Herkese merhabalar.arkadaşlar ben iç anadolu bölgesınde barajda levrege gıdıyorum gunduz tutuyorum.bu hafta gece gitmeyı dusunuyoruz ama levrek gece av verırmı bılmıyorum ?eger verır ıse ne renk silikon balık olması lazım?bırde son olarak atçek olayını anlatırsanız sevınırım durarak mı?sureklımı?hızlımı?yavasmı?silikon balık dırekt olarakmı klipse yoksa klips ten sonra bır fırdöndü sonrada mısıneyemı?herkese sımdıden cok tesekkur edıyorum.....
Levrek gece canlı yeme iyi gelir, hatta gündüzden daha iyi gelir. Mehtaplı geçelerde çok gezer. Sahte yemle gece avını duymadım. Rastgelsin.
Kemal merhaba Ben içsularda avlanmıyorum ancak silikon demişsin, eğer levrek içsularda silikonla gündüz avlanıyorsa pekala gecede avlanabilir. Ben denizde kullandığım silikonların içine gece avında şu chemical lights ışıklar varya tüp şeklinde, onlardan yerleştiriyorum. Böylece silikon gece su içinde fosfor halini alıyor, su yüzeyine ışık vurmuyorsa bu ışıklardan kullanarak silikonun gece görünmesini sağlayabilirsin.
Yaptığım gözlemlere göre levreğin bulunduğu bölgelere göre alışkanlıkları değişse de belirli av saatleri vardır. Bu saatlerin dışında pek av vermez. Biraz tesadüfi olur. Bu av saatleri bırakma ve sahte yem ve karides sırtısıda da kendi içinde farklılıklar da göstermekte. Açık deniz levrekleri ile kıyı levrekleri de farklı av saatleri verebiliyor. Ancak çok genel olarak bilgi vermek gerekirse dolunay rüzgar suların yükselmesi yaz kış vs etkenleri hiç hesaba katmadan söylüyorum gece 23.30 - 03.30 arası pek av vermez. Akşam üzeri 20.00-23.00 ve sabah 04.00 08.30 saatleri en güzel av saatleridir. Dediğim gibi av mahallinin özellikleri çok farklı nticeler de verebilir. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki bir yerde bir saatte bir levrek alırsan ertesi gün aynı saatte aynı yerde aynı oltayla aleste olursan bir gün önce yakaladığın balığın bir kardeşini de yakalayabilirsin.