Gece boyu at-çek... Alınan-salınan levrekler, melanurlar...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhabalar. Dün sabah suyunu kaçırmanın verdiği sinirle uyandım. Ve babamın yüzünde pis bir gülümseme:D. 'Bir hafta balığa gidemeyeceksin çünkü dayın gil geliyooor':eek: Adam zevkten dört köşe olmuş ben balığa gidemeyeceğim diye:D. Biraz düşündükten sonra yüzümde hınzır bir gülümseme ve dedim ki 'Öyleyse bugün bi çılgınlık yapacam. reeling Arabayı bana vereceksin sabaha kadar avlanacam!' Olurdu olmazdı derken aldım kontağı çıktım evden saat 3 buçuk gibi. (Babam araba sürmeyi öğretmek için o kadar yalvardıki:D Balığa gitmekten vakit bulamıyordum antrenman yapmaya. Ama yine de balığa rahat gidip gelmek için öğrendimhihi ) Epey erkendi aslında ama deneye deneye balığı bulmayı hedefliyordum. İlk olarak daha önce levrek aldığım bir merayı denedim sarmadı. Bindim arabaya başka meraya.. I ıh burda da uğraştığıma değmeyecek.. Derken ilk defa denediğim ve içgüdülerime güvenerek hiçbir duyum almadan gittiğim 4. meraya gelmiştim. Bir buçuk saat kadar atıp çektim yalnızca bi sahtemi 3 tane 3er kiloluk kefal takip etti:eek: Ama kefal de ne kefal levrekle karşılaşsa bu levreği kovalar:laughing: Daha sonra yine arabaya gitmek üzere toplandım ama biyer gözüme takıldı. Bolca köpük yapıyordu. Bi deneyeyim dedim attım köpüğün içinden yavaş yavaş çekiyordum kii zangggg bastı levrekreeling 40 cm lik güzel bi levrekti ama kurtuldu. Sonra çantaya soktuğum yeni kamışım ve ecusima makinemi suya düşürdüm. Hemen atladım taşın üstüne dibe batmadan aldım. Bu kamışı bulacam diye neler çektim:D. Neyse.. Tekrar attım bidaha bastı bu biraz daha ufaktı ama o da kurtuldu. Sonra bidaha.. Bu sefer aldım. İkinci basanla aynı boy 35 cm civarı. Foto çekeyim derken düşürdüm:laughing: Amma çok balık kaçırdım şu günlerde.. Foto çekeyim derken 3 tane gitti sadece. Bitanesi hemen önümde kaya altı yapıp ağzında sahteyle gitmişti önceki günlerde:( İri bir taneyi de kayaya takıldı sanıp kolu sarmayı bırakınca kaçırmıştım...

Birsüre aynı yere çalıştım ama tık demedi.. Sağa bi attım zıngg:D Bu kerata geldi

Uploaded with ImageShack.us

Daha sonra başka yerleri denedim yok... Sonra aynı yere geldim attım yine basıyor patır patır:). Aklıma hemen Vedat Amca'nın 'Balığı alınca orayı 10-15 dakika dinlendirin' dediği geldi. Dedim madem balık iştahlı... Birkaç tane alayım Konya'dan gelen dayımlara teyzemlere bi taze deniz levreği yedireyim. Köpüğün ardına atıyorum köpüğün içinde aşırı yavaş bir şekilde sarınca biniyor hayvan:thumb: 2 saatlik bir sürede 10 dakikada bir basıyordu. Yalnızca en büyüğünü ve iki ispendeği çekebildim.

40 cm güzel bi levrek:)

Buda ufaklık:)

İspendeklerden birini saldım birini çok uğraşmama rağmen salamadım :( İspendekler 25 cm civarı idi. Birini resimleyip saldım hemen. Ancak diğerinin taaa midesine saplanmış iğne:( Avın verimli geçmesine rağmen tam yarım saat boyunca öldürmeden çıkartmaya uğraştım ama çok kötü yutmuştu. En sonunda hayvan öldü. Bende en azıdan acı çekmiyor diyerek rahatladım biraz. Onu salamamış oldum ama o yarım saatte hayvana çektirdiğim acı vicdanımı epey rahatsız etti...

Bu şekilde 1 tane 40 cm 3 tane 35 cm bir tanede 25 cm birde bonus melanur almış oldum. Melanuru ilk defa alıkoydum çünkü ilk defa elle tutulur bir melanur geldi. Daha sonra balık kesti.. Ne attıysam vurmadı. Olsun dedim alacağımzı fazlasıyla aldık. Deniz anaya borçlandık bile. Önümüzdeki avlarda 35 cm üstü 3 levrek salmam lazımmrsparkle

Belllki bir trofe alırım ümidiyle meraları geze geze avlanmaya devam ettim. Araban varsa kafan rahatmışhihi Sabahlara kadar çılgınlar gibi atıp çekiyorumreeling Hiç bir şey dokunmadı bile. Saat 3.00 gibi yeni geldiğim merayı deneyecektim ki arabada uyuyakalmışım:laughing: Bi uyandım tam sabah suyunun vakti gelmiş saat 4.30:eek:.

