Gece galata köprüsü

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında fisherman19 tarafından paylaşıldı.

1. fisherman19

fisherman19 Seyfullah Küçük

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    sevgili arkadaslar ve abilerim,
    geceleyin galata köprüsünden hırsızlı takımla(yem olarak hamsi) sarıkanat alma şansım bu aralar nasıl?? acaba deneyen var mı ?? hiç olmadı istavrit alınabilinir mi? önerilerinizi bekliyorum...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir hayli yüksek, tabi uygun yerde ve iyi bir takımla av yaparsan.

3. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    abi sizce köprünün boğaza bakan tarafındamı yoksa halice bakan tarafındamı avlanmalıyım...takım olarak hırsızlı takım düşünüyorum

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Her iki uçtan, derinliğin çok olmadığı yerler daha iyi olur. Kabaca, köprüye çıkınca kaldırımın kenarında elektrik direkleri vardır. Karaköy tarafında 1 direkle 2. direğin ortasından üçüncü direğe kadar, Eminönü tarafında 2 direkten 3. direğe kadar olan yerler sarıkanata daha iyi netice verir.

Takıma gelince, hırsız zaten olmazsa olmaz ama, kifayet etmez. Beden vs. 0.15 olsun en fazla. Mantarlar olabildiğince sert ve küçük olsun. Bu eh işte denecek kadar idare eder bir takım olacaktır genede.

Asla takımı kamışın ucundan aşşağıya salıp bekleme. Kamışın ucunu yerden bir şey kaldırır gibi yukarı doğru savurtup, takımı ileri doğru at. Süzülsün gelsin altına karşıdan. İlk atışta dipten 2 - 3 metre kaldır kurşunu, misinayı makaraya kilitle. Eğer bahsettiğim yerlerde yer bulamazsan, makine bir turda ne kadar sarıyor kabaca bulup, ona göre kaç tur gerekiyorsa aşağıya salarak, kurşunun 12 - 14 m arası durmasını sağla ve gene misinayı kilitle. Tipik makinelerde bu 20 - 25 tur filan eder genelde. Ama benim makinenin birinde 12 tur ediyor mesela.

5. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Unkapanı köprüsünde alanlar var ama galata da izmarit ve kefalden başka kayda değer balık çıkmadı dün gece. Tüm takımlar denendiği halde.

6. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    abi çok saol taktiklerin için..deneyeceğim hepsini insallah:)

7. fisherman19

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    peki abi izmarit bolmuydu ?? :)

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bence şu an en verimli yer un kapanı galatadan daha kalabalık ve haliç tarafı güzel av verir diğer raporlara bakarak onaylaya bilirsin

9. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    hiç belli olmuyor bir bakıyorsun 3 iğneden 2 si doluyor bir bakıyorsun 2-3 saat tık yok. sabırla uğraşırsan bir sofralık çıkar sabaha kadar.

10. Tarantababu

Tarantababu Nuri

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sarıkanat
    Merhaba. Ben de fırsat buldukça Galata ya da Unkapanı Köprüsünde avlanıyorum. Şu sıralar takım sıkıntısı çekiyorum. Elimde köprü için kullanılan mantarsız, köstekli takımlardan bir tane vardı ama son avımda kullanılamaz hale geldi. Gerçi yukarıda yazmışsınız mantarlar olabildiğince küçük olsun diye ama yine de sormak istedim: Malzemecilerde satılan klasik mantarlı çinekop takımları köprüde kullanılabilir mi? Zira bunlarda bulunan mantarların boyutları oldukça büyük.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kullanırsan, kullanılır. Fakat ne kadar balık tutar? İşte mesele burada olur.

En berbat takım bile balık tutma açısından 1'dir. Asla sıfır olmaz. En iyi takım ise 100'dür mesela. Diğerleri arada, 10, 50, 70 neyse olur.

Daha iyi takım, daha çok balık tutar, balık kıtken dahi balık bulur çıkarır vs. vs. Daha kötü takım olur ama baık bol olur, saldırgan olur, bir sürü balık tutar.

Şu ara sorun, balığın az ve nazlı olması. Takımda buna göre daha iyi olmak durumunda haliyle. Yoksa gene tutmaz diyemeyiz, ama ne kadar tutar, onu da bilemeyiz.

12. Tarantababu

Tarantababu Nuri

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sarıkanat
    Teşekkürler Serdar Bey. Bol verimli avlar diliyorum...