gece levrek avlanırmı?????*

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında kemal19 tarafından paylaşıldı.

1. kemal19

kemal19 kemal

En İyi Avı:
    sazan 1 kg
    Herkese merhabalar.arkadaşlar ben iç anadolu bölgesınde barajda levrege gıdıyorum gunduz tutuyorum.bu hafta gece gitmeyı dusunuyoruz ama levrek gece av verırmı bılmıyorum ?eger verır ıse ne renk silikon balık olması lazım?bırde son olarak atçek olayını anlatırsanız sevınırım durarak mı?sureklımı?hızlımı?yavasmı?silikon balık dırekt olarakmı klipse yoksa klips ten sonra bır fırdöndü sonrada mısıneyemı?herkese sımdıden cok tesekkur edıyorum.....

2. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Levrek gece canlı yeme iyi gelir, hatta gündüzden daha iyi gelir. Mehtaplı geçelerde çok gezer. Sahte yemle gece avını duymadım. Rastgelsin.

3. kemal19

kemal19 kemal

En İyi Avı:
    sazan 1 kg
    teşekkür ederim ünal abi.

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Kemal merhaba

Ben içsularda avlanmıyorum ancak silikon demişsin, eğer levrek içsularda silikonla gündüz avlanıyorsa pekala gecede avlanabilir.

Ben denizde kullandığım silikonların içine gece avında şu chemical lights ışıklar varya tüp şeklinde, onlardan yerleştiriyorum. Böylece silikon gece su içinde fosfor halini alıyor, su yüzeyine ışık vurmuyorsa bu ışıklardan kullanarak silikonun gece görünmesini sağlayabilirsin.

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Akşamüstü karanlıkda avlanılabildiğini bir rapordan hatırlıyorum ama gece için bişey söyleyemem.

6. senol-444

senol-444 SENOL

Gece cok güzel av verir.

7. kemal19

kemal19 kemal

En İyi Avı:
    sazan 1 kg
    caner kardeşim çok tesekkür ederim.sağolasın.ışıklarıda deniycem.

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Yaptığım gözlemlere göre levreğin bulunduğu bölgelere göre alışkanlıkları değişse de belirli av saatleri vardır. Bu saatlerin dışında pek av vermez. Biraz tesadüfi olur.

Bu av saatleri bırakma ve sahte yem ve karides sırtısıda da kendi içinde farklılıklar da göstermekte.

Açık deniz levrekleri ile kıyı levrekleri de farklı av saatleri verebiliyor.

Ancak çok genel olarak bilgi vermek gerekirse dolunay rüzgar suların yükselmesi yaz kış vs etkenleri hiç hesaba katmadan söylüyorum gece 23.30 - 03.30 arası pek av vermez.
    Akşam üzeri 20.00-23.00 ve sabah 04.00 08.30 saatleri en güzel av saatleridir.

Dediğim gibi av mahallinin özellikleri çok farklı nticeler de verebilir. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki bir yerde bir saatte bir levrek alırsan ertesi gün aynı saatte aynı yerde aynı oltayla aleste olursan bir gün önce yakaladığın balığın bir kardeşini de yakalayabilirsin.

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ok

levrek gecede av verir ,ay olduğunda daha çok av verir :)

10. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    levrek en guzel avını gece verır ,onemlı olan o en guzel anı yakalamaktır.