Gece lüfere nası bi sahte atayım? Tobby 604-605 farkedermi?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhabalar. Avlandığım merada lüfer denk getirdim albastar tobby 604 kaşığa. Ama hava kararınca vurmadı. Hava kararıncada aynı kaşık iş yaparmı? Gerçi onu kayaya taktım babama yenisini almasını söyledim 605 almış:( Daha kalın ve daha ağır bir kaşık. Şansımamı vurmadı balık yoksa karanlıkta kaşık iş yapmazmı? Yada ben hangi sahteyi atayım:D? Renk-boy-aksiyon açısından geniş bi skalaya sahibim. Ne önerirsiniz?

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba bu ayda hangi denizde yada hangi bölgede lüfer denk getirdin çok merak ettim ?

ben şu kaşıkları öneririm değişik ağırlıkları mevcutdur.

resimler alıntıdır.

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Akdenizde lüfer bu aylarda yapar abi:). Malesef sabah 5te yine gidiyorum elimde olan tek kaşık albastar tobby 605. Ama rapala mı kullanayım yoksa onumu kullanayım? Razpala kullan diyen varsa ne renk kullanayım?

4. ozkan79

ozkan79 özkan

istanbuldan aldım desen bodoslama dalıcaktım monitöre :eek:

sahte rapalada iş yapabilir eminim öneriler gelecektir.

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Kaşıkta rapalada iş yapar aksiyonlu çek merada varsa balık alırsın rastgelsin.

6. 4443

4443

Kaşıkta rapalada ( çok zor ) iş yapar kardeşim vaktin varken tesadüflere bırakma şansını canlı'ya yönel derim vaktinde var nasıl olsa bu aralar ?

illa kaşık yada rapala kullanacağım dersende kaybettiğin kaşık bizim buralarda en çok tercih edilen ve ara ara kofana yakalamış kaşıktır rastgele :)

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    İş işten geçti abi artık:). Gittim babamın aldığı 605 kaşıklar manda ölüsü gibi geliyor v-systeme:D. Bugün kofana sürüsü gördüm. 35-45 cm arasıydı boyları ama vurmadılar bi türlü. Sonra bitanede 50-55 cmlik gördüm terk başına takılıyodu:O. Orda biri vardı bu sefer. Canlı kefal bırakmıştı ama oda alamadı. Bi adet zarganaya talim ettik:). Sabah yolcuyum...

8. 4443

4443

Balığı buldun gidiyosun yani hadi hayırlısı bakalım kardeşim Nisan'a şurda bir şey kalmadı hem levrek'te havrayını dökmüş olur onunla uğraşırsın nasıl olsa mücadeleci bir yapıya sahipsin bu kısım önemli , hayırlı yolculuklar şimdiden görüşmek üzre kardeşim :p

9. furunotr

furunotr Haluk

http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/435/KENDO-HARYU-95F

Şuradaki sahtelerin üstten 1,2,3,5 ve 7 numaralı olanları gece yahut alacakaranlıkta; ya da bilhassa bulanık sularda iş yapar niteliktedir; bu markanın başka tipleri de mevcut onlar daha verimli olabilir; lüfer için genellikle 65 mm ve 90 mm. olanları kullanıyoruz burada... Aslında her rengi deneyebilirsiniz; deneme yanılma yöntemiyle bölgenizde hangisi rağbet görüyor ise onu tercih edersiniz...

Ayrıca Yozuri Cyristal Minnow serileri ve benzer sahteler de gece iş yapar cinstendir...

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    akdenizde lüfermi ? höh :confused: nerde görülmüş akdenizde lüfer söylede bizde öğrenelim kardesim, avlıyalım hatta ben 28 senedır antalyadayım hiç daha lüfer yakalayan bırtane adam göremedimde ?

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Mersine doğru gel görürsün abi:).

12. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    buyrun, dün akşam ki avdan. akdenizde, en azından iskenderun körfezinde yılın her ayında lüfer olur

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    ahh abii ahhhhhhhhhhh taaa nerleri diyorsunuz ben antalya merkezdeyım burada hiç olmuor ahhh ahh , bu balık bizim buralarda olsa ben hergün giderim yakalarımda malesef yok inan... incin top oynuyor artık akdenizde kuırttular :(

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bizim buraların tamamen kuruması da yakın. her yıl bir öncekinden daha kötü oluyor, gözle görülür değişiklikler var.

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bilge abi gerçekten güzel bir lüfer almışsın daha niceleri denk gelsin ***.

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    benim lüferden, kofanadan yana kısmetim kapalı, bunları bacanağım yakalıyor ben de kepçeliyorum :)

17. karayel80

karayel80 Samet

bilge abi hangi renk yemle aldınız lüferi

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer gelip yemlenip çekiliyor. o esnada hangi renk ve model sahte atıldıysa hepsine atladı. bu lüfer daiwa saltiga gri renk ile alındı ama yanımızdaki arkadaşlar çeşitli markaların mavi, sarı, beyaz, gri her rengi ile balık aldılar. yani önemli olan lüferin yemlendiği yeri ve saati denk getirmek.

19. karayel80

karayel80 Samet

anladım teşekkür ederim yem pek önemli değil yani önemli olan doğru yer ve doğru zaman :)

20. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hakkatten bende onu soracaktim, nerde buldun sen bu balığı merak ettim. benim bildiğim lüfer anca taşucu, kızkalesi ve adanada olur. iskenderunuda yeni duydum. tüh azımdan kaçırdım herkes duydu şimdi kıskalesi oltacı dolar. Sen bana özelden söle herkes duymasın
    ayrıca sözkonusu, bahsi geçen balık lüferse hepsine atlar, ölüsüne bile. hele bide boş tek kancaynan çekenleri gördüm onlardan bahsetmek istemiyorum.
    senin kısmetin yokmuş, yoksa tutardın

Yinede sana tavsiyem bit pazarına git. hüseyini bul. lüfer de, adana işi olsun de, o sana hem hesaplı hem iş yapar birşey verecektir. bu yörede kaşığın ve rapalanın fazla şansı yok, istisnalar ve canlıdan hariç