Gece Hangi Tarz Rapala İle LEVREK AVI Yapılabilir?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında ercan1977 tarafından paylaşıldı.

1. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Gece hangi tarz rapala ile levrek avlayabiliriz?Değerli levrek üstadlarından , kıyıdan gece avında kullanmış oldukları rapala çeşitlerini sabırsılıkla bekliyorum.Daha evvel edindiğim , (glow) ve (f) (floating) yazan rapalaların gece faydalı olduğunu söylemişlerdi.Kimi , sırtı pembe karnı beyaz hamsi gibi ince uzun 8-9 cm. rapalaların gece iyi olduğu söylemleri.Engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.Paylaşılan bilgiler , dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalıdır.Bursa civarıda iş yapan rapalalar da olursa , daha da çok sevinirim.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Ercan bey merhabalar:) mevcut sahtelerinizin resmi varmı? buna ilaveten, mevcut stoğa eklemek istediğiniz sahteler için ne kadar bütçe ayırdınız,bunuda bilirsek ona göre öneride bulunalım :)

3. Querorz

Querorz Fatih

Gündüz iş yapan gece de iş yapar. Açık renkli sahteler daha verimli olur diye bir kanı var fakat bir dayanağı yok.

4. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    savagear sandel 12 cm silikon. fosforlu yeşil.
    bununla sarosda gece balık alıyorlar

5. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    DUO TIDE MINNOW 145 SLD-F RED. A226

6. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    Suan faworim kendo haryu 125f serisi mavili pembeli olanlar

7. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    İker Kardeş merhaba.İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

8. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Çağatay Kardeş merhaba.İlgi ve alakan için çok teşekkür ederim.Bursa'dan kucak dolu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

9. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    A.s kardes izmir dende sizlere selamlar :) oltaya kestane sekeri taksak gelmezmi balik bursada heheh :))))

10. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    *** ben bu günlerde çanakkale de Kendo haryu 125f - 21 ile güzel levrek alıyorum.

11. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Ustaad degilim fakat edindigim deneyim ve tecrubeye dayanarak soyleyebilirim ki gece ilk dikkat edilecek husus ayin durumu olmali , sahteniz her kosulda dalarli olmali su ustu sahteleri gece is yapmiyor diye biliyorum . Jig head silikon kombinasyonu ilen 8-12 cm civari silikonlarla atcek yapabilirsiniz egerbay varsa mat kirmizi beyaz sari renkler is yapabilir ay yoksa glow fosforlu sahteleri kullanbilirsiniz turuncuyuda tavsiye ederim sahtenizin genisndegil uzun ince olmasi bence cok onemli acikcasi ben sahtelerdense silikonlari tercih ediyoorum cunku kucuk baliklar yuzerken govdelerini degil sadece kuyruklarini hareket ettirirler silikonlarda tam olarak bunu yapiyor levrekte affetmiyor tabii sert maket sahtelerinde yeri ayridir eger su kopuklu dalgaliysa kopuklerin arkasina doogru atmayi deneyin ve bu tur havalarda beyaz , fildisi renginde sahteleri kullanin netice alacaksiniz , birde cok uzattim kusura bakmayin :) levrek surekli aksiyon ister . . . Bildiklerimi aktarmaya calistim umarim denk gelir