Gece bereketi,gümüş tepsi sargozlar

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Dostlarım
    Bugün arkadaşlarımla Okan Motelde otururken konu açıldı,içimi döküverdim.
    Kimi zaman,belkide çoğu zaman,bir anlatımda bulunurken,yada bir dost toplantısında,konu illaki balık üzerine olduğunda,işte şöyle,böyle diyen kendimi över üslubumdan yakındım.
    Sonrasında ise bunun sebeplerini açıkladım.
    Dedimki gençlere,siz benim halet-i ruhiyemi anlayamazsınız.Zira ihtiyarlığın,genç kalan gönüle rağmen,ne olduğunu yaşamadığınız için bilemezsiniz.
    Hakikatende,özellikle 55 yaşlarından sonra insan dramatik bir biçimde kendini çoğu zaman ihtiyar hissedebiliyor.Gençlerin bir hamlede aşıverdikleri taşı,toprağı,ya kıç üstünde sürtünerek,yada emekleyip falan aşabiliyor.
    Eğilmekte zorluk çekiyor,kalkarkende dizleri ağrıyor.Devamlı yarıştığı uzak atışlarda,birkaç denemeden sonra fıtığı,kolu,omzu falan kötü sinyaller veriyor.
    Bu fiziki ızdıraplar kimi zaman onu zor bir avı göze alabilmesini engelleyebiliyor.
    Arada çıkan tansiyon,sıkışan kalp,ikidebirde gelen işeme isteği,şisen prostatımı haberliyor,yoksa yavaştan tek ayak çukuramı basıyor bilemiyorum.
    Ama o yürek hep genc kalıyor.Küçükkemiklinin sarp kıyılarına gitmek,levreğe ermek,yaylalara çıkıp alabalıklarına kavuşmak isteği hiç bitmiyorki.
    Dolayısıyla anlatımlarında motiveye ihtiyacı olabiliyor.Enerji transferi istiyor,anlatıyor,yazıyor,zorlada olsa avlanıyor,resimliyor,yolluyor,övgüler alıyor,böylece güc kazanıyor ve bu ilave gücü tekrar avlarında harcıyor.
    O zaman kendini övüversin ne mahsuru varki,zaten kaç sene daha övecek yılı kaldıki diyerekte bahanesini ortaya koyuveriyor.
    Neyse,gelelim son avıma;
    Devamlı esen rüzgarlar,azgın deniz tekne avlarımızı hep engellemekte.Bir süredir,İstanbul Boğaz avcılığımda kullandığım muhtelif surf kamışlarımı,makaralarımı,tozlandıkları standttan alarak,kıyı avcılığına yönelmiş ve hayli başarılı sargoz avları,arada cupra,mırmır falan avlamaktayım.
    Gittikce açılan omzum,kolum nihayet eski günlerime yakın bir biçimde iş görmeğede başladılar.
    Makaralarıma yeni teknoloji incecik misina ipleri takviye edindecede,neredeyse hemen her atışımda,üstelik yemli takımımı 100 metre üzerlerine eriştirebilir oldum.
    Hep başımıza bela olan,kösteğin bedene dolaşması sorununu,nihayet kullanmaya kıydığım Yo-zuri Mirage FC misinalar ilede aştım.
    Daha önceleri,güya özel bağlama şekilleri,boncuklu,fırdöndülü takımlarla tam manasıyla aşamadığım bu sorun bence tamamen halledildi.
    Bu misina gayet sert,kullanılan köstekler,bağlamada birazcık itina ile bedenden tamamen ayrı durabiliyor ve bu durumunuda uzun zaman koruyabiliyor.
    Hem iyi bir FC ve hemde sağlam.İyi bir FC'nin nasıl olması testini sanırım bilirsiniz.Bir daha anlatayım;İyi bir FC demek yüksek karbon oranı demektir.Bunu anlamak içinde misinanın ucunu çakmakla yakınız.Hangi misina ucu daha koyu siyahlaşıyorsa o iyi bir görünmez misinadır.
    Uzak atışlarda kullandığım suyu alınmış karides,makaralarımdaki misina ipleri, bu işe en uygun makara ve kamışlarım,dalgalı havaları seven sargozun bulunduğu yerlerde,takımın akıntı ile sürüklenmesini tamamen engelleyebilen telli,boncuklu çapa kurşunlar,nihayet yemi sağlamca takabildiğim,balığı affetmeyen Daichi,Owner,Mustad iğnelerim.İşte bütün bunlar takımlarımın esasını teşkil etmektedir.
    Hava uygun,sargoz iştahlı ve kıyı sularını arar oluncada,randıman sağlanabilmektedir.
    3'lü klasik olta düzeni yetmektedir.Uzun kamışlarım(4,4,20 ve 4,50 metre)tamamen dik,dalgalara değmez bir şekilde yerleştirilip avlanılmalıdır.
    İşte son avımın kareleri,ilişikte sunuyorum.
    Sevgi ve saygımla kalınız.

2. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Dediklerine katılmıyorum vedat abi,
    Yaş kemale erdi neticede, muhakkak, ama en güzeli değilmi o yaşı istediğin gibi yaşamak.
    Ben bile 30 ları geçtim ne zaman geçtim haberim bile yok,
    Benim bir dedem var Mersedes Almanyadan emekli bunu niye diyorum ? Orda en ağır işlerde çalışmış yıllarca, Dökümhanede.
    Yaşı şu an 80, ama eline ver 3 cevizi , avuç içinde kırıyor anında !
    Ki sen yaş 61 ıken bunları dememelisinki, bizim yapamadığımız avları sen yap bizde gözle nasiplenelim.
    Sevgiler, Saygılar

3. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Vedat Abi, içimizi eritmeye devam ediyorsun :eek:
    Kucak dolusu sevgi ve saygılar sunuyorum :eek:

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler vedat abi büyüksün :)

5. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Valla senin hissettiğin sağlık sıkıntılarını pek göz ardı etmiyoruz normaldir abi.Ama demek ki bir az daha dikkatli olucaz ve olağan kontrollarımızı ihmal etmiyeceğiz.Ondan sonra balığa ve trofelere devam.Bizlerde burada kudurup duralım balıksızlıktan.Seni tebrik ediyoruz abi kendine dikkat et.

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

''Fazla tevazu gösterme, gerçek sanarlar'' diye bir deyiş vardır bilirsin Vedat abi.Ne kadar öğünseniz azdır. Sadece yakaladığınız balıklar için değil bu düşüncem. Siz bilgisini paylaşan, öğreten, usta bir insansınız. Sizden o kadar çok şey öğrenen, öğrediklerini azimle uygulayan ve bunu paylaşan nice gençler peşinizden geliyor. Bu gençler bu sanal ortamda sizin öğrenciniz olmakla gurur duyuyorsa, her raporunuzu ''acaba ne kapabilirim'' diye heyecanla okuyor ve sabırsızlıkla yenisini bekliyorsa övünmek sizin en doğal hakkınız değil mi? Bu hakkınızı en ufak bir tevazuya yönelmeden doyasıya kullanın. Etrafınızda bunca sizi seven genç varken yaşlanacaksınız ama emin olun ihtiyarlamayacaksınız.Ellerinizden öpüyorum, sağlıklı bol balıklı uzun bir yaşam diliyorum .

7. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    sevgili vedat amca sanki yaşlanmanın huysuzluğunu itiraf eder gibisin şaka biyana vedat amca senin yaşında olmayı çok isterdim allahın izniyle daha nice avlarını burdan izlemeye devam edicem daha iyilerine rast gelsin vedat amca

8. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

karagöz nüfusunda bu sene artışmı var yoksa devamlı var ama tutan olmadığı için pek göremediğimdenmi benim bu düşüncem?

9. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Vedat abim allah sana uzun ömürler versin
    bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele

10. GOZTEPELI

GOZTEPELI SINAN

Sıvrıce sana gerıye bakmak hıssını uyandırmıyorsa, hayat beklentılerını karsıladı ıse gerısı bos be ıhtıyar balıkcı.Hıcbırımız sag kurtulamayacagız.
    mart ayında oralardayım ve sanada ugramak ısterım.
    Sargozlar 1 ufak ıcırır.
    kal saglıcakla oralarda en azından ulkemızın nerelere gıttıgıne daha uzaktan sahıt olursun.

