olduğunu biliyorum o yüzden karanlıktaki avlar daha verimli olur diye tahmin ediyorum.
    Bir de ışığa gelen balıklar bile hareketli ışıklardan ürküyor o yüzden lüks yakmış olsak ya da limanın ışıkları altında olsak dahi el-kafa fenerlerimi suya tutmamaya özen gösteririm ben....

4. sky

sky

levrek avına gideceksen ışıktan uzak dur.Hele şu kafalara takılan bişi varya herkesin kafasında bitane olan:D ondan takıp sağa sola dönüp suya ışık vurdurduğun anda biter levrek işi:)

5. themad2

themad2 Serdar

valla abi levrek falan bilmiyorum da hava karardıgı zaman bı ısıgın altında iyi mezgit tutulacagını söylemişlerdi.