Gece bırakması

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında __ege__ tarafından paylaşıldı.

1. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    teknede 40 metreden spin kamış makine set:) valla:)
    Herkese merhaba,

Bugünde gece bırakması yapayım dedim 0.50 asso ultra misine çelik iğne ve balığı yormak için bir de su şişesi kullandım(takım aynı zargana takımı gibi) yem olarak da 2 oltanın ucuna 17 cm civarı kefal bir oltayada 4 cm civarı kefal koydum,sonra kasnakları yine balığı yorması için iskeledeki su borularına bağladım(bunlar baya yaylanıyor) ve sonuç 17 cm civarı kefalle yemlediğim oltaların ikiside kopmuş diğerinde tık yok(onunla peçete tutmuşum:)) Oltalar başkası tarafından kesilmişe benzemiyor misinada zorlanma var vede oltayı çok iyi gizlemiştim Geçen gün de bir abinin bırakma takımının fırdöndüsü ortakan ikiye kopmuştu.Bunu yapan bir balık ne olabilir,ve bu balığa nasıl bir takım önerirsiniz?

2. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim gece oraya ağ atmışlardır senin iğnelerde ağa takılınca koparmışlar olabilirler 50lilik misinayı öyle kolay koparacak balık olacağını sanmıyorum

3. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    Ağ atacaklarını sanmıyorum bazen burda sabahladığım oldu ama hiç denk gelmedim bu ara birde hemen yan tarafta bir megayat demirlemiş o yüzden ağ zor gibime geliyor.Birde öğleden sonra 5 gibi filan çok büyük balıklar terör estiriyo görüyorum.(Lambukalar,akya olabileceğini düşündüğüm balıklar)boylarıda çok rahat 70-80 cm vardır

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Gece müren gelip parçalamıştır Ege...

Misinada sürekli kayaya sürtmüş gibi incelme var mı?

Hava karardığında kıyıda ne kadar canlı, cansız balık veya leş birikmişse hepsini siler süpürür..

Yakalanmış olsaydın kendini boğarak öldürmüş görecektin... balık kendi kendini idam ediyor..

Akya, sarıkuyruk, levrek bunlardan biri takılsaydı sabaha boğulmuş olarak oltada bulurdun...

Önlem olarak çelik tel kullanabilirsin... ama uzunlarından olsun yoksa yine misinaya ulaşıp parçalayabilir...

5. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    Misina iğnenin oralardan kopmamış ki su şişesinin bir kaç metre üstünden kopmuş beni şaşırtan da bu Misinaya baktım o kopan bölgede misina esnekliğini yitirmiş(bu heralde bir zorlanma belirtisidir)Hani misina çürüük olsa derim kopmuş da çürük de değil daha yeni yaptım takımı,bir şey daha var o arkadaşın koca fırdöndüsü nasıl ortadan ikiye kopmuş???

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    O zaman başka tabi...

Su şişesinde misinayı sürtünmeyle kesebilecek bir yapısal değişiklik olmuş mu? bazılarının bir kenarı bıçak gibi keskin olabiliyor...

İskeledeki su borularının dış yüzeyi paslıysa sürtünme yoluyla kopmuş olabilir...

Burada hangi düğümü kullandın bağlarken?

Aklıma gelmişken... gece bırakmasını yanlış kullanıyorsun onuda belirteyim... nedenini açıklayacağım...

7. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    ege kardeşim bak bi haber var sitede bodrumda balon balıklar gezmeye başlamış. ama misina cok yukardan koptu diyosan büyük balık gelmistir. akya olabilir belki. sağlam ip misinayla dene bırakmayı.

Son düzenleme: 6 Eylül 2011
  8. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    Su şişesi normal kesin yeri yok,plastik boru var onunda yapısı yumuşak,düğümün türünü bilmiyorum ama sağlam bir düğüm burada balıkçıdan öğrendim ,Birde nerde hata yapıyorum(demek istediğiniz fırdöndü kurşun ve iğneden oluşan takım mı kullanmalıyım ?)

9. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    Bırakmayı gece fazla yapmicam artık:( hep oltayı kopuk buluyorum:( gündüzde o dediğim büyük balıklar gelip kefal kovalıyo,onları tutmaya çalışcam insallah

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hedef tek balık olduğu için tek beden tek iğne den oluşan bir düzenek kullanmalısın...

Takımda ne kadar düğüm ve ek materyaller olursa direncide düşecektir..

Taslağı... gezer kurşun + fırdöndü + yarım kulaç beden + iğne

Çelik telli... gezer kurşun + çelik tel + palasız iğne

Avcı balık yemi ilk aldığı an hızla uzaklaşır...

Levreğin en kurnaz hareketlerinden biri takımı hissetmesiyle yemi dışarı kusmasıdır..

Takımı attıktan sonra kıyıda uygun bir yere en az 5-10 metre misina boşta kalmalı...

Bu boş misinanın yemlik balıkça veya dış kuvvetlerce deniz açılmaması içinde kıyıda takıma ulaşan misinayı küçük bir dal parçasına bir iki kez kolayca çekmeyle açılabilecek şekilde dola..

Şişe kısmını saklamadan önce bir boğum bağıyla sağlam bir yere veya bir kayanın etrafından üç tur misinayı döndürdükten sonra şişe tarafındaki misinayı gerilterek saklayabilirsin...

Böyle yaparsak avcı balık takımı hissetmeyecek....

İlk vuruş esnasında oluşacak gerilim başlamadan yok olacak...

Çünkü balık kendi ağırlığı dışında bir de kendi kuvvetini uyguluyor... kalama olmazsa ani fırdöndü, misina ve iğne düğümünden kopmalar olabilir...

Daha üst seviye takıma yeteri kadar tecrübe edinince zıpkıncıların kullandığı şok lastiğinden alıp palamutla destekledikten sonra bir taşa tasma takar gibi yerleştirip 10 metrelik boşa çıkan misinadan sonra kalan az bir gerilimide bu lastikle yok edebilirsin...

Balık ne kadar büyük olursa olsun bu lastik sayesinde sürekli esneme sağlanacağından balık destek alamayacağı için takımdan kurtulma şansı yok denecek kadar azalacaktır...

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kardeşim Bodrum'da balon balıklarının çok arttığına dair haberler vardı geçen gün. Onlar 0,50'lik misineyi 10 kat bile yapsan bıçak gibi kesip atıyor. Umarım senin oltalara musallat olanlar da bunlar değildir.

12. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    Caner abi öncelikle bilgiler için teşekkürler,normalde zaten aynı senin tekniği kullanıyorum.Benim bu geçe bırakma yaptığım takım lambuka takımımdı zaten öylesine yaptım ama kopmuş:)

13. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    Haklısınız teknede denemiştik adam misinayı 10 kat yapıp balığın ağzına sokuyor ve ...:)(sonuç bumm:))

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    +100 katılıyorum.....teşekkürler

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Balon balıkları akşam gün batımında çekilirler ve taa ki sabah gün aydınlanana kadar. Aynı kural, Akyalar içinde geçerlidir. Gece turnalar başlar. Fırdöndüden kopma olayını bende yaşadım fakat gündüz. Balon balıkları gördükleri her şeye atlarlar. Ama bu sene balonların, geçtiğimiz seneler kadar aşırı çoklukta olmadığını sıklıkla öğrendim.

Bakın balon balıklarına karşı küçük bir önlem;

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40336

16. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    Evet balonlar bu sene daha az geçen sene bir sezonda 20 civarı gelirdi bu sene 10 kere fln anca gördüm burda,ama marmarisde çok var