Bir arkadaşımla sabahlamayı düşünüyoruz. ilk aklımıza gelen yerler galata ve kandilli tarafı bunların dışında gece iyi av veren önerebileceğiniz bir yer varmı.
Rumelihisarı önünde gündüz tekneler uzunolta lüfer tutuyor. Gece de yemli beklense belki balık salar, denemedim, bilmiyorum. Eskiden imbat lodos havalarda suyun sakin olduğu zamanlarda gece çok iyi yemli lüfer kofana tutardık. Neden olmasın? Rastgele.
mahir amca sana katılıyorum. geçen bizde uzun oltayla oraya yakın döndük yemimiz bitene kadar güzel lüferler aldık, balıklar çok iri 30 - 45 cm arası bir çok lüfer oltalarımıza geldi. orda aklıma gelen kıyı avcıları için yöntemlerden biri asansör diye tabir edilen canlı zargana ile av, diğeri de klasik mantarlı çinekop takımı fakat iğnelerin büyük olması lazım. yem olarak ta izmarit diyeyim çünkü istavrite henüz bir vuruş almış değil. rastgele..
he birde üsküdar geçen sene güzel gece avları verdi kuşkonmaz caminin önünden fakat ağır kurşun, güzel bir surf kamış ve oranın müdavimlerine bulaşmamanız lazım ben şahsen doğma büyüme üsküdarlı olmama rahmen orada hiç avlanmıyorum çok iyi tanıdıklarım da var aralarında ama konu balık avı olunca adam bir anda değişiyor yabancılaşıyor hele bir de oltasına dolaştın mı birden bir yabancılaşıyor bir kavga bir gürültü beni kıyı avından da soğuttular böylece
katılıyorum. bizde ondan soğuduk üsküdar'dan.. çok tuttuk burda da insanlar biraz garip düşman gibi herkes birbirine. gidiyorsun rastgele diyorsun hiç umrunda bile olmuyor bu zihniyette insanlarla beraber balık tutmaktan hoşlanmıyoruz. keyif bırakmıyorlar adam da.. bu rumeli'den biraz bahsedermisiniz. tam olarak neresinde. üsküdar'dan gittik diyelim.
Hisar'ın çok sakin suyuna denk gelmezsen kurşun oturtman çok zor. Kıyıdan mantarlı takım atarsan su bastığından mantar dibe yakın durur bol bol iskorpit tutarsın. Derin su ve akıntılı olduğu için vuruş hissetmen çok güç olur. Kısacası çok kolay değil oradan gece yemliyle balık almak. Farklı yerler düşünüyorsan bu mevsimde şuralar verimli olabilir. Kefeliköy, Kireçburnu, Tarabya, Kalender, Tokmakburnu, Emirgan, Baltalimanı (Oba Kafe), Çamlıbahçe, Arnavutköy, Ortaköy, Beşiktaş ve Kabataş (neredeyse tüm Boğaz'ı saydım.) Ben olsam nereye giderdim? Bu mevsimde gece balığını çok derinde arama. Bir yandan da balığın Boğaz'ın biraz daha alt kısımlarına yayılma vakti geldi. Kabataş civarı bundan böyle her gece güzel balık yapmaya aday.
john dory, öncelikle yazın için teşekkür ederim. biz de daha önce gitmediğimiz bir yer de gecelemiyi arkadaşla uzun uzun konuştuk sonunda galata, kabataş civarların da avlanmaya karar verdik. gece yemli yaparız artık sabahta çaparimizi atarız. birazdan çıkıcaz umarım geceye yeticek kadar istavrit tutarız. hamsiyi zaten alıcaz balıkçıdan. bilgi paylaşan herkese teşekkür ederim. Reis günübirlik bir kere rumeli yaptıktan sonra ileriki günler de gecelemeyi uygun gördük. size de teşekkür ederim.