Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Gece hangi tarz rapala ile levrek avlayabiliriz?Değerli levrek üstadlarından , kıyıdan gece avında kullanmış oldukları rapala çeşitlerini sabırsılıkla bekliyorum.Daha evvel edindiğim , (glow) ve (f) (floating) yazan rapalaların gece faydalı olduğunu söylemişlerdi.Kimi , sırtı pembe karnı beyaz hamsi gibi ince uzun 8-9 cm. rapalaların gece iyi olduğu söylemleri.Engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.Paylaşılan bilgiler , dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalıdır.Bursa civarıda iş yapan rapalalar da olursa , daha da çok sevinirim.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Ercan bey merhabalar mevcut sahtelerinizin resmi varmı? buna ilaveten, mevcut stoğa eklemek istediğiniz sahteler için ne kadar bütçe ayırdınız,bunuda bilirsek ona göre öneride bulunalım
Gündüz iş yapan gece de iş yapar. Açık renkli sahteler daha verimli olur diye bir kanı var fakat bir dayanağı yok.
İker Kardeş merhaba.İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Çağatay Kardeş merhaba.İlgi ve alakan için çok teşekkür ederim.Bursa'dan kucak dolu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
A.s kardes izmir dende sizlere selamlar oltaya kestane sekeri taksak gelmezmi balik bursada heheh )))
Ustaad degilim fakat edindigim deneyim ve tecrubeye dayanarak soyleyebilirim ki gece ilk dikkat edilecek husus ayin durumu olmali , sahteniz her kosulda dalarli olmali su ustu sahteleri gece is yapmiyor diye biliyorum . Jig head silikon kombinasyonu ilen 8-12 cm civari silikonlarla atcek yapabilirsiniz egerbay varsa mat kirmizi beyaz sari renkler is yapabilir ay yoksa glow fosforlu sahteleri kullanbilirsiniz turuncuyuda tavsiye ederim sahtenizin genisndegil uzun ince olmasi bence cok onemli acikcasi ben sahtelerdense silikonlari tercih ediyoorum cunku kucuk baliklar yuzerken govdelerini degil sadece kuyruklarini hareket ettirirler silikonlarda tam olarak bunu yapiyor levrekte affetmiyor tabii sert maket sahtelerinde yeri ayridir eger su kopuklu dalgaliysa kopuklerin arkasina doogru atmayi deneyin ve bu tur havalarda beyaz , fildisi renginde sahteleri kullanin netice alacaksiniz , birde cok uzattim kusura bakmayin levrek surekli aksiyon ister . . . Bildiklerimi aktarmaya calistim umarim denk gelir