Başka meraya geçtim bu sefer. Ama balıklar kokmaya başlamıştı. Bozulmasınlar diye poşete koydum ve suya sarkıttım poşeti. Misine ile bağlayıp ucunuda kayaya bağladım. Ama ne oldubanghead Misine kopmuş ve bizim levrekler uçmuşbanghead Hıyar gibi bağlarsan oraya öyle olacağı buydu iştebanghead

Moralim bozuldu biraz ama devam ettim. İlkinde ikili bastı biri 25 cm ispendek biride en üstteki levrek.

İspendeği saldım gitti. Daha sonra yarım saat içinde üç tane daha aldım ve avı sonlandırdım. 35 cm üstü birkaç levreği salmam gerekiyor:rolleyes:. Yalnız gıcık olduğum bir durum var şu 10 günde onlarca kez levrek atladı silikonlarıma. Yalnızca üç tanesi40 cm. 7-8 tanesi 35 cm. Kalanı daha da küçük. Bilmiyorum bu balıkların boyunu nasıl büyüteceğizidk

Rapala atmak istitorum ama dibini bilmediğim yerde hele de karanlıkta atmaya cesaret edemiyorum... Toplu sistemden de gına geldi artık ama onu kullanmadan avlakta balık olup olmadığını anlayamıyorum. Zokalı çiftli raglouda kullanıyorum ama toplu sistemde usta oldum artık. Bundaki tecrübem toplu sistemin yanında henüz emekleme seviyesinde. Ne yapıp edip rapalaya dönmem lazım ama dibini bildiğim yerlerdede o kadar uğraşmış yedirememiştim bir türlü... Bilmiyorumki ne yapsamidk Bu konuda ustalaradan yardım bekliyorum.

Raporun sonuna da bunu ekleyelim:D. Volkan Abi'ye gelsin:D. 12-13 cmlik melanur:).

Birsüre foruma giremeyebilirim malum misafir var. Kendinize iyi bakın.. Sağlıcakla kalın... :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, çok hareketliymiş, nereden bulduysan o mekanları kimseye söylemeden asıl kışın dene. :) Yaz mevsiminde heryer palaz ispendek dolu. Senin balıklarda ispendek, senin de dediğin gibi. Büyüğü çıkarmı, elbet çıkabilir ama çok çok nadir çıkar büyüğü bu mevsim. Ben de büyüğe rastlama olasılığı düşük olduğundan bu mevsim zorlamıyorum levreği, nadasa bıraktım. :)
    Ayrıca 5,5 cm'lik raglouyla genelde bunlar çekiliyor gördüğüm kadarıyla.
    Kışın aynı yerlerde 8,5 - 10,5 cm'liklerini kullanırsan iri balık alma şansın artar.

Ben melanur raglouyla tutulamaz demedim ki! :D Performanslı olmaz dedim. Melanur çıkan yere, simli tüy çekebilseydin belki de ne melanurlar alacaktın.
    Ayrıca yaz levreği lezzetsizdir, melanur levreği bozabilir bu mevsim. :)

3. carsisamet

carsisamet samet

çok keyif almışsın belli :D

4. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Toplamda 20 civarı levrek vuruşu aldım abi. 3ü iri idi 40 cm. Birine oturdu sadece iğne. Fotoda küçük görünüyor kuyruk sarktığından ama elimle kıyaslanırsa tahmin edilebilir boyu. İriside var abi iriside:). Geçen bi abiyle yan yana avlanıyoruz. Dediki aldınmı hiç aldım 3 tane ama saldım ispendek hep dedim. Sen aldınmı dedim. Aldım dedi. İspendekmi dedim güldü. ben ispendeği çantaya atmam dedi. Görüyonmu kafasını dedi çantadan bi çıkardı levreğin kafayı kedi kafası gibi:eek: 5.5 raglou ile avlanıyordu oda. Ama diptenmi çekiyor ne yapıyor bilmiyorum.

Ayrıca melanurdan değil Gündem Tİ den bahsediyorum:D. Yoksa melanura uğraşsam bende beyaz simli tüy atarım ilk olarak:). Ah kışın burda olduğum zamanda havyara rastlamasa:).. Her yıl öyle oluyor...

5. tekesss

tekesss mehmet uzer

Favori Kamış:
    ryobi fuji
    En İyi Avı:
    levrek/2,250 kg
    hocam tebrik ederim cok zevkli bir av olmus, ragliyu nasil bir takim ile kullaniyorsunuz ?
    bu konuda aktarabileceginiz kritik bilgiler var mi acaba ?
    simdiden tesekkurler.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D Tabi sizlere 40 - 50 cm büyük geliyor. Ben 57 cm'lik elimde tuttuğum levreği tuttuğumda o an orada bulunan kimse ebatına şaşırmadı. Hatta neredeyse ispendek diyeceklerdi. Bu boylar en lezzetli olanlardan falan dendi.

