gece jig yapılır mı ?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında reha81 tarafından paylaşıldı.

1. reha81

reha81 reha kızıl

arkadaşlar bu şekilde balık yakalayan var mı ?

2. reha81

reha81 reha kızıl

güncel arkadaşlar

3. 29519

29519

Nasıl jig den bahsediyoruz shor jigging mi yoksa tekneden yapılan vertical mi? Shore jigging yapılır.

4. reha81

reha81 reha kızıl

shore jigging nedir ? Tekneden vertikal jigging yapılmaz mı ?

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İkisi de yapılır. Ki 40m derinde gece gündüz farketmez pek.

Gece yapılacak jiglerin, flutter denen titreyen tüpte olması tavsiye edilir.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Özellikle orkinosta gece jigciliği önemliidir.

Pek yakında denemelere başlayacağız.

7. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

olurda tekne donanım hava durumu falan süper olmalı. gündüz gözüyle küçük hataların telafisi oluyoda gece olmaz canınız yanabilir. çok dikkatli olmalı.

8. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    gece jig yapılır ama çok dikkatli olmak gerekir maceraya gerek yok :) maceracı bir arkadaş göstereyim Antalyadan

9. reha81

reha81 reha kızıl

"flutter denen titreyen tip" bunlara bir kaç örnek verebilir misiniz

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Jig olayıyla çok muhatap olmuyorum, bana ters geliyor. O yüzden marka model olarak takip etmiyorum olayı. Ama flutter jigleri şunlara benzer genellikle:

Bunların biraz daha şişko durduklarına, üst ve alt kenarların ince olduğuna, bir uçlarında ilginç kesikler olduğuna dikkat edin.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tarabyayi buldun mu serdar abi?

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Buldum. Gebze Harem dolmuşundan indim. Sirkeci feribotuna bindim. Ondan inip biraz istavrti ve zargana aldım Karaköy'den. Ordan Trmavaya binip Kabataş'a gittim. abataş'tan 25E'ye bindim ki, para geçmiyormuş. Milletten bilet filan dilendik. Birisi ben basayım dedi. Ona 2 TL verdik, bastı. Şoför geğenmedi bilmem ne kartmışta filan. Neyse. Bir hayırsever yardımcı oldu nihayet.

Yolda forumdan bir arkadaş aradı. Onunla Tarabya otelin geçince bir cep varmış, orada bulaşalım, olta atalım dedik. Ben otelden önce indim, 4 durak yürüdüm o yükle. Neyse bir yere vardım, orada bekledim. Arkadaşta geldi, biraz sohpet filan ettik. Olta attık ama, takıldı boyuna. Oraya uygun olmasını tahmin ettiğimiz takım, kurşun vs. süratle tükendi. Arkadaşın işi çıkınca, eve giderken beni Kalender'e bıraktı sağolsun.

Kalender'de berbat yemler ve sağda solda kalmış malzemeden ortaya çıkardığımız takımla biraz takıldım. Sonra 22:00 gibi geri dönüş macerası başladı. Yolun karşısına geçtim, ilk gelen minibüse atladım. Sordum bu nereye gidiyor? Beşiktaş'a gidiyormuş. İyi, Metro'da inerim dedim. Metroda indim, Saat 23:00... Bekaınırken 500T geldi. Bir gafletle binmiş bulundum. Zira malum otobüste başka cumhuriyet ya, Türk parası geçmiyor. Bakındık ettik, kimseden fayda yok.

Neyse, Kavacık'a geldik, baktım bilet yok, indim aşağı. Şoför ordan caz yapıyor, Malum festivale katkı peşinde sanırım. Diyorum, al 10 TL, bul bir bilet bas, daha ne yapayım indim işte dağın başında, bir durak sonra. Elimden başka ne gelir?

Neyse, orada baya bir patırtı oldu. Yeni binen gençlerden biri dur bende var dedi. 10 TL'yi ona verdim, bastı bileti. Ama ben indim otobüsten, dedim buna binmem artık, kalsın otobüsü, neresine sokacaksa soksun. Abi bastık filan. Olan bir kaç TL bozuğunu verdi artık bana geri, sonra defoldu gitti o otobüste, kurtuldum lavuktan.

Bende madem öyle işte böyle dedim. 3 kuruş etmeyecek IETT şoförüyle muhatap olana kadar, pembe incili kaftan hesabı, oradaki taksiciye yürü gebzeye dedim. 230TL tuttu. Olsun, lavuk bir şoförden caz dinlemekten evladır netekim.

13. mertoralar

mertoralar Mert

Shore jigging yapılıyor da vertical niye olmuyor? :)

Bir kaide mi var?

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Façyo restoranin cebi tarabya. evet biraz takar orasi :) daha daha solda benzin istasyonu var oralar iyidir. Macerali olmus :)

15. reha81

reha81 reha kızıl

roy ve skoylu ne anlattığınız pek anlayamadım. Bizede açıklar mısınız :)

16. efes

efes emrah

O zaman hazır burası sohbet alanı gibi olmuşken :) Reha özelden msg atamıyorum sanırım msg limitim dolmuş. Mail adresimi vermiştim. oradan ulaşabilisin. Saygılar.