11. Metalist

Metalist Özkan

Ne güzel insansın Vedat abi...
    Yolum oralara düşerse mutlaka uğrayacağım yanına. Hele bir de şu bankacılığa kabul edilirsem senden alacak nasihatlerim misliyle artacak.

12. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Vedat baba sen biz genç sayılabileceklere göre maşallah daha zinde ve çeviksin , ben bu yaşta en üst katlarda oturan akrabalarıma bile bayramdan bayrama ancak çıkıyorum, avın ise mükemmel, bir iki kelimede ben eklemek istiyorum, bazı ustalarımız av esnasında oltaların 45 derecelik açıyla bırakılmasını tavsiye ediyorlardı , ben ise yaklaşık 80 derecelik diklikte kamışlarımı suya paralel bekletiyorum , çünkü dalgalı sularda kamış ne kadar dik olursa hem dalganın sürüklemesi ve sallamasından o kadar uzak olur hemde sudaki misina denize daha ilerden girdiği için yısun ve benzeri şeylerin misinaya takılıp bizi yanıltması daha azalır diyorum , sizin bu konuda. görüşünüz nedir.

13. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Vedat abi harika anlatımınız ve bize aktardıgınız hayat tecrübeniz için nekadar teşekkür etsek azdır.

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Vedat Amca, siz böyle anlattıkça gidip kendimi denize atasım geliyor. Yaşlı olabilirsiniz ama bizlere taş çıkartıyorsunuz. Bizlere kattığınız motivasyonu hiç küçümsemeyin. :)

15. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vallahi senin kalbin genç biz biliyoruz madem sende bizim tebriklerimizle kendini genç hissediyorsun o zaman sana kocaman bir tebrikler ve paylaşım için teşekkürler vedat amca..:)

16. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

vedat abi gerçekten harika anlatım harika balıklar kendine haksızlık etme seninle tanışmayı av yapmıyı çok istiyorum ama imkanlar elveirse mutlak yanına uğramya çalışacam allah nezaman izin verir bilemem seninden öğrenilecek ve seninle ava çıkılacak daha çok günler var

Son düzenleme: 24 Şubat 2010
  17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Sevgili Ustacım bu vefasız çırağın birşey merak etti karideslerin suyunu nasıl alıyorsun bu uzak atışlara nasıl hazırlıyorsun biraz açabilirmisin

seni arayamasamda gelemesemde yüreğimdeki yerin hep aynı arkadaşlarıma sık sık senden bahsediyorum nekadar değerli bir büyüğüm olduğundan sana nekadar değer verdiğimi anlatıyorum sakın beni unuttu deme sitem etme bana aşmam gereken sorunlarım var onları aşar aşmaz yanına gelip elini öpeceğim beni anlaman dileğimle çırağın

sevgi ve saygılarımla

18. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Büyük usta,
    Vedat abim
    Oturduk geçen,hani senin tabirin ile ''zıpzıp Bülent'le''mevzu Sivriceden açıldı,hani gelmiştik ya,hani lodos bize inat esmişti dalgalar balık tutmamıza izin vermemişti ya,üzülmüştüm ogün balık tutamadığım için.En çokta Ankaradan gelen Bülent'i eli boş gönderdiğim için.Bülentse benim aksime son derece mutlu idi.Mutluluğunu tek bir kelime açıkladı:
    ''Türkeyede balıkçılık denince akla gelen birisi ile 2 poz fotografımız var'' diye.

Hani sitemin varya üslubunla,hani demişsin ya ukala bir tavrıım var diye,aşağıdaki resme bakınca tek gördüğüm 27yaşındaki ben,30kusur olan Bülent ve Ercan abi,45 yaşındaki Hakan abi tüm dikkatimizi vermiş seni dinliyoruz.Heryastan insanla iyi diyologlar kurabilen birisin.Ukalık asla sende olmayan birşey bence....

19. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    O naif raporlardan birini daha okumaktan zevk aldım,Vedat baba..
    Eline sağlık.Raporla beraber,inceden detay verme işini iyi biliyorsun.:)
    Sağlıcakla.....

20. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Ah şimdi Vedat abinin yanında olmak vardı. Sağlığına dikkat et koca reis, ellerinden öperim...