arkadaslar gece balık avlamak ıstıyorum ne avlayabılırım naslı bi avlak secmelıyım önerileriniz var mı daha önce hiç karanlık ta balık avlamadım
Bulunduğunuz yada avlanmayı düşündüğünüz mera, avlak yapısı ve o faunanın içinde barındırdığı balıklar sizin kullanacağınız yöntemler yemler, tercih ettiğiniz sahteler avınızın sonucuna tesir edecektir. Kimi balıklar gece yemlenir bazıları gece açığa çekilir, kimisi kıyılar, kimisi gece neredeyse hiç av vermez. Mezgit, Eşkina,Ispari,Karagöz ailesi, Yemli istavrit, Kefal,Çinekop ailesi,Müren, İskorpit,Levrek gibi balıklar uygun dönemlerde gece avlanılabilirler. Uygun düzenek ve bazen gerekli hava şartlarınında sizinle olması gerekir. Bu unsurların tümü sizin av sonucunuza etki edecektir. Şans kısmet de bir faktördür tabiki ama tüm bu teknik detayların ve tecrübe ile ustalığın yanında önemsenmeyecek kadar küçük bir faktördür. Avlağı tanımak ve ne avlayacağını bilererek ona göre hareket etmek işinizi kolaylaştırır.İyi bir gözlemci olmanız ve sabırda gerekebilir tüm bunların yanında.
Bir cok cinsin avciligini yapabilirsin. Bunlarin basinda levrek, cipura, mirmir, kefal, sarpa v.b. gelir. Surekli gittiginiz bir avlak var ise ve gunduz yukaridaki baliklarin avciligini yapabiliyorsaniz o bolgede gece avciligida yapabilirsiniz demektir. Yeterki uygun zaman, mevsim ve saati yakalayin. Dip yapisi taslik, yosunluk gibi bolgelerde sansinizin dahada artacagi gibi bir cok yirtici turunde hava karardiktan sonra kiyilara yanastigini ve yukarida avciligini yapabileceginiz turlere saldirabilecegini, hatta ve hatta siz yukaridaki baliklari beklerken, oltaniza muren, migri gibi yirtici baliklarinda yakalanabilecegini unutmayin. Bu baliklar ogutucu gibidir, les, mes, balik yemi, olu yada butun yem ne bulurlarsa tuketirler. Gece levrek birakmasi yaparkende tetikte olmanizda fayda var, oltaniza yakalanmis bir levregi cok suda bekletirseniz, gece muren o levregi av olarak secebilir ve paramparca edebilir.
Caner bence çok doğru bir karar vermişsin.Bende hem kıyıdan hemde tekne ile çok sık ava gitmekteyim.Şunu söyleyebilirim kıyıdan gittiğim avların tamamı gece idi.Akşam üstü gidip ya ertesi sabaha kadar beklemek yada avın durumuna göre gece geri dönerek yaptım.Ve bir çok güzel av gerçekleştirdim.Tavsiyem kumluk olan bir yer seçmen hem oltan takılmaz hemde mırmır ve levrek yakalama şansın yükselir.Güzelbahçe tarafında böyle bir çok yer var. Bu arada boru kurdu ve mamunu ama özellile gece boru kurdunu menüden eksik etme. Rastgele.
Caner istersen önce kendini bi tanıt,profil ayarlarını düzenle,bulunduğun şehri falan yazarsan sana yakın olan arkadaşlar seve seve yardımcı olur,belki gece balığa çıkan arkadaşlardan sana yol yordam gösterenler olur. bunun dışında arkadaşlar zaten gece avı yapabileceğin balık türlerini belirtmiş. bence gece balık avı gündüzdan daha bereketli oluyor.hele sabahın ilk ışıklarını yakalamak çok daha güzel av veriyor. rastgele...