Hani küçük diye üzülme lezzetlidir o gibisine. :D:D:D
    Burada 5 kilo ve üzeri balıklara iri levrek muamelesi yapılıyor.
    Senin balıklar limit altı değil, temiz av ama buralara göre ispendek, hatta çoğu kişi palaz der. 5,5 cm'lik raglou yakalar iri levreği ama iri 8,5 cm'lik raglou kışın bence daha iyi. Senin de tecrübe ettiğin gibi iri balıklar dipte yatıyor. Küçükleri çok daha aktif ve yüzeye yakın. Yüzeye yakın yüzen sert sahte veya jighead takılmadan çekilen raglou genelde palaz ispendek yakalıyor. Zemine yakın yüzen veya yüzdürülebilen sahte iri balık almakta daha şanslı oluyor ama dibe takmadan zemine yakın yüzdürebilmekte ayrı bir ustalık işi. :)
    Tecrübeni arttırmak ve derinliği iyi kestirip ona uygun dalarlı sahte kullanmak gerek bence. :)

7. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    tebrikler onur...silikon raglou levreğin reddedemediği süper bir kandırıcıdır.ancak dezavantajları çoktur..ispendeklerin kurtulma olasılığı çok azdır ancak iri balıkları bu sistemle kıyıya almak epey güçtür..güzel av olmuş.tebrikler...

8. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    Tebrikler onur güzel bir av günü geçirmişsin onun vuruş ve kafa atma zevki bile başka olur ilerleyen zamanda daha irilerini yakalama şansın olur inşallah.

9. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Onur kardeş tebrikler,güzel av olmuş yine,ellerine sağlık.Bence 5.5 luğun avantajı
    3'lü olmasından dolayı dikkat çekici oluyor ama yine de içime sinmediğinden topun arkasından tekli olarak çekmek için 8.5luk ragot raglou aldım ama henüz deneme şansı bulamadım,inşallah verimli olur...Bu arada topun arkasından tek çekerken topla arasında ki mesafe 1-1,5 kulaç kadar bırakılsa yeterli olur mu acaba deneyimi olan arkadaşlar cevap verebilirse memnun olurum...

10. DENNNNNNİZ

DENNNNNNİZ Deniz

İyi av olmuş ellerine sağlık:)

11. iasoslubalıkçı

iasoslubalıkçı mehmet yiğit

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40 10-40
    Favori Makine:
    daiwa
    En İyi Avı:
    çipura 3.850, sırtıkara 6.500, kefal 6,300 v.b.
    tebrik ederim onur. daha irilerine denk gelmen dileğiyle.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerine sağlık güzel rapor

Dahasına ve bereketlilerine rasgele.

13. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Aslında keyifliydi ama kebabı 5 lavaşın arasına sarıp da yemek gibi bişey bu toplu sistem. Balık alıyorsunuz ancak tadı pek olmuyor. Taktik değiştirmek lazım:rolleyes:

3lü 5.5 cm raglouyu 1.5 kulaç bedene eşit aralıklarla bağlayıp zargana topunun arkasına takıyorum. Sonra atıp çekiyorum.

8.5 raglou ve 6 gram zokayla deneyeceğim bir dahaki avda abi.

Teşekkürler. Kıyıya almak derken balık bindikten sonra sudan çıkartmayı mı kastediyorsunuz yoksa balığın atlama ihtimalinimi?

14. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim 3 kglık biriyle kapışmak istiyorum:D.

1.5 kulaç yeterli Ali Abi teşekkür ederim ayrıca.

Teşekkür ederim daha iyisi sizlerin olsun.

Teşekkür ederim hepimize denk gelir inşallah.

Teşekkürler üstadım. Siz Akdeniz'de olsanız Allah bilir neler çıkartırdınız şu sulardan:rolleyes:

15. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    maşallah çok güzel bir av yapmışsın kardeşim *** daha iyileri denk gelir :)

16. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    balığın raglouya basma ihtimali çok yüksek..ama büyük balıksa eğer hem kıyıya getirmek,hemde sudan çıkarmak için şansınızın olması gerekir..levrek yakalandığı anda sürekli kafa atar ve raglou da tek iğneli olduğundan iğnenin çıkma ihtimali oldukça yüksektir onur.

17. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Tebrikler Onur,bu avlar seni büyük balığa epey alıştırmıştır,iki şeye çok dikkat et bir kalama ayarı iki her zaman elinin altında bir kepçe,ne zaman geleceği belli olmaz,bu mevsimde iri bir levrek çok dirençli olur.

18. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    İnşallah hepimize:).. Sağolasın...

Teşekkür ederim cevapladığınız için. Epey kurtulan oldu zaten. Olsun heyecanı bile yetti:).

Kalama ayarlı da kepçe taşımaya üşeniyorum gezdiğim için:p Sağolun...

19. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Onurcum tebrikler:) görmeyeli epey av yapmışsın sen ne zaman geldin merak bende haftaya bir takım denemeler yapacağım (kıyıdan jig)bir avlak belirledim numaram duruyorsa ararsın..rastgele

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Aldık abi işte bişeyler teşekkür ederim:). Daha 10 gün falan oldu şu sıra misafir var gitsinler devam edeceğim avlara:D. Kıyıdan jig için benimde kafamda belirlediğim birkaç avlak var ama henüz denemedim. Ararım abi görüşürüz:).