gece balığında avlarda çipura

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında kodadigenc tarafından paylaşıldı.

1. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    yine yazın sonlarıydı arkadaşlarla anlaşmıştık.iş çıkışı hafta sonunuda fırsat bilip sabahlayacaktık.1 gün öncesinden tüm eksiklikleri giderip oltaları sağlamlaştırdıktan sonra balık hanedan alıp temizleyip tuzladıktan sonra gazeteye sardığımız ardında buzdolabında deepfreze attığımız karidesleride alıp avlanmak üzere avlağa doğru yola çıktık.esasında avlağımız bir iç limandı gayet sakin ve sessiz balıklara yuva olunabilecek bir yerdi.5 arkadaştık zaten gece balığı tek başına hiç tad vermemiştir gittiğim avlarımda.deepfrezeden çıkardığımız kabuklarından ayrılmış tuzlanmış ( tuzu karidesi sıkılaşması için dökeriz yapanlar bilir sertleştiğinden jiletle 3 parçaya ayırdığımızda dağılmadan iğneye saplanır)karidesleri buzlarından ayrılmasını bekledikten sonra oltaları gider gitmez serdik ufak tefek çipura yapmaya başlamıştı yanımdaki arkadaşım yarım kiloluk bir çipura çekmişti.sanki rekabet oluyordu ama maksadımız iyi balık tutup gündüzünde ziyafet vermekti.nitekim bizim kedilerden hiç haberimiz yoktu hiç de tahmin edemezdik kayaların arasında yuva yapacaklarını çünkü karaya gayet uzaktı.ben balıklar zıplayıp denize düşmesin diye kovamın üzerini bir tişörtle sıkıca bağlamıştım yakaladığımı kovaya atıyor üzerini hemen kapatıyordum.2kg a yakın balık olmuştu hemen hemen gece 02:00 gibi bizim arkadaşlar dökülmeye başladı kimisi kayanın üstünde sızmış kimisee oturduğu yerde elinde misina.derken bir miyavlama sesi geldi.sağa sola bakarken kedinin yarım kğlık çipura tutan arkadaşımın tuttuğu balık poşetini ağzında zorla sürükleyerek götürdüğünü gördüm.poşet doluydu ve balıkları götürmede zorlanıyordı.ben hemen herkesi uyandırmak maksatlı bağarabildiğimce bağırdım balıklar gidiyor kedi bizde 35-40 metre uzakta koşmya çalışıyor.ama şanslıydık kedi balık poşetini parçalamış bizim olayı farkettiğimi görünce hepsini götürmek istemiş ama bişeyi hesaba katmamış deldiği yerden tüm balıkları döke döke gitmiş belki bir tane kaldıysa ona..balıkları tek tek topladık iç limanın yürüme yolu uzundu allahtan kayalara girmedi.sabah oldu geceden avladığım levrekte vardı.biz akdenizde gagalı sardalya deriz.çapariyle yaklaşık 300 gramlık 9 tanede gagalı aldım arkadaşlarda aldı.saat 14:00 gibi döndük eve gözler kan çanağı ortaklaşa balıkları temizledik dolaba koyduk.gittik yattık..ertesi gün ziyafet çektik kendi aramızda mangal balık ..çok güzel bir gündü.sözüm kedilere ya..bir başka avdan döndüğümde olta çantam havalansın diye bahçe korkuluğuna bırakmıştım.bir iğnenin ucunda karides kalmış.40 lık misina sen kedi al ağzına karidesli iğneyi.takılmış dudağına nasıl bağırıyor.yaklaşsam saldırıyor bende misinayı uzaktan kestim bıçakla kedi çekti gitti..napabilirdimki..herkese mutlu avlar..

Son düzenleme: 20 Ekim 2009
  2. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Neşeli bir gece olmuş tebrikler Mustafa abi daha nicelerine

3. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Kediye üzüldüm ya :(
    Birde uzmanlar balığı temizlemeden dondurmanın daha sağlıklı olduğunu söylüyor,aklınızda bulunsun